Copy

Nieuwsbrief Kunsten / 13 december 2016

ACTUEEL

 • Zondag 15 januari: deadline om projectsubsidie aan te vragen
 • Tax shelter podiumkunsten

IN DE KIJKER

 • Gatz breidt kunstcollectie Vlaamse Gemeenschap uit
 • Projecten Cultuur - Culture 2017
 • No Hate Vlaanderen

INDIENEN

 • Actieplan 2017
 • Projecten en beurzen tweede ronde 2017
ACTUEEL
Zondag 15 januari: deadline om projectsubsidie aan te vragen
Voor de tweede projectsubsidieronde van 2017 moet u uiterlijk op zondag 15 januari uw aanvraag indienen. Opgelet: op zaterdag 14 en zondag 15 januari is de administratie gesloten en kan zij dus geen ondersteuning geven. Indien u hulp nodig hebt, kan dit enkel tot vrijdag 13 januari om 18 uur. Mocht u bijvoorbeeld de code niet meer kennen die u bij een vorige aanvraag hebt gekregen, dan kunt u die ten laatste op vrijdag opvragen. Enkel indien u de allereerste keer een aanvraag indient, hebt u geen code nodig. Verzamel dus tijdig alle elementen voor uw dossier.
Kiosk

Tax shelter podiumkunsten

Zoals al in de pers werd vermeld, is op dit moment het voorbereidende werk aan de gang om een tax shelter voor podiumkunsten uit te werken. Wanneer er opnieuw vooruitgang komt in deze materie, houden wij u op de hoogte.
Lees meer
IN DE KIJKER
Gatz breidt kunstcollectie Vlaamse Gemeenschap uit
Vorige week heeft minister van Cultuur Sven Gatz bekendgemaakt dat hij de kunstverzameling van de Vlaamse Gemeenschap verder wil uitbreiden. Daarvoor maakt hij elk jaar minstens 100.000 euro vrij. Reeds nu werden vijf werken aangekocht van volgende beeldend kunstenaars: Anouk De Clercq, Edith Dekyndt, Vincent Geyskens, Ante Timmermans en Pieter Vermeersch.
Lees meer

Projecten Cultuur - Culture 2017

De ministers Gatz en Greoli hebben besloten om 18 culturele initiatieven te ondersteunen binnen de projectoproep Cultuur - Culture in 2017. De projectaanvragen waren net als vorige keer zeer divers zowel naar culturele discipline, als naar thema of opzet. Opvallende voorbeelden zijn projecten tussen de jeugdtheaterhuizen Bronks en La Montagne Magique en tussen LOD en Cie Artara voor muziektheater. Of andere boeiende samenwerkingen rond Slam-poetry, grafische kunst, fotografie en wereldmuziek. Voor al die projecten samen wordt een bedrag van 160.000 euro uitgetrokken.

Daarnaast werd er een project geselecteerd als speerpuntproject voor de culturele samenwerking tussen beide gemeenschappen. Dit jaar viel die eer te beurt aan het festival NEXT, met het project WE ARE NEXT, dat een subsidie ontvangt van 40.000 euro.

Lees meer

No Hate Vlaanderen

No Hate is een initiatief van de Raad van Europa om online en offline haatspraak en haatzaaien te bestrijden. Bij ons wordt het gedragen door het No Hate Speech Platform Vlaanderen, dat jongeren, jeugdwerkers, leerkrachten, ouders, forumbeheerders, enz. wil sensibiliseren, vormen en ondersteunen. Het project werd vorige zaterdag, op de Dag van de Mensenrechten, gelanceerd in de Kazerne Dossin in Mechelen. Ook voor kunstenorganisaties die jongeren als doelpubliek hebben, geeft No Hate Vlaanderen interessante tips.
No Hate Vlaanderen
INDIENEN
 • Actieplan 2017
  Kunstenorganisaties die een meerjarige subsidie ontvangen voor het geheel van hun werking moeten ten laatste overmorgen (15/12) hun actieplan voor 2017 indienen via KIOSK. Alleen festivals mogen dat later doen. Zij moeten hun actieplan uiterlijk twee maanden voor de datum van de eerste manifestatie indienen. 
 • Projecten en beurzen tweede ronde 2017
  Aanvragen voor projecten en beurzen die plaatsvinden tussen 1 mei en 1 september 2017 en waarover uiterlijk op 15 mei 2017 een beslissing wordt bekendgemaakt, moeten uiterlijk ingediend worden op 15 januari 2017. Lees alles over subsidies
Deel deze nieuwsbrief:
> Lees meer


Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Schrijf u uit.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Afdeling Kunsten · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp