Copy
Het laatste nieuws van de Proeftuin Veenweiden.
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser

Melkveehouderij op veen richting 2030!

Proeftuin Veenweiden organiseert in samenwerking met FrieslandCampina en De Samenwerking drie regio avonden voor melkveehouders en adviseurs in de veenweiden. Bijeenkomsten die bedoeld zijn om praktische handvatten te geven voor integrale duurzaamheid op uw bedrijf. Inderdaad, 2030 lijkt nog heel ver weg, maar voor die tijd moet er nog veel gebeuren. 

Lees meer...
Direct weten dat er weer een nieuwsbericht
op de website staat?

Volg ons op Twitter
of Facebook

Minder ammoniakemissie en hogere grasopbrengst met verdunde mest

Het uitrijden van met water verdunde runderdrijfmest met een sleepvoetmachine kan de ammoniakemissie tot wel 40% verminderen. De daarmee gespaarde ammoniakstikstof leidt tot een extra stikstofopname van het gras, en bij sterke verdunning tot een aantoonbaar hogere opbrengst.

Lees meer...

Sturen op eiwitniveau in krachtvoer loont tijdens het weideseizoen

In een tweejarige beweidingsproef met kurzrasen en stripgrazen op KTC Zegveld is gekeken naar het effect van het verlagen van de onbestendig eiwit balans (OEB) in krachtvoer op het ureumgehalte in de melk en de melkproductie. Krachtvoer met een lage OEB verlaagde het melkureumgehalte met gemiddeld 45% in 2016 en 30% in 2017.

Lees meer...

Start gedragsonderzoek onder Proeftuin deelnemers

Als melkveehouder neem je vaak in samenspraak met adviseurs beslissingen om de emissie van ammoniak te beperken. Welke factoren spelen daarbij een rol? En door wie of wat worden die beïnvloed? Om dat boven tafel te halen, start Proeftuin Veenweiden een gedragsonderzoek.
Lees meer...

Vóór 22 mei hoef je niet te maaien!

Dé manier om het eiwitgehalte van het gras in de hand te houden, is gericht bemesten en niet te snel maaien. Uit graskuilanalyses over meerdere jaren blijkt dat het maaimoment prima na half mei kan zijn.

Lees meer...

Blog: omdat het moet en kan!

‘Op grond van morgen’ is de titel van een wellicht wat opmerkelijke campagne die momenteel in West-Nederland loopt. Van verschillende mensen in mijn omgeving heb ik hierop in de afgelopen weken reacties ontvangen, omdat LTO-Noord regio West een van de initiatiefnemers is.

Lees meer...

Campagne 'Op Grond van Morgen


Als het de melkveehouders in Nederland met elkaar niet lukt om 25% ammoniakreductie te realiseren, zal er weer fors gesneden moeten worden in het aantal melkkoeien. Binnen het team van Proeftuin Natura 2000 Veenweiden merken de organisaties PPP-Agro Advies, het Veenweiden Innovatie Centrum (VIC) en LTO Noord regio West, dat deze urgentie onvoldoende leeft bij melkveehouders en hun adviseurs (erfbetreders). Terwijl er voldoende aanknopingspunten zijn om NU een begin te maken met ammoniakreductie. Tijd dus om met elkaar in actie te komen en de uitdaging aan te gaan!
Bekijk alle films en informatie over maatregelen en de campagne

Meer nieuws:


IN DEZE NIEUWSBRIEF:  


MEER INFORMATIE
Proeftuinveenweiden.nl


 
Copyright © Proeftuin Veenweiden
Deze e-mail is gestuurd naar: <<E-mail>>

U kunt hier uw voorkeuren bijwerken
of u uitschrijven uit deze lijst


Email Marketing Powered by Mailchimp