Copy
Het laatste nieuws van de Proeftuin Veenweiden.
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser

Mono-vergisten kan bijdragen aan minder emissies op veenweidebedrijf

Uit scenarioberekeningen blijkt dat in bepaalde situaties mono-vergisten interessant kan zijn, omdat het zorgt voor minder emissies van ammoniak en methaan en een beter inkomen. Het vergisten van verse mest en van de feces fractie leveren de beste milieuprestaties op en daarvan is het vergisten van feces het beste voor de portemonnee.

Lees meer...

Genoeg eiwit van eigen land! Nu nog benutten...

De kringloopwijzers van de proeftuinboeren laten zien dat dat de grasvoorraden in 2016 en 2017 flink zijn toegenomen. Maar ook dat meer kracht- en bijproducten zijn gevoerd. Daarmee gaan we de kringlopen niet sluiten… Een beter gebruik van eigen eiwit staat dus hoog op de agenda!

Lees meer...

Verlaging ruw eiwit steeds urgenter

De eerste stap is gezet. Alle mengvoerleveranciers in West-Nederland kregen onlangs van LTO Noord, PPP-Agro Advies en VIC Zegveld de uitnodiging voor een goed gesprek over een voeradvies met een lager percentage ruw eiwit. Het onderwerp staat bij hen ook op de agenda, da’s wel duidelijk; 90% van de mengvoederbedrijven actief in West Nederland was aanwezig in Zegveld.

Lees meer...

Gewoon lekker boeren

Daar ging het op 4 oktober over tijdens de vakdag op KTC Zegveld. Want ook al moet de melkveehouderij door regels, rechten en klimaat sneller kunnen schakelen dan ooit; we willen vooral ook ‘Gewoon Lekker Boeren’! De vakdag was hét moment om energie en kennis op te doen voor eigen vakmanschap en werkplezier.

Lees meer...
Direct weten dat er weer een nieuwsbericht
op de website staat?

Volg ons op Twitter
of Facebook

Smalle weegbree produceert 3x zoveel onder droogte

De oogst van de proefvelden op KTC Zegveld laten het zien: smalle weegbree produceert onder droogte beter dan Engels raaigras. Zorg je voor een mengsel van gras en smalle weegbree, dan biedt dat perspectief om te weiden in periode van droogte. En dat levert weer een mogelijke besparing op voerkosten op. Een van de inzichten uit het onderzoek van Proeftuin Veenweiden naar de opbrengsten, voederwaarden en bodemstikstofgehalten van smalle weegbree op veen.

Lees meer...

Meer nieuws:


IN DEZE NIEUWSBRIEF:  


MEER INFORMATIE
Proeftuinveenweiden.nl


 
Copyright © Proeftuin Veenweiden
Deze e-mail is gestuurd naar: <<E-mail>>

U kunt hier uw voorkeuren bijwerken
of u uitschrijven uit deze lijst


Email Marketing Powered by Mailchimp