Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Vrijdag 23 september 2016
Tuinderij Bietenrood
Inhoud groentepakket
  • ijsbergsla
  • pompoen
  • bieten
  • cherry tomaten (eigen bodem)
  • paksoi
  • bloemkool
Tuinderij Bietenrood
Het zal niemand ontgaan zijn; wat een warme dagen in september! De veldsla werd geleverd op een dag dat het ruim dertig graden was; die arme kleine blaadjes… gelukkig hadden we de tunnelkas al helemaal gereed zodat de jonge plantjes direct de grond in konden. Daarna hebben we ze flink beregend en ze staan er nu mooi bij.
 
Ook hebben we een tweede keer winterpostelein gezaaid. Om het onkruid tegen te gaan hebben we de ingezaaide grond gebrand. Zo doden we al het gekiemde onkruid, en met een beetje goede timing komt vlak daarna de winterpostelein op. En dat lukte heel aardig!
Intussen gaan we verder met wennen aan de plek, aan de boerderij, aan de omgeving. We genieten van prachtige ochtenden. Het begint wel fris te worden in de ochtenddouw, en waar we drie weken geleden om 6 uur in de ochtend buiten aan de slag konden, is het nu nog te donker. Dit betekent dat we de herfst tegemoet gaan.
 
Vandaar dat we hebben gekozen voor pompoen. Met een recept voor soep erbij. Het is bij ons inmiddels een klassieker… verder konden we (gezien onze bedrijfsnaam…) het niet laten om bieten in het pakket te doen. Er is zoveel variatie mogelijk met de biet. Maar de zwoele dagen deden ons besluiten om een salade recept er bij te doen. Zo hebben we een verwarmende en een verfrissende optie.
 
Gezonde groet,
 
Suzette en Yvo
- RECEPTEN - week 38

Bietensalade met tofu en noten >>

bietenrood kaartenset

Pompoen-paprika-wortel soep >>This email was sent to <<Je emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tuinderij Bietenrood · Haarstraat 55 · Rossum, OV 7596LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp