Copy

Nieuwsbrief KUNSTEN \ 27 mei 2016

ACTUEEL

  • Sven Gatz keurt subsidies goed voor beurzen en projecten in tweede ronde Kunstendecreet
  • Advisering kunstinstellingen en ondersteunende organisaties
  • Minitoelage wordt kunstenaarstoelage

IN DE KIJKER

  • Minister Gatz opent Belgisch Paviljoen op Architectuurbiënnale in Venetië
  • Oproep ‘Spreiding van kunst’
  • Renovatie en herinrichting Muziekcentrum De Bijloke Gent
  • Inschrijvingen Kunstendag voor Kinderen 2016

EVENEMENTEN

  • TRACKS-ontmoetingsmoment in deSingel op 23 juni 2016 - Save the date!
  • Cultuurforum 2020 in deSingel op 4 oktober 2016 - Save the date!

INDIENDATA

  • Ontdek de eerstkomende indiendata
ACTUEEL
Sven Gatz keurt subsidies goed voor beurzen en projecten in tweede ronde Kunstendecreet 
Op 11 mei 2016 heeft minister Gatz beslist over de tweede ronde aanvragen voor ondersteuning van beurzen en projectsubsidies. Voor die ronde werden 320 aanvragen ingediend. Daarvan zullen 89 beurzen en/of projecten ondersteund worden voor een bedrag van 2.022.900 euro.
Lees meer

Advisering kunstinstellingen en ondersteunende organisaties

De definitieve adviezen van de beoordelingscommissies en de administratie over de kunstinstellingen en ondersteunende organisaties werden bezorgd aan Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Daarmee is een nieuwe stap gezet in de procedure. Eind juni 2016 beslist de Vlaamse Regering over de subsidies 2017- 2021 voor deze organisaties.
Lees meer

Minitoelage wordt kunstenaarstoelage

Kunstenaars kunnen voortaan een kunstenaarstoelage aanvragen van minimum 500 en maximum 15.000 euro. In tegenstelling tot subsidies en beurzen moet deze toelage altijd worden terugbetaald.
Lees meer
IN DE KIJKER
Minister Gatz opent Belgisch Paviljoen op Architectuurbiënnale in Venetië
Vlaanderen heeft dit jaar BRAVOURE afgevaardigd, een tijdelijke drie-eenheid van architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu, Doorzon interieurarchitecten en fotograaf Filip Dujardin. BRAVOURE vult het paviljoen in volgens het thema Craft(wo)manship met dertien bouwprojecten van toonaangevende Vlaamse architecten. Bij de opening zei minister Gatz: “Hier in Venetië zie je duidelijk hoe architectuur van de toekomst steeds meer rekening moet houden met waarden als duurzaamheid en energiezuinigheid. Het Belgisch paviljoen laat zien wat Vlaanderen in zijn mars heeft.”
Lees meer

Oproep ‘Spreiding van kunst'

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz zoekt een organisatie die de brugfunctie kan uitoefenen tussen beeldend kunstenaars en hun publiek. Zij moet hedendaagse beeldende kunst in Vlaanderen en Brussel dichter bij het publiek brengen via uitleningen of verkopen via de kunstkoopregeling. Die laatste is momenteel in voorbereiding.
Lees meer

Renovatie en herinrichting Muziekcentrum De Bijloke Gent

Op 20/5/2016 heeft de Vlaamse Regering op voorstel van minister van Cultuur Sven Gatz ingestemd met een investeringssubsidie van 2,3 miljoen euro voor Muziekcentrum De Bijloke in Gent. Met dit bedrag kan het muziekcentrum zijn concertzaal herinrichten en de infrastructuur vernieuwen, toegankelijker, energiezuiniger en duurzamer maken.
Lees meer

Inschrijvingen Kunstendag voor Kinderen 2016

Op zondag 20 november is het voor de vijfde keer Kunstendag voor Kinderen. Organisaties die dit jaar willen meedoen, kunnen zich inschrijven tot woensdag 15 juni door het inschrijvingsformulier op de sectorsite in te vullen.
Inschrijven
EVENEMENTEN
TRACKS-ontmoetingsmoment in deSingel op 23 juni 2016 - Save the date!
PACKED vzw en de TRACKS-partners organiseren op donderdag 23 juni in deSingel in Antwerpen een ontmoetingsmoment voor kunstenaars, kunstenorganisaties, cultureel-erfgoedmedewerkers en andere geïnteresseerden. De klemtoon van deze bijeenkomst zal liggen op het delen van ervaringen en kennis over collectiezorg in de kunstensector.
Lees meer

Cultuurforum 2020 in deSingel op 4 oktober 2016 - Save the date!

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz zet de jaarlijkse ontmoeting met de cultuursector voort. Zo wil de minister in dialoog treden met de sector over het cultuurbeleid in Vlaanderen. Hoofdthema van het forum is ‘digitale cultuur’.
Lees meer
Deel deze nieuwsbrief:
> Lees meer


Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Schrijf u uit.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Afdeling Kunsten · Arenbergstraat 9 · Brussels 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp