Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

Nieuws van het land - Afhaalpunten pakketten - In de winkel
 

Nieuws van het land

 
We wonen intussen een maand op de boerderij en zijn begonnen met het voorbereiden van de grond, inzaaien en planten. We pachten 1,8 ha grond en de tunnelkassen waar we jaarrond groente gaan verbouwen.
 
We leren nu de grond en de machines kennen. Gelukkig helpt Jan (van het Groene Spoor) met tips, kennis en 35 jaar bioboer ervaring. Een betere leermeester kunnen we ons niet wensen.
In de eerste week hebben we de grond bewerkt om de groenbemester in te zaaien. Deze draagt bij aan een goed bodemleven en de bodemstructuur; essentieel voor lekkere groente volgend seizoen…
 
Verder hebben we in de tunnelkas winterpostelein gezaaid en de veldsla geplant waardoor we in het najaar/ winter nog lekkere verse sla hebben.

Pakket-afhaalpunten


De groentetassen zijn bij onze winkel af te halen, maar misschien woon je iets verder weg en wil je ook graag iedere week een verse groentetas ontvangen? We streven naar minimaal 5 klanten per afhaalpunt, maar je moet ergens beginnen ;-)
De afhaaladressen in Enschede en Oldenzaal zitten al in de route, en voor Weerselo en Kloosterhaar zijn we nog op zoek naar meer pakketklanten:
  • bij onze boerderijwinkel in Rossum (Haarstraat)
  • Oldenzaal (Vrije School)
  • Enschede (Wesselerbrink, Enschede-zuid)
  • Weerselo
  • Kloosterhaar
Ook wekelijks een een tas met verse groenten ontvangen? >>

In de winkel


We hebben de boerderijwinkel van Het Groene Spoor overgenomen, en de afgelopen weken voor het eerst de bestellingen gedaan, klanten ontmoet en de kassa leren kennen (nog sorry voor de rij, jongens).
Het is nu al een fijne winkel, met mooie producten en vriendelijke klanten. Hopelijk kunnen wij daar nog het een en ander aan toevoegen.
We zijn al voorzichtig begonnen met de uitbreiding van het assortiment. We hebben meer plantaardige producten in het schap staan: amandelmelk, soya-chocomelk, snoepjes, hartige broodspread, en we hebben wat 'witte' producten toegevoegd: witte basmatirijst, witte spaghetti en macaroni.

Ook zijn we achter de schermen bezig met de webwinkel, zodat je straks ook je boodschappen online kunt bestellen en thuis laten bezorgen of afhalen bij één van de afhaalpunten (zie hierboven bij de pakket-afhaalpunten). Daarover later meer!
Onze boerderijwinkel >>
Je vindt vanaf nu iedere week twee nieuwe (plantaardige) recepten op ons blog, deze sluiten aan bij de inhoud van de groentepakketten maar zijn voor iedereen te bekijken. Hopelijk kunnen we je inspireren!
Bekijk hier alle recepten >>
Zelfgemaakte pizza met rode ui en courgette >>
 
bietenrood kaartenset
Friszure nazomersalade met koolrabi, venkel en appel >>
 
Vanaf nu verschijnt de nieuwsbrief wekelijks - op vrijdagochtend - en in een iets andere vorm: Yvo schrijft een 'Bericht van het land' en Suzette maakt twee nieuwe recepten, die aansluiten bij de inhoud van het groentepakket van die week.
Tot de volgende keer!


This email was sent to <<Je emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tuinderij Bietenrood · Haarstraat 55 · Rossum, OV 7596LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp