Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Vrijdag 10 februari 2017
Tuinderij Bietenrood
Inhoud groentepakket
  • winterpostelein (eigen grond)
  • gekleurde peen (nl)
  • knolselderij (nl)
  • prei (nl)
  • broccoli (it) / NL pakket: chinese kool (nl)
Inhoud fruitpakket
  • mandarijn (sp)
  • appel (nl)
  • banaan (dom. rep)
  • groot pakket: plus peer (nl)
We hebben deze week niet veel op het land kunnen doen omdat Koning Winter in vol ornaat terug kwam. Het land heb ik bemest en gefreesd voordat het ging vriezen. Zodra het gaat dooien, gaan we weer verder aan de slag.
Die paar mooie, zachte dagen hebben er wel voor gezorgd dat zowel de winterpostelein als de veldsla een aardige boost hebben gekregen. Mooi om te zien; nog mooier om te oogsten en in de pakketten te doen! Ein-de-lijk weer groente van eigen bodem. Voelt fijn.
Let wel op; de winterpostelein dient goed (lees: HEUL goed!) gewassen te worden.
Ik moest woensdag in de buurt van mijn vorige werkplek zijn voor een studiebijeenkomst. Het leek ons een goed idee om wat mooie producten van Klein Broekhuizen in het pakket te doen. Dus vandaar; de gekleurde peen en de prei in het pakket deze week is afkomstig uit de Achterhoek.
 
Verder is het meeste plantgoed voor dit seizoen besteld. We werken daarin samen met De Witte Raaf. Op deze manier hebben we minder portokosten, maar we kunnen wel om de week planten. Dat betekent een mooie spreiding van (onder andere) verse sla door het gehele seizoen. Heel leuk om zo samen te werken.
Voor de aardappels ga ik een relatief nieuw ras proberen; de Triplo. Het is een vroege aardappel, vrij vastkokend met een lekkere smaak. Ik ben benieuwd!
Bietenrood VLOG #4
Waarin het weer gesneeuwd heeft, Suzette aan de webshop werkt, Yvo winterpostelein snijdt en we de groentepakketten inpakken. Oh ja, en dan was er ook nog een paard, kijk zelf maar >>
 
Bietenrood VLOG #4 - op kantoor en inpakken
De webshop!
Het duurde even..maar HOERA! De webshop doet 't en de eerste bestellingen zijn gedaan door de proefpersonen.
We zijn gestart met groente & fruit, maar we gaan nu toevoegen: Brood, Droogwaren, Koek & Snoep, Sap en Zuivelvervangers, Vleesvervangers, Verzorging & Huishoudelijk.
De overige proefpersonen ontvangen vandaag een mailtje met de uitnodiging om aankomende week iets te bestellen. Als alles meezit kan ik dan in de volgende nieuwsbrief de webshop lanceren. Woehoe!
Zoals je vorige week in onze nieuwsbrief hebt kunnen lezen: op zaterdag 25 februari verzorgt Jacqueline van Powerpeul op onze tuinderij een workshop lupineburgers maken. In het programma BinnensteBuiten zie je hoe de Nederlandse lupinebonen geoogst worden en vertelt Jacqueline over deze bijzondere boontjes. Bekijk hier de aflevering >>

Ook meedoen? Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar!


Lees hier meer >>
Bericht van de afdeling promotie
We dachten: het is bijna carnaval: als onze klanten nu eens allemaal als biet verkleed gaan? Lekker ludiek, en goed om hier in de regio wat meer bekendheid te geven aan onze tuinderij.
Wat zegt u? U heeft al een hamsterkostuum aangeschaft?
Da's nou jammer.
Dan gaan we over naar promotieplan B: we hebben deze week een paar van onze flyers in de pakketten gedaan. Misschien weet je nog mensen die interesse hebben in onze tuinderij of in een groentepakket, om ze aan uit te delen. Maar voel je niet verplicht; laat de flyers gewoon in de krat liggen als je er geen behoefte aan hebt, dan nemen we ze de volgende keer weer mee terug. Bedankt alvast!
- RECEPTEN - week 6

Broccoli in tomatensaus >>

Snert >>

Afhaaltijden en -punten
We hebben de afhaaltijden aangepast én we hebben een afhaalpunt erbij in Oldenzaal; op de Narcissenstraat. Heel fijn!

NIeuwe levertijden

Oldenzaal Vrije School 8:30 / Oldenzaal Narcissenstraat 8:45 / Rossum  09:00 / Weerselo  9:00 / Hengelo  10:00 / Overdinkel  10:00 / Enschede ’t Paradijs 11:00 / Enschede Koenderinklanden 11:30


Vragen? Switchen van afhaalpunt? Laat het ons weten.
 
Dit was 't weer, bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!


This email was sent to <<Je emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tuinderij Bietenrood · Haarstraat 55 · Rossum, OV 7596LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp