14 oktober 2016 
View this email in your browser
Dit is onze eerste nieuwsbrief. Hij vervangt bijna alle afzonderlijke e-mails. We kijken vooruit, blikken terug en turen om ons heen. We informeren je over de activiteiten van Stroom. Delen onze persoonlijke fascinaties. En vertellen je over boeiende (Haagse) kunstenaars. We houden je zo met veel enthousiasme op de hoogte, maar vinden het nog veel leuker om je persoonlijk te begroeten.
Bijvoorbeeld bij de opening (morgen!) van de expositie Circles of Focus: The Fall Experiment van Christine Borland en Brody Condon, een presentatie van Yang Zhenzhong in het Haagse stadhuis, een nieuwe serie curatorenbezoeken en Stadsklassen, en het vervolg van ons programma Attempts to Read the World (Differently).
 
Deze nieuwsbrief is er voor jullie, onze toegewijde lezers en nieuwsgierige bezoekers. We zijn daarom heel benieuwd naar jullie opmerkingen en reacties.
Altijd welkom!

Arno van Roosmalen, directeur
aroosmalen@stroom.nl

Coming up

15 okt 17 uur | opening tentoonstelling 

Circles of Focus: The Fall Experiment 

Christine Borland en Brody Condon zijn bij ons te gast om nieuwe stappen te zetten in hun onderzoeksproject Circles of Focus. Het project, op het grensvlak van kunst en wetenschap, richt zich op de mogelijkheden die het lichaam na overlijden biedt voor artistiek onderzoek. De tentoonstelling die morgen bij Stroom opent balt de resultaten samen van natuurwetenschappelijke proeven, het delven van klei uit de Oude Rijn, juridische confrontaties, en een razende klei-oven naar middeleeuws voorbeeld.
Lees verder

do 20 okt. 20:30 uur | lezing

Zefir7 

In het ontwerperscafé dat Stroom i.s.m. BNO (Bond Nederlandse Ontwerpers) maandelijks organiseert, vertellen dit keer Dimitri Nieuwenhuizen en Marijke Cobbenhagen wat er voorafgaat aan inspiratie. 
Lees verder

di 25 okt. 9:30 - 18 uur  

Stadsklas: Utrecht 

Hoog Catharijne... treinen, perrons, tassen, winkels, broodjes, roltrap, automaten, vogels. En de mensen bewegen daar tussendoor, kijkend, luisterend, rennend, zoekend. Ontwerper Ester van de Wiel en theatermaker Lotte van den Berg gunnen je een hernieuwde blik op deze - op het eerste gezicht - chaotische ruimte. 
Lees verder en/of meld je aan

31 okt t/m 26 nov | presentatie Haags stadhuis

Ik sterf, dus ik ben  

In november presenteert Stroom in het Atrium van het Haagse stadhuis het monumentale videowerk I will die van de Chinese kunstenaar Yang Zhenzhong, dat eerder te zien was op de Biënnale van Venetië. Het besef eens te zullen sterven bindt ons. Dagelijks zien we in kranten, op televisie en sociale media beelden van stervende of dode mensen. Maar hoe gaan we om met de dood in onze eigen (publieke) ruimte?
Lees verder

On view

Hoek Spui - Lange Poten, Den Haag | kunst in de openbare ruimte

Nieuw werk van Folkert de Jong

Mocht je in de buurt zijn, let dan eens op het nieuwe beeld Dutch Mechanisms van Folkert de Jong. We zijn super trots op deze aanwinst van de Beeldengalerij. Het werd in juli onder grote belangstelling ingeluid met een boeiende column van Bas Heijne. Vlak bij de ingang van de Tweede Kamer vormt het een memento mori voor politici ook, over de uitwassen van machtspolitiek. Het wachten is op een selfie door Mark Rutte…
Lees verder

3 sep t/m 23 okt | presentatie

Ondertussen: Waalko Dingemans en Jason File 

In 2015 organiseerden Dingemans en File de groepstentoonstelling The Observer Effect bij GEMAK. In Ondertussen presenteren ze videodocumentatie, foto's en analyses van de verzamelde data.
Lees verder

okt-nov | presentatie

Yamuna Forzani in OpZicht

Modeontwerpster Yamuna Forzan ontving dit voorjaar bij de KABK-eindexamenpresentaties de Stroom Aanmoedigingsprijs. Haar werk is de komende weken ook te zien als OpZicht presentatie bij Stroom. Lees verder

What else... 

Internationaal succes voor Christie van der Haak

Ouborgprijswinnares Christie van der Haak heeft de prachtige opdracht gekregen het historische gebouw van Museum The Wolfsonian-FIU in Miami te transformeren. Dit doet ze ter gelegenheid van de tentoonstelling Modern Dutch Design (1890-1940), vanaf medio november te zien. Lees verder

Floris Kaayk wint Gouden Kalf

"Op speelse wijze prikkelt hij, maakt hij boos, en zet hij aan het denken over nieuwe technologieën (...) en slaagt hij er in een breed internationaal publiek te engageren met zijn werk." Stroom is blij dat ze het project The Modular Body van deze fantastische Haagse kunstenaar mede heeft kunnen ondersteunen. Lees verder

Another Reality. After Lina Bo Bardi

De tentoonstelling Another Reality. After Lina Bo Bardi sloten we af met een Fan Day, naar een idee van Wendelien van Oldenborgh; gesprekken, films, performances, muziek en natuurlijk Braziliaanse koffie, geheel in de geest van Lina. Stroom op zijn best. Wil jij nog een LBB magazine? Bestel online of bezoek onze boekencorner. Lees verder

Stroom Tip

van Arnold Mosselman, onze bibliothecaris

Paper Airplanes: The Collections of Harry Smith
De Amerikaanse filmmaker, kunstenaar, antropoloog, musicoloog en occultist Harry Smith (1923-1991) zocht zijn leven lang naar sleutels tot universele culturele uitingen, en vond die in de meest dagelijkse dingen op straat. Het boek Paper Airplanes: The Collections of Harry Smith bevat zijn collectie papieren vliegtuigjes. Hij raapte ze op tijdens zijn rusteloze tochten door de straten van New York.

Published by J&L Books with Anthology Film Archives 
ISBN: 978-0-9895311-3-9
 

Meer informatie?
www.stroom.nl
Website
Facebook
Twitter
Instagram
Stroom Den Haag
Hogewal 1-9
2514 HA Den Haag
T: 070 365 89 85
info@stroom.nl
www.stroom.nl
Afmelden van de nieuwsbrief?
Klik hier

Copyright © Stroom Den Haag, 2016
All rights reserved.


This email was sent to iedereen@stroom.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stroom Den Haag · Hogewal 1-9 · The Hague, Zh 2514 HA · Netherlands