Copy
Kipsinlevitys kiinnostaa - lue vaikka!
View this email in your browser
SAARISTOMEREN VEDENLAADUN PARANTAMINEN PELTOJEN KIPSIKÄSITTELYLLÄ

SAVE-hankkeen uutiskirje nro 2


SAVE-hanke on tutkimusprojekti, joka selvittää peltojen kipsikäsittelyn soveltuvuutta laajaan vesiensuojelukäyttöön. Tänä syksynä viljelijät Liedossa ja Paimiossa kokeilevat kipsiä Savijoen varrella 1550 hehtaarin peltoalalla. Hankkeen aikana seuraamme vaikutusta muun muassa Savijoen vedenlaatuun.

Uutiskirjeen avulla kuulet ensimmäisten joukossa hankkeen vaiheista ja tuloksista parin kuukauden välein vuoden 2018 loppuun asti! Uusimmat kuulumiset löydät myös nettisivuiltamme.
Kävimme toimittajien kanssa katsomassa, kuinka kipsinlevitys onnistuu käytännössä. Hyvin onnistui, ja hankkeemme pääsi Ylen iltauutisiin saakka! Lue juttu ja katso hieno kuvakollaasi vierailusta sivuiltamme!
Aina pelkkä tutkimustieto ei yksinään riitä, vaan tarvitaan todellista toimintaa, että asiat saadaan etenemään. Professori Markku Ollikainen kertoo kirjoituksessaan, miten juuri hänestä tuli SAVE-hankkeen primus motor.
Vierailu Yaran kaivoksella ja fosforitehtaalla Siilinjärvellä auttoi SAVE-hankkeen toimijoita hahmottamaan kipsin tuotannon kokoluokkaa ja kipsikuljetusten logistiikkaa. Lue Samulin kertomus vierailusta ja Siilinjärven Alpeista.
Kesäkuun alussa SAVE-hanke astui julkisuuteen lehdistötilaisuuden ja lehdistötiedotteen voimin. Jo tällöin tutkimuksemme saavutti laajan näkyvyyden lähes kaikkien valtakunnallisten ja lukuisten pienempienkin tiedotusvälineiden julkaistua uutisen hankkeesta. Tsekkaa myös nämä uutisoinnit nettisivuillemme kootusta mediakatsauksesta!
Pssst: kai tiesit, että SAVE-hankkeella on oma Facebook-sivu, josta tykkäämällä pysyt kärryillä projektin kuulumisista
Ja tottakai me myös twiittaamme! Seuraa @savekipsihanketta ja keskustele aiheesta #kipsitys ja #kipsipilotti.

Seuraavassa uutiskirjeessä: vedenlaadun seuranta

 
Kun kipsi on saatu levitettyä, kääntyvät katseet vedenlaatuun. Kevään ja kesän aikana on kerätty tietoa muun muassa Savijoen vedenlaadusta ennen kipsinlevitystä. Lokakuun uutiskirjeessä kerrotaan vedenlaadun seurannan vaiheista ja kurkistetaan, miten kipsin vaikutuksia vesieliöstöön, peltomaahan ja kasvustoon on tähän mennessä tutkittu.
 Saat tämän viestin, koska olet osoittanut kiinnostusta SAVE-hanketta kohtaan ja liittynyt uutiskirjeen postituslistalle. Jos haluat peruuttaa uutiskirjeen tilauksen, lähetä sähköpostia osoitteeseen eliisa.punttila@helsinki.fi


This email was sent to samuli.puroila@helsinki.fi
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Helsingin yliopisto · Latokartanonkaari 5 · Helsinki 00790 · Finland

Email Marketing Powered by MailChimp