Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Vrijdag 28 december 2018
We hebben zojuist onze laatste groentepakketten van 2018 afgezet bij de afhaalpunten. We hebben een turbulent jaar achter de rug, om het zachtjes uit te drukken... om heel eerlijk te zijn: we hebben het flink voor de kiezen gehad. In januari kreeg ik (Yvo) een hersenvliesontsteking en het heeft mij en ons gezin veel tijd en energie gekost om daarvan te herstellen.

Hierbij mijn terugblik op 2018; ik heb geprobeerd om een opsomming te geven. Ik ben wel vier keer opnieuw begonnen met schrijven. Er is zo veel gebeurd dat ik het moeilijk vind de juiste woorden te vinden.

Ik wil graag allereerst iedereen bedanken die ons heeft geholpen in het afgelopen jaar. Familieleden die hebben opgepast, vrienden die kwamen helpen, klanten die trouw onze groenten bleven afnemen, buren die direct kwamen opdraven om omgevallen bomen weg te slepen, medewerkers en vrijwilligers die hielpen met planten, wieden, oogsten, inpakken, vervoeren. Oud-werkgevers die hielpen met groentepakketten en die geduldig luisterden en de juiste vragen stelden op de juiste momenten. Iedereen die luisterde naar onze zorgen en ons geklaag. Buren die soep maakten. En iedereen die een kaartje stuurde...
Zonder het bovenstaande hadden we het nooit gehaald. Klinkt dramatisch, maar dat is de realiteit. Dank jullie allemaal hiervoor, vanuit de grond van ons hart!

Dit jaar is er gelukkig ook nog heel veel goed gegaan. Even een positieve opsomming:
- Teelten die goed gingen dit jaar waren onder andere: rucola, komkommers, knolselderij, uien, pompoenen, suikermais, radijs, spinazie, bosbiet, gekleurde biet, andijvie, sla, winterpostelein, tuinbonen...
- In januari startten we met een biologische groente- en fruitkraam in Enschede. Iedere week op zaterdag staan we met zoveel mogelijk groente van eigen land. Intussen hebben we een fijne groep vaste klanten, en we zien steeds meer nieuwe gezichten bij de kraam.
- In april waren we te zien in het programma van Yvon Jaspers 'Onze Boerderij', als enig biologisch tuinbouwbedrijf. Er keken bijna 2 miljoen mensen naar het programma.
- Noodzaak maakte heel duidelijk dat we zo efficiënt mogelijk moeten werken. We worden steeds beter in prioriteiten stellen, planningen maken etc.

En nu? We maken plannen voor het seizoen 2019. Vol kleinschalige teelten. We gaan geen nieuwe teelten uitproberen maar we gaan meer op maat telen, zodat we ons land optimaal benutten. We gaan nu ons derde seizoen in en we hebben veel geleerd en veel ervaring opgedaan. Dat gaan we komend jaar in de praktijk brengen.

We wensen iedereen een zalig uiteinde en een heel bijzonder en gezond 2019!

Yvo, namens de hele familie Bietenrood


This email was sent to <<Je emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tuinderij Bietenrood · Haarstraat 55 · Rossum, OV 7596LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp