Copy
Het laatste nieuws van de Proeftuin Veenweiden.
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser

Mestdemo bij pilotboer Jaap Pronk

Uit onderzoek blijkt dat water bij de mest een gunstig effect heeft op ammoniakuitstoot. Maar zoals Cruijff al zei: elk nadeel heb z’n voordeel… Binnen de proeftuin wordt onderzocht of dat ook geldt voor deze manier van mesttoediening.
 
Lees meer...

Proeftuin Veenweiden van start!

Donderdagmiddag 30 juni jl vond op het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC) in Zegveld de officiële aftrap van Proeftuin Veenweiden Natura 2000 plaats. Een spannend programma, voor zowel de initiatiefnemers als de pilotboeren en financiers.

Lees meer...

Pilotboeren zoeken teamgenoten!

De 10 geselecteerde pilotboeren, die deelnemen aan Proeftuin Veenweiden doen het de komende 3 jaar niet alleen! Elke boer vormt een team met collega melkveehouders. Na de zomer start de werving van 90 teamgenoten.

Lees meer...

Vroeger baggeren?

Baggeren van veenweidesloten gebeurt vaak in de zomer. Met bagger komen nutriënten als stikstof op het land. De stikstof komt echter mogelijk pas in de herfst beschikbaar. Te laat om goed te benutten. De vraag is nu of baggeren in het voorjaar tot meer gewasproductie leidt en kunstmest bespaart.

Lees meer...

Ruimte voor ontwikkeling

De Proeftuin Veenweiden is gestart. Maar wat is nu precies de meerwaarde van deze proeftuin voor de westelijke veenweidegebieden? De ambities zijn hoog. De hoofdambitie is vooral een forse extra ammoniakreductie via de landbouw. Door dit via slimme maatregelen te doen levert dat voor de melkveehouder geld op.

Lees meer...

IN DEZE NIEUWSBRIEF:

OOK MEE VERKENNEN EN ONDERZOEKEN?
> Meld u hier aan

 


MEER INFORMATIE
Proeftuinveenweiden.nl


 
© Proeftuin Veenweiden
Deze e-mail is gestuurd naar: <<E-mail>>
U kunt hier uw voorkeuren bijwerken of u uitschrijven uit deze lijst





Email Marketing Powered by MailChimp