Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Vrijdag 15 februari 2019
Inhoud groentepakket
 • Spruiten (eigen)
 • Knolselderij (eigen)
 • Rode ui (eigen)
 • Kropsla (NL)
 • Zuurkool (NL)
 • Rammenas (NL)
 • Koriander op pot (NL)
Inhoud fruitpakket
 • Banaan
 • Bloedsinaasappel
 • Mandarijn
 • Appel en/of peer
Bericht van het land
En toen was het plotseling voorjaar! Heerlijk om de warme zonnestralen te voelen. Op een zonnige donderdag liep ik met collega’s over het terrein van de Warmonderhof (de opleiding voor biologisch dynamische landbouw). Het was een stagebieders-dag; een dag die in het teken staat van het begeleiden van stagiairs, het ontmoeten van collega’s en docenten, en een kijkje te nemen op de opleiding. Het was gezellig om bekende gezichten te zien en nieuwe collega’s te ontmoeten. Bovendien was het leuk om te zien hoe de Warmonderhof met veel zorg en aandacht een prachtige opleiding biedt voor iedereen die geïnteresseerd is in de biologisch (-dynamische) landbouw.

 
Tijdens het werk ontstaan vaak de leukste gesprekken. Eerder deze week ging het gesprek aan de koffietafel over het werken met aandacht. Werken met aandacht is voor ons essentieel. Met aandacht zaaien, met aandacht schoffelen. Voor mij gaat het niet alleen om rechte lijnen te zaaien, maar het gaat om de verbinding met dat wat ik in mijn hart voel en wat ik met mijn handen doe. Dat vraagt aandacht. Of anders gezegd; dat verdient aandacht. Vaak is het terug te zien in het resultaat of er met aandacht is gewerkt.
 
Dat het niet altijd lukt, is logisch. Ik laat voortdurend steken vallen. Dat zijn belangrijke leermomenten. Zo kreeg ik het bericht van een klant dat de pompoen van afgelopen week niet meer goed was. En dat er zwarte vlekjes op de bieten zaten. Dat is natuurlijk heel vervelend.
Mijn vraag is om dit altijd te melden. Het is leuk om te horen dat mensen blij zijn met het groentepakket. Maar we leren veel van kritische feedback. Schroom niet, ik hoor het graag.
Deze week hebben we spruitjes van eigen bodem. De spruitjes hebben het zwaar gehad dit seizoen. Het zijn niet de mooiste spruitjes ooit. Toch kon ik het niet laten om ze te laten staan. De smaak is prima; het schoonmaken kost iets meer tijd.
 
En de rammenas zit in het pakket. Niet te verwarren met biet… het heeft een radijs-achtige smaak. Heerlijk geraspt door de salade, of in dunne plakjes op de sandwich.
 
Aanstaande dinsdag (19 februari, om 20:00) geef ik een lezing over ons bedrijf bij Ecocentrum Emma in Enschede. Mocht er interesse, voel je vrij om langs te komen.
 
Tot slot hebben we een nieuw afhaalpunt in Ootmarsum! Nu ja, aan de rand van Ootmarsum dan. Maar goed, voor iedereen die in Ootmarsum woont en een groentepakket overweegt is dat mooi nieuws!

(oh ja, onderstaande foto is van vorig jaar. Met dit mooie weer kan ik niet wachten tot de andijvie weer in de kas staat...)
Een heel goed weekend!!


This email was sent to <<Je emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tuinderij Bietenrood · Haarstraat 55 · Rossum, OV 7596LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp