Copy


 
Als klant van AFS Energy ontvangt u in deze nieuwsbrief een update over ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie handel, financiering en wetgeving. Met in deze nieuwsbrief:
  • Vijf kolencentrales blijven open
  • Meer vraag naar duurzame energie
  • Meer SDE+ subsidies voor zon en wind in najaar 2016
  • Gigantische batterijopslagfaciliteiten in Californië
Heeft u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze maandelijks ontvangen? Schrijft u zich dan hier in.

Kolencentrales

Laatste vijf Nederlandse kolencentrales blijven open
De vijf laatste kolencentrales van Nederland zullen voorlopig niet sluiten, heeft het kabinet besloten. Minister Kamp ligt toe dat de CO2 doelstellingen voor Nederland nu al binnen handbereik liggen en dat het sluiten van kolencentrales erg duur is. (RTL)

China annuleert geplande bouw kolencentrales.
China heeft de geplande bouw van 104 kolencentrales geschrapt. De beslissing past binnen China's beleid om de hoeveelheid opgewekte energie uit kolen te beperken tot 1100 GW. (Greenpeace)

Duurzame energie

De Nederlandse overheid gaat volledig over op wind- en zonne-energie
De rijksoverheid gaat voor 1 TWh aan wind- en zonne-energie afnemen tussen 2018 en 2022. Ongeveer 30% zal afkomstig zijn van Nederlandse centrales, maar dit zal in de toekomst oplopen tot 100%. (Rijksoverheid)
10% meer afgeboekte GvO's in 2016
Het aantal afgeboekte GvO's is in 2016 met 10% gegroeid tot 
48 TWh. Dit is ongeveer 1/3 van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik in Nederland. De vraag naar windenergie is in 2016 zelfs met 70% gestegen. (CertiQ)
Wilt u duurzame energie kopen van een bepaalde herkomst?
Bel: 020 - 522 02 25 of:
Stuur een email

SDE+ subsidies

SDE+ subsidies najaar 2016
RVO heeft bekend gemaakt hoe de subsidies voor duurzame energie zijn verdeeld in de najaarsronde van 2016. Wind en zon zijn opvallende stijgers ten opzichte van de voorjaarsronde. Biomassa krijgt veruit de meeste subsidie. (Fluxenergie)

Wat is SDE+?
SDE+ is een Subsidie voor opgewekte Duurzame Energie. SDE+ compenseert het verschil tussen de kostprijs en opbrengst van de energie. De regeling geldt voor wind-op-land, zon, water, geothermie en biomassa. Op de website van klimaatplein staat een overzicht van subsidies voor energiebesparing en duurzame opwekking voor ondernemers.


Wilt u meer informatie over SDE+ subsidie?
Bel: 020 - 522 02 25 of:
Stuur een email

Revolutie in batterij opslag

Grootschalige batterij-opslag projecten
Tesla, Greensmith en AES realiseerden drie gigantische batterijopslagfaciliteiten in Zuid Californië. De faciliteiten zijn bedoeld om piek-gebruik van elektriciteit mogelijk te maken. De grootschalige opslag van Tesla bestaat uit een reeks aan elkaar geschakelde Tesla Powerpack 2 modules. (Duurzaam bedrijfsleven)

Prijzen voor batterijen dalen snel
Bloomberg New Energy Finance (BNEF) analyseerde de markt voor Lithium-ion batterijen. Er is veel onduidelijkheid over de precieze prijs, maar onderzoek duidt op een halvering sinds 2014. Voor wijdverspreid gebruik van grootschalige batterijopslagfaciliteiten zal de prijs nogmaals moeten halveren. (Bloomberg)


 
Alle meningen en ramingen in dit document zijn onderhevig aan verandering zonder kennisgeving. AFS Energy heeft geen enkele aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade als gevolg van het gebruik van dit document. Dit document is uitsluitend voor informatieve doeleinden bedoeld en kan niet worden opgevat als een aanbod om effecten of derivaten te kopen of te verkopen. De informatie in dit document is gepubliceerd voor de hulp van de ontvanger, maar kan niet als gezaghebbend worden gezien of dienen als vervanging voor het vormen van een eigen oordeel door de ontvanger.
Contactgegevens
Research: Merijn van Baardewijk
Tel: 020 522 02 62
Email: mvanbaardewijk@afsgroup.nl
AFS Energy
Beursplein 5
1012 JW Amsterdam
Klik hier voor onze website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AFS Energy · Beursplein 5 · Amsterdam, Noord Holland 1012 JW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp