Copy

Nieuwsbrief KUNSTEN \ 30 juni 2016

ACTUEEL

 • Beslissingen meerjarige werkingssubsidies bekend
 • Commissies projecten en beurzen derde ronde 2016

EVENEMENT

 • Kunstendag voor Kinderen 2016

INDIENEN

 • Residenties 2017
 • Projecten en beurzen eerste ronde 2017
ACTUEEL
Beslissingen meerjarige werkingssubsidies bekend
Op voorstel van de Vlaamse minister van Cultuur Sven Gatz, heeft de Vlaamse Regering een beslissing genomen over de meerjarige werkingssubsidies voor kunstenorganisaties, ondersteunende organisaties en kunstinstellingen onder het Kunstendecreet. De alfabetische lijst per score met de subsidiebedragen van 2016, de toegekende subsidiebedragen en het (eventuele) groeipercentage kunt u raadplegen in de rubriek downloads van de pagina werkingssubsidie. Het persbericht staat op de website van minister Gatz.

Minister Gatz is bij zijn voorstel tot beslissing uitgegaan van de adviezen van de beoordelingscommissies en de administratie. Alle organisaties met een score van 1 tot 7 worden gesubsidieerd. Dat zijn alle organisaties met de artistieke beoordeling ‘zeer goed’ en een zakelijke beoordeling van ‘zeer goed’ tot ‘nipt onvoldoende’ en die met de artistieke beoordeling ‘goed’ en een zakelijke beoordeling van ‘zeer goed’ tot ‘goed’. Voor organisaties met scores van 8 tot 12 heeft de minister correcties aangebracht en een scherpe keuze gemaakt op basis van beleidsprioriteiten in zijn visienota zoals: spreiding naar discipline en regio, samenwerking en publieksbereik. Ook de uitgebreide gesprekken met steden en provincies hielpen deze keuzes te bepalen.

Er is ook beslist over de subsidiebedragen die worden toegekend aan de 7 kunstinstellingen (Ancienne Belgique, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge, deFilharmonie, deSingel, Kunsthuis en Vooruit) en het Vlaams Architectuurinstituut (VAi). De bedragen voor de twee andere ondersteunende organisaties, het Kunstenpunt en het Kunstenloket, worden later bekendgemaakt. 
Werkingssubsidie

Commissies projecten en beurzen derde ronde 2016

De commissies die de dossiers voor projecten en beurzen moeten beoordelen die ingediend werden op 15 mei (derde ronde), zijn ondertussen aan het werk. Er werden 15 commissies samengesteld die in totaal 297 aanvragen zullen adviseren.

De minister neemt de beslissing over de toekenning en over de grootte van de beurzen en de projecten uiterlijk op 15/9/2016.

Samenstelling commissies
EVENEMENT
Kunstendag voor Kinderen 2016
Dit jaar vindt de Kunstendag voor Kinderen plaats op zondag 20 november. Ondertussen zijn 152 organisaties ingeschreven. Als u een van hen bent, vergeet dan niet uw activiteit(en) vóór 31 augustus in te voeren in de UiTdatabank. Zo weet u dat wij ze in heel onze campagne meenemen. Op 15 september wordt namelijk onze website voor het publiek opengesteld.
www.kunstendagvoorkinderen.be
INDIENEN
 • Residenties 2017
  Kunstenaars kunnen een residentietoelage voor 2017 aanvragen voor verblijven bij een aantal buitenlandse organisaties waarmee de Vlaamse overheid een overeenkomst heeft. U moet de aanvraag uiterlijk zes maanden voor het begin van de residentie indienen. Voor organisaties waar meerdere periodes beschikbaar zijn (Cité Internationale des Arts en Isola Comacina), moet dat altijd zes maanden voor aanvang van de eerste mogelijke residentie. In deze gevallen kunt u in één aanvraag meerdere periodes aanduiden. De uiterste indiendatum voor Cité Internationale des Arts is 1 juli 2016. U dient een aanvraag voor een residentietoelage in via de webapplicatie KIOSK.
 • Projecten en beurzen eerste ronde 2017
  Aanvragen voor projecten en beurzen waarover uiterlijk op 15 januari 2017 een beslissing wordt bekend gemaakt, moeten ten laatste ingediend worden op vrijdag 15 september 2016.
  Lees alles over subsidies.
Deel deze nieuwsbrief:
> Lees meer


Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Schrijf u uit.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Afdeling Kunsten · Arenbergstraat 9 · BRUSSEL 1000 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp