Copy

SAVE-hankkeen uutiskirje nro 7

Kesä ja lomat ovat jälleen täällä. Kesällä rannoille ilmestyvät sinilevämassat muistuttavat meitä ravinnekuormituksen vähentämisen tärkeydestä. Tässä uutiskirjeessä Petri Ekholm kertoo liukoisen fosforin vaikutuksesta levien muodostumiseen ja kipsikäsittelyn potentiaalista sen vähentämisessä. Lisäksi mukana on mm. uutta asiaa viljelijäkyselyn tuloksista. Mukavia lukuhetkiä ja oikein iloista kesää kaikille!

Kipsihanke esillä Ylen aamu-tv:ssä

SAVE-hankkeen vetäjä professori Markku Ollikainen oli toukokuussa aamutelevision haastateltavana.
Rento haastattelu kertaa kipsipilotin tavoitteet ja antaa hyvän katsauksen hankkeen uusimpiin tuloksiin.
Katso haastattelu

Liukoinen fosfori

Petri Ekholm sivistää meitä tällä kertaa liukoisen fosforin roolista maatalouden vesiensuojelussa.

Lue lisää
 

Viljelijöiden kokemukset

Anna-Kaisa Kosenius selvittää blogissa viljelijöiden ajatuksia kipsipilotista.

Lue lisää
 

Maaperänäytteenotto

 
Riikka Mäkilä ja Terhi Ajosenpää ProAgriasta kävivät toukokuun alussa näytteenottokierroksella pilottialueella.

Lue lisää
 

Seuraavassa uutiskirjeessä:

Kesän jälkeen SAVE kiinnittää katseensa muun muassa kipsikäsittelyn mahdollisuuksiin Atlantin toisella puolella sekä kipsin sisältämän sulfaatin vaikutuksiin jokivedessä. Lisäksi luvassa on lisää tarinaa vesieliöstön reaktioista kipsikäsitelyyn. Näitä odotellessa toivotamme oikein mukavaa kesää!
SAVE-hanke on tutkimusprojekti, joka selvittää peltojen kipsikäsittelyn soveltuvuutta laajaan vesiensuojelukäyttöön. Viime syksynä viljelijät Liedossa ja Paimiossa kokeilivat kipsiä Savijoen varrella 1550 hehtaarin peltoalalla. Hankkeen aikana seuraamme vaikutusta muun muassa Savijoen vedenlaatuun. SAVE on osa Juha Sipilän hallituksen kiertotaloutta edistävää kärkihanketta ja se saa rahoitusta ympäristöministeriöltä. Kipsipilotti on myös osa EU Central Baltic -ohjelman rahoittamaa NutriTrade-hanketta.
Saat tämän viestin, koska olet osoittanut kiinnostusta SAVE-hanketta kohtaan ja liittynyt uutiskirjeen postituslistalle. Kirjeen avulla kuulet ensimmäisten joukossa hankkeen vaiheista ja tuloksista parin kuukauden välein vuoden 2018 loppuun asti! Jos haluat peruuttaa uutiskirjeen tilauksen, lähetä sähköpostia osoitteeseen eliisa.punttila@helsinki.fi


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Helsingin yliopisto · Latokartanonkaari 5 · Helsinki 00790 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp