Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Vrijdag 28 oktober 2016
Tuinderij Bietenrood
Inhoud groentepakket
  • paksoi
  • bloemkool
  • prei
  • pompoen
  • witlof
  • extra: een kleine herfstverrassing
We hebben inmiddels vijf actieve afhaalpunten, misschien ook bij jou in de buurt? Of wil je zelf afhaalpunt worden? Laat het ons weten!
Tuinderij Bietenrood

Intussen op het land


We zijn bezig met het opschonen tussen de tunnelkassen. Grote hoeveelheden kweek trek ik uit de grond om vervolgens af te voeren. Niet de allerleukste klus, maar wel nuttig. Het heeft immers gevolgen voor de bodem in de tunnelkas. En nu is het een mooie tijd van het jaar om te doen. Het is nog niet al te druk op het land.

Demeter keurmerk


Deze week ben ik met Jan (Het Groene Spoor) mee geweest naar een collegiale toetsing van de Demeter-keurmerk. Verschillende Demeter collega’s komen dan bij elkaar op één van de bedrijven. De ontvangende boer vertelt waar hij/zij mee bezig en legt de groep een aantal vragen/stellingen voor. Vervolgens is er een korte rondleiding waarbij de boer(in) wat bijzondere plekken laat zien. Dat kan een mooie teelt zijn, een nieuwe inrichting van de schuur. Of een andere plek die wat betekend heeft. Als afsluiting is er een gesprek met de collega’s waar we dieper ingaan op vragen en stellingen.
Ik vond het een bijzondere ervaring. De gesprekken waren erg persoonlijk en openhartig. Het is fijn om ervaringen te delen met mensen in het werkveld die dezelfde passie hebben. Ieder heeft zijn/haar eigen manier van werken en dat is ontzettend inspirerend.
 
Deze collegiale toetsing is onderdeel van het biologisch dynamische Demeter keurmerk. Demeter is strenger dan het biologische SKAL keurmerk. En biologisch dynamische bedrijven werken iets anders dan biologische bedrijven. We zijn momenteel aan het onderzoeken wat het beste bij ons past.
- RECEPTEN - week 43

Witlofsalade with love >>

bietenrood kaartenset

Pompoencake >>

In de winkel breiden we intusssen gestaag het aanbod van plantaardige artikelen uit. Hierboven zie je welke granen- en soyadranken we momenteel hebben. Met als aanraders: warme soyachocomelk (links) voor gure dagen, en soyaroom (rechts) voor dressings, pastasauzen, roomsauzen en quiches.


This email was sent to <<Je emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tuinderij Bietenrood · Haarstraat 55 · Rossum, OV 7596LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp