Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Vrijdag 4 november 2016
Tuinderij Bietenrood
Inhoud groentepakket
  • raapjes
  • groenlof
  • rode ui
  • palmkool
  • veldsla (eigen bodem)
  • zoete bataat (IT)
Een pakket bestellen doe je hier >>
Allereerst nieuws uit de wei: er is vorig weekend een kalfje geboren! Joehoe! Jan (Groene Spoor) heeft nog vier koeien en een stier.
Daar is nu nog een stiertje bij gekomen. Moeder en kind maken het goed. Oh, en Raaf heeft hem Chocopasta genoemd :-)
Wat gebeurt er op het land?

Op het land is het is het relatief rustig. Net als vorige week schonen we de tunnels een beetje op en maken we een gedeelte klaar voor een derde planting veldsla. Die planting komt halverwege november en moet ons tot het voorjaar frisse groene smakelijke veldsla gaan opleveren. Tot die tijd snijden we voorzichtig in de tweede lichting. Het blad is nog vrij klein, maar oh zo lekker…
Verder hebben we deze week gekozen voor meer onbekende groenten in het pakket. We laten je graag kennismaken met de veelzijdigheid van het najaar. Mag ik aan u voorstellen:
  • Palmkool, ook wel Cavolo nero: een tweejarige wintergroente. Het is een prachtig palmboompje waar je van onderaf bladeren afsnijdt. Je kunt 'm roerbakken, verwerken als boerenkool of grillen tot palmkoolchips (verwijder dan de nerf).
  • Raapjes (ook wel meiraapjes genoemd): een heerlijk fris knolletje die met name in mei wordt geteelt. Je kunt de raapjes rauw eten door in schijfjes op de sandwich te doen of te raspen door een salade. Maar smoren met bijvoorbeeld een rode ui gaat ook prima.
  • Groenlof: persoonlijk vind ik deze groente er fantastisch uitzien. Ik kan niet wachten om de groenlof volgend jaar zelf te telen! Maar voor nu komen ze bij collega-teler De Witte Raaf vandaan. Groenlof zit zowel qua uiterlijk als smaak tussen witlof en andijvie in en smaakt dus heel goed rauw door de stamppot. 
Hier oogst Yvo palmkool
(foto genomen op zijn vorige werk: Klein Broekhuizen in Wehl)
Aanstaande zondag (6 november) is er op De Vrije School De Zevenster in Oldenzaal een grote Bazaar met allerlei activiteiten en een gezellige markt. Wij staan er met een kraampje met een selectie uit de winkel; koekjes, plantaardige worstjes, suikervrij snoep, thee, verzorgingsproducten en vegan chocoladerepen.
Van 11:00u tot 15:00u is iedereen welkom om te komen proeven!
- RECEPTEN - week 44

Romige bataat & appel >>

bietenrood kaartenset

Noodlesoep met raapjes >>

Zit je ook op Instagram? Dit zijn onze persoonlijke accounts: foto's en kleine verhaaltjes van de boerderij, het land, de kinderen, een lekker gerecht of leuke activiteit. Zien we je daar?

Suzette: suzettepuntnu

Yvo: yvobietenrood


This email was sent to <<Je emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tuinderij Bietenrood · Haarstraat 55 · Rossum, OV 7596LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp