18 november 2016 
View this email in your browser
Hallo,
We kunnen niet wachten tot volgende week zaterdag 26 november. Met de eerste akte door Max de Waard opent dan het spannende tentoonstellingsproject Three exhibitions in Five Acts. Dit is onderdeel van ons programma Attempts to Read the World (Differently).
Niets dan goeds uit Glasgow: componist en onderzoeker Drew Mulholland, verbonden aan de Royal Geographical Society, is de volgende Knight's Move spreker. En komt ons vertellen hoe geluid onze ruimtelijke ervaring manipuleert.
Al gezien? Sommige passanten vinden het naargeestig, anderen intrigerend: in onze etalage hangen nog steeds de zakjes haar die tientallen bezoekers afgelopen zondag tijdens de deukbezochte performance doneerden aan kunstenaar Alix Bizet. Het was de afsluiting van de expositie Circles of Focus.
Kom op zaterdag 10 december in Amsterdam naar De Appel waar ik Lorenzo Benedetti mag interviewen; en naar De Brakke Grond waar de expositie Back-up van Jan Rosseel wordt geopend. Felicitaties voor 25 jaar Galerie Maurits van de Laar en voor Koos Breen. Lees hieronder meer daarover.
En als je even tijd hebt, kijk dan ook naar de ontroerende clip bij Dazed Inn Daydreams, een tip uit ons team.
Arno van Roosmalen, directeur       

Coming up

za 26 nov 17 uur | opening tentoonstelling 

Attemps to Read the World (Differently):
Three Exhibitions in Five Acts

Max de Waard, Monira Al Qadiri en Jean Katambayi Mukendi 

Nieuwe zuurstof hebben we nodig! Alleen dat kan ons denken over onze veranderende wereld verder helpen. En dat brengen deze kunstenaars volop in drie opeenvolgende solotentoonstellingen. Daarin verwelkomen zij twijfel, aarzeling en verschillende versies van de werkelijkheid. Doordat hun exposities in het openbaar van vorm veranderen, schudden zij het gebruikelijke tentoonstellingsformat af.
Je  bent van harte welkom bij de opening van Akte 1: de solo van Max de Waard.
Lees verder

wo 30 nov 20:00 uur | lezing

The Knight's Move 

Hoe kan geluid onze geest beïnvloeden? En hoe kunnen we dit gebruiken om psychologische reacties bij de luisteraar te ontlokken? Dat zijn vragen die Drew Mulholland zich als componist en onderzoeker stelt. Geluid is volgens Mulholland niet alleen voor onze oren. Het activeert ons onderbewustzijn en kan zo tot een nieuw bewustzijn van nieuwe verbanden leiden. Hoe? Dat hoor je 30 november.
Lees verder

On view

t/m 26 nov | tentoonstelling stadhuis Den Haag

Ik sterf, dus ik ben

Wat een prachtige, ontroerende, soms verdrietige maar ook geestige antwoorden hebben mensen gegeven op de vraag Stel je leeft nog één maand. Wat ga je doen? Alle reacties zijn te lezen op de tentoonstelling in het stadhuis. Daar nodigen mensen in de video I will die (Yang Zhenzhong) je uit om stil te staan bij je eigen sterfelijkheid. Wil je rond een koffietafel jouw ervaringen met de dood delen met anderen? Geef je snel op voor een zogenoemd Death Café.
Lees verder

29 okt t/m 8 jan | presentatie

Ondertussen: Eric Peter 

In 2015 kreeg Eric Peter een PRO Onderzoeksubsidie toegekend voor zijn artistieke onderzoek Familiar Strangers: Conversations on the Near Future. In een wereld vol crisis gaat hij bijzonder persoonlijke gesprekken aan met mensen uit vergeten en onbekende groepen. En maakt zo onze onderlinge verbondenheid weer zichtbaar.
Lees verder

okt | oplevering

Nieuwe kunst voor scholen

Bewegende banken op het schoolplein: wie wil dat nu niet? Rogier Martens ontwierp vier hydraulische banken bij praktijkschool De Poort. Op deze Floaters bracht hij teksten aan over beweging, actie en reactie. Ook de kinderen van basisschool Ds. W.E. den Hertog kunnen zich uitleven. Kunstenaar/ontwerper Izabela Boloz heeft voor hen een bijzonder klimtoestel ontworpen. Het is in samenspraak met een speelgoedtoestellenfabrikant gebouwd. Stroom begeleidt deze schoolopdrachten.
Lees verder

What else... 

We Are Public Den Haag

Een stad vol prachtige concerten, exposities, voorstellingen en films: wie wil dat niet? Word daarom lid van We Are Public Den Haag. Zo steun je niet alleen de Haagse culturele instellingen, maar krijg je er een onverwachte en grote rijkdom voor terug. Lees verder

Stadsklas Utrecht

Op 25 oktober vond de twaalfde Stadsklas plaats in Hoog Catharijne Utrecht. Twintig deelnemers uit de wereld van architectuur, organisatieadvies, kunst, ontwerp en scenografie bekeken ruimte een dag lang vanuit het perspectief van dingen. De participanten werden door Ester van de Wiel en Lotte van den Berg ingewijd in de geheimen van de Kippenclub en gezamenlijk vormden ze tijdelijk een Parlement der Dingen. Klik hier voor het (beeld)verslag

Start drieluik Jan Rosseel 

Al langere tijd volgt Stroom het werk van de van origine Belgische fotograaf Jan Rosseel. In samenwerking met De Brakke Grond (Amsterdam) en Museum Dr. Guislain (Gent) organiseren we komend jaar een tentoonstellingsdrieluik met nieuw werk van deze visuele verhalenverteller. De startexpositie Back-up op 10 december in Amsterdam mag je zeker niet missen. Het slot is december 2017 bij Stroom Den Haag. Lees verder

Koos Breen wint designprijs 

Koos Breen wint de Eerste Prijs van de 2016 International Poster Competition van het Graphic Design Festival Scotland met zijn posters voor de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. Zijn grafisch ontwerpen zijn ook al uitgelicht in Arcademi, Fontanel, Dusmagazine, MetropolisM, Httpster. Breen is tevens redactielid van Zefir 7, het maandelijks ontwerperscafe bij Stroom. 
Lees verder

Stroom Tip

Van: Cora Roorda van Eijsinga, medewerker receptie

'Dayzed Inn Daydreams' van Ariel Pink

Het nummer 'Dayzed Inn Daydreams' van Ariel Pink gaat niet meer uit mijn hoofd. Muzikant Ariel Marcus Rosenberg heeft een zwak voor de excentrieke, perverse of ronduit rare kanten van zijn woonplaats Los Angeles. Die belicht hij volop in zijn bizarre muzikale cocktail van lo-fi-elektropop, glamrock, sixties tunes, psychedelica, disco en wat verder maar op zijn pad komt. Het nummer komt van het album 'Pom Pom'. De video met in de hoofdrol Rick Wilder van de vroegere west coast punk band The Mau Maus is ook te zien op: ariel-pink.com.
Website
Facebook
Twitter
Instagram
Stroom Den Haag
Hogewal 1-9
2514 HA Den Haag
T: 070 365 89 85
info@stroom.nl
www.stroom.nl
Afmelden van de nieuwsbrief?
Klik hier

Copyright © Stroom Den Haag, 2016
All rights reserved.


This email was sent to lnieuwenweg@stroom.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stroom Den Haag · Hogewal 1-9 · The Hague, Zh 2514 HA · Netherlands