Copy
Itämeriprojekti vakuuttui kipsikäsittelyn potentiaalista!
View this email in your browser
SAARISTOMEREN VEDENLAADUN PARANTAMINEN PELTOJEN KIPSIKÄSITTELYLLÄ

SAVE-hankkeen uutiskirje nro 5

Tässä tulee vuoden ensimmäinen SAVE-uutiskirje. Talven aikana hankkeessamme on tutkittu ahkerasti, että mitä sitä tuli viime vuonna oikein tehtyä. Viljelijöiden sekä urakoitsijoiden kokemuksia on kartoitettu, tulosten analysointia aloitettu ja erilaisia raportteja kirjoitettu. Samaan aikaan kipsihanke on ollut hienosti esillä useissa eri kanavissa, ja toisaalta ajatuksia on suunnattu jo kipsipilotin jälkeiseen aikaan. Kaikesta tästä löydät lisää alta. Mukavia lukuhetkiä!
Peltojen kipsikäsittelyn innovaatiotutkimus oli mukana Ålandsbankenin järjestämässä Itämeriprojekti-kilpailussa. Tuomariston suosikkina tutkimus palkittiin 40 000 eurolla. Tarkoituksena on tutkia seikkoja, jotka vaikuttavat kipsikäsittelyn omaksumiseen ja sitä kautta menetelmän laajentamiseen. Aiheesta lisää täällä!

Raportteja, uutisia ja uusia blogeja!

Yhteenveto kipsipilotin alkutaipaleesta on nyt luettavissa. Tarkempaa tietoa ja koko raportti löytyy täältä.
Myös vedenlaadun tutkimuksesta on tehty oma yhteenvetonsa. Tietoa ja raportti löytyvät tämän linkin takaa.
Venla Ala-Harja on talven aikana aktiivisesti kartoittanut viljelijöiden kokemuksia pilotista. Blogitekstissään Venla valottaa minkälaista kyselytutkimuksen tekeminen ja viljelijöiden suhtautuminen oli.
Kävimme helmikuussa haastattelemassa kipsiä levittäneitä urakoitsijoita Liedossa. Lue Samulin kirjoittamasta blogitekstistä ammattilaisten ajatuksia kipsistä materiaalina, levityksestä toimenpiteenä ja SAVE:sta hankkeena.
SAVE-hanke oli alkuvuodesta hienosti esillä mediassa! Alta pääset juttuihin, jos ne jäivät alunperin lukematta. Hanketta käsitteleviä uutisia kootaan nettisivuillemme.

Yle Helsingin Sanomat 
Professori Markku Ollikainen on jo kääntänyt katseensa kotimaasta kansainvälisiin ympyröihin. Mitkä ovat kipsikäsittelyn mahdollisuudet koko Itämeren mittakaavassa? Kuinka suuri potentiaali kipsitykselle on muissa maissa? Lue vastauksia Markun blogista.

Seuraavassa uutiskirjeessä: 

Kevään myötä lumet sulavat ja virtaama Savijoessa kasvaa. Tämä tietää mielenkiintoisia aikoja vedenlaadun tutkimustuloksille. Näistä huhtikuun uutiskirjeessä on varmasti paljon sanottavaa, mutta malttamattomimmat voivat käydä itse katsomassa vedenlaadun kehitystä osoitteessa www.luodedata.fi/savehanke.
SAVE-hanke on tutkimusprojekti, joka selvittää peltojen kipsikäsittelyn soveltuvuutta laajaan vesiensuojelukäyttöön. Viime syksynä viljelijät Liedossa ja Paimiossa kokeilivat kipsiä Savijoen varrella 1550 hehtaarin peltoalalla. Hankkeen aikana seuraamme vaikutusta muun muassa Savijoen vedenlaatuun.
Saat tämän viestin, koska olet osoittanut kiinnostusta SAVE-hanketta kohtaan ja liittynyt uutiskirjeen postituslistalle. Kirjeen avulla kuulet ensimmäisten joukossa hankkeen vaiheista ja tuloksista parin kuukauden välein vuoden 2018 loppuun asti! Jos haluat peruuttaa uutiskirjeen tilauksen, lähetä sähköpostia osoitteeseen eliisa.punttila@helsinki.fi


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Helsingin yliopisto · Latokartanonkaari 5 · Helsinki 00790 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp