Copy
Het laatste nieuws van de Proeftuin Veenweiden.
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser

Start campagne 'Op grond van morgen'

Als het de melkveehouders in Nederland met elkaar niet lukt om 25% ammoniakreductie te realiseren, zal er weer fors gesneden moeten worden in het aantal melkkoeien. Binnen het team van Proeftuin Natura 2000 Veenweiden merken de organisaties PPP-Agro Advies, het Veenweiden Innovatie Centrum (VIC) en LTO Noord regio West, dat deze urgentie onvoldoende leeft bij melkveehouders en hun adviseurs (erfbetreders). Terwijl er voldoende aanknopingspunten zijn om NU een begin te maken met ammoniakreductie. Tijd dus om met elkaar in actie te komen en de uitdaging aan te gaan!

Lees meer...

Nieuwe reeks films van de pilotboeren


Bekijk alle films van de pilotboeren over wat meedoen aan Proeftuin Veenweiden brengt, hoe het werkt en wat de uitdagingen zijn.

Bekijk hier de 10 films van de pilotboeren

Stuur met bemesting op lager ruweiwit in rantsoen

Wat voor ruweiwit (RE) in gras heb ik nodig op mijn bedrijf en hoe kan ik daarin zo goed mogelijk voorzien met het perceeleigen stikstof leverend vermogen van de bodem (NLV) en de stikstofbenutting van de mest?

Lees meer...

Reductie ammoniakuitstoot hard nodig om veestapel te behouden

Deelnemers van Proeftuin Veenweiden steken hun nek uit om het gestelde doel van 25 procent vermindering van de ammoniakuitstoot te behalen. Dat stelt adviseur Barend Meerkerk van PPP-Agro Advies. „De ammoniakwetgeving wordt mogelijk nog lastiger dan de fosfaatwetgeving. De reductie is hard nodig om onze veestapel te behouden.”
Lees meer...

Bemestende waarde van stikstof uit bagger beperkt

Gebruik van bagger gaf nauwelijks tot geen extra gewasopbrengst. Dat is één van de belangrijkste conclusies uit een oriënterend onderzoek op KTC Zegveld waarbij bagger op verschillende momenten in het voorjaar en zomer werd toegediend op grasland.

Lees meer...

Ideale graskuil, denk vanuit de koe!

Hoe krijg ik een ideale graskuil? Die vraag stond centraal tijdens de studiegroepbijeenkomst van de Proeftuin Veenweiden bij Jan Nieuwenhuizen in Zevenhoven.

Lees meer...

Meer nieuws:

Direct weten dat er weer een nieuwsbericht
op de website staat?

Volg ons op Twitter
of Facebook

IN DEZE NIEUWSBRIEF:  


MEER INFORMATIE
Proeftuinveenweiden.nl


 
Copyright © Proeftuin Veenweiden
Deze e-mail is gestuurd naar: <<E-mail>>

U kunt hier uw voorkeuren bijwerken
of u uitschrijven uit deze lijst


Email Marketing Powered by Mailchimp