Copy
View this email in your browser

FLER SKAPANDE WORKSHOPS

Två workshops kvar under våren - du kan göra stämplar i Göteborg eller teckna serier i Borås!

Torsdag 17/5 kl. 17-20, Studio Björka, Göteborg: Stämpelworkshop
Vi ska skapa gummistämplar med inspiration från finsk design tillsammans med konstnär Elin Molander och fotograf Hilda Grahnat. Föranmälning krävs! Anmälningsblankett för dig som är 15-30 år finns här, anmäl dig senast 14 maj! Är du över trettio kan du istället anmäla dig till reservlistan på info@finivast.se så tar vi med dig i mån av plats!

Lördag 26/5 kl. 12-15, Brygghuset, Borås: Serietecknarworkshop
Vi tecknar serier med Henri Gylander, sverigefinsk serieskapare från Göteborg, och använder tankar om Finland som utgångspunkt. Workshopen är för dig mellan 15-30, föranmälning krävs - anmälningsblankett hittar du här! Anmäl dig senast 22 maj.

Workshoparna är gratis & vi bjuder på fika.

OBS! Inga förkunskaper krävs, man kan göra stämplar med enkla mönster och teckna serier med streckgubbar!

Kontakta info@finivast.se om du är intresserad av att delta och skulle behöva reseersättning med kollektivtrafik inom västra götaland!

FIN I VÄST TIPSAR

 
Är du mellan 18-30 och kan finska? Nordjobb rekryterar sommarjobbare till Finland, just nu aktuellt med maskinförare till en nöjespark! Nordjobb hjälper även till med lägenhet, andra praktiska saker samt fritidsaktiviteter!

Gillar du böcker? Den 16 maj är stora bokbytardagen och FIN I VÄST deltar med en station för finsk & sverigefinsk litteratur på vårt kontor! Kl 15-18, Djurgårdsgatan 40. Läs mer här!

Är du konstnär? Stockholms Finlandsinstitut har 
open call för sitt galleri för utställningar till våren 2019. Galleriet är en plattform för aktuell finsk konst och design och för konstnärer med stark koppling till Finland.

Gillar du konst? Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn har
utställningen "Fusion" till slutet av september med verk av Katja Tukiainen (på bild en av hennes rosa tjejer), Petri Hyvönen och flera! Perfekt utflykstmål under sommaren. Vill du veta mer om Tukiainens och hennes verk? Läs vår intervju med Katja från förra året!

UNDERSÖKNING

Arbetar du med människor och kan finska? Skulle du vilja på ett enkelt och snabbt sätt kunna visa att du kan hjälpa de du möter i arbetet även på finska?

Hjälp oss få reda på vad som passar i ditt yrke genom att svara på enkäten här!
Saknar du #dagensfinskaord på Instagram? Oroa dig inte, nu kör vi med #finskafavoriter!
Du kan delta med ditt eget favoritord eller uttryck - mejla din bild till info@finivast.se eller tagga oss direkt på Instagram så kan vi dela bilden på vårt konto @finivast!
FIN I VÄST är en minoritetssatsning i Västra Götaland för ungdomar, unga vuxna & barnfamiljer med finsk bakgrund. FIN I VÄST fokuserar på att skapa regionövergripande nätverk och kulturevenemang, träffar och workshops.
Kontakta oss gärna!

FIN I VÄST on vähemmistöhanke Länsi-Götanmaan nuorille, nuorille aikuisille ja lapsiperheille, joilla on suomalainen tausta. FIN I VÄST keskittyy luomaan koko alueen kattavaa verkostoa sekä järjestää kulttuuritapahtumia, tapaamisia ja työpajoja.
Ota ihmeessä yhteyttä!
Copyright © 2018 FIN I VÄST, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp