Copy
NIEUWSBRIEF OUTDOOR GELDERLAND 2016
NUMMER 1
View this email in your browser
KAARTVERKOOP OUTDOOR GELDERLAND GESTART, KOOP NU UW KAARTEN EN ONTVANG € 2,50 KORTING PER KAART
Outdoor Gelderland is van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli gratis te bezoeken. Voor de zaterdagavond (Midsummer Dressuur Gala) en voor de zondagmiddag (Grote Prijs springen) heeft u een tribunekaartje nodig om de sport zittend te kunnen volgen. Uitsluitend in de voorverkoop kunnen er geplaceerde kaarten gekocht worden, op het evenement zelf betreffen het ongeplaceerde plaatsen.

Van 25 april tot en met 1 mei kunnen er kaarten met € 2,50 korting per kaart besteld worden, vanaf 2 mei zal de reguliere verkoop van start gaan. Wil u er zeker van zijn de beste plekken te hebben bestel dan nu uw kaarten via www.eventim.nl.
PROGRAMMA OUTDOOR GELDERLAND 2016
woensdag 29 juni 2016
Op woensdag worden de finales van de Outdoor Gelderland Trofee Pony's verreden. 's Ochtends en 's middags staan de springrubrieken op het programma en 's avonds de dressuur.
Ook wordt de eerste finale van de Stoeterij Sterrehof Trofee voor paarden verreden.

In het kinderdorp is er een apart programma voor de kinderen met o.a. ponyrijden, speurtocht, knutselen etc.

donderdag 30 juni 2016
Vandaag starten de internationale springruiters zowel de 3* ruiters als de 1* ruiters rijden hun eerste rubrieken.

vrijdag 1 juli 2016
Vandaag is de tweede dag voor de internationale springruiters en worden de eerste kwalificaties voor de finales verreden. De avond wordt afgesloten met een spectaculaire Six Bar aangeboden door Stoeterij Sterrehof.

Na afloop zal er muziek zijn op de CuliFair.

zaterdag 2 juli
Overdag strijden de ruiters voor de laatste plekken in de finales en 's avonds staat de bijzondere dressuuravond Viva Brasil op het programma. De beste ruiters zullen in een gevarieerd programma te zien zijn.

Ook op zaterdag zal er een apart programma voor de kinderen met o.a. demonstraties Handboogschieten zijn en is er na afloop van de dressuuravond muziek op de CuliFair.

zondag 3 juli
Vandaag wordt de Grote Prijs van Gelderland verreden, dit is behalve de finale rubriek ook een kwalificatie voor de Olympische Spelen en het EK Springen in 2019.
AANBIEDING VAN DER VALK HOTEL ARNHEM GELDIG TOT EN MET 1 MEI!
Van der Valk Hotel Arnhem is al jaren partner van Outdoor Gelderland. Dit jaar hebben ze een speciaal arrangement samengesteld voor de bezoekers van Outdoor Gelderland en loopt er een leuke actie tot 1 mei.

Actie
Wanneer u voor 1 mei een kamer wordt gereserveerd onder vermelding van: RUITER OG 2016 wordt er vroegboekkorting ontvangen voor de comfort kamer:
- Geldig van 28 juni tot en met 3 juli 2016
- € 81,50 p.k.p.n., exclusief ontbijt
- € 11,50 p.p.p.d., uitgebreid ontbijtbuffet
 
Outdoor Gelderland Arrangement
- Aankomst op woensdag 29 en 30 juni, 1, 2 en 3 juli 2016
- Overnachting in een Comfort Deluxe Kamer
- 1 x Driegangen maandmenu in Restaurant ''De Veluwe''
- 1 x Uitgebreid ontbijtbuffet
- Toegangskaarten (2 personen) voor Outdoor Gelderland
- Fiets- en wandelkaart met routes die starten bij Hotel Arnhem
- Gratis gebruik van de fitness- en wellnessfaciliteiten  in het hotel
 
- Prijs per persoon € 79,- p.k.p.n.
- Prijs o.b.v. een Comfort Deluxe kamer per 2 personen en o.b.v. beschikbaarheid
- De prijs van het arrangement is exclusief gemeentelijke heffingen à € 0,60 per persoon per nacht
RIDE & RUN TIJDENS OUTDOOR GELDERLAND

De tweede editie van Ride & Run vindt plaats op zaterdag 2 juli tijdens Outdoor Gelderland, op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Tijdens dit multisport event, georganiseerd door de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) en Bit (paardenmagazine), komen paardrijden, mountainbiken en hardlopen samen. In teamverband werk je aan je fitheid en gezondheid. Het is gezellig en je bent lekker bezig in de natuur.

Buitensporten. De natuur in. Dat is beleving, dat is avontuur. Steeds meer Nederlanders zijn op zoek naar de combinatie van lichamelijke uitdaging en mentale ontspanning. Zou het niet fantastisch zijn als iedereen de sport zou kunnen uitoefenen die hem of haar het meeste aanspreekt? cvcv Maar dan wel nog steeds met elkaar, bijvoorbeeld op een fiets, hardlopend of te paard. Zodat familie, vrienden en collega’s samen kunnen genieten, terwijl iedereen datgene doet waaraan ze het meest plezier beleven.

Teams
Teams bestaan uit ruiter met een of twee hardlopers of een team van een ruiter met een of twee mountainbikers. Teams met hardlopers kunnen kiezen uit een onverharde route van 5 of 10 kilometer. Nieuw dit jaar zijn de teams met moutainbikers. Voor hen wordt een route uitgestippeld van 20 kilometer. De routes van Ride & Run starten vanaf Outdoor Gelderland en gaan door omgeving Schaarsbergen.

Interesse?
Kijk voor meer informatie, handige trainingsschema’s, blogs, artikelen en inschrijven op www.rideandrun.nl.

OUTDOOR GELDERLAND WORDT NOG 'GROENER'

Outdoor Gelderland van 29 juni tot en met 3 juli heeft als evenement een primeur door alle startlijsten en uitslagen uit te printen op miscanthus papier, dat milieuvriendelijker is dan papier gemaakt van hout. Het gaat om 40.000 A4’tjes. Outdoor Gelderland streeft er naar om het duurzaamste paardensportevenement van Nederland en zelfs Europa te zijn en deze innovatie past uitstekend in de duurzaamheidsstrategie.

Het internationaal concours oriënteert zich sinds 2011 al op de mogelijkheden om het evenement te verduurzamen. Destijds in De Steeg, tegenwoordig in Arnhem. Zo is Outdoor Gelderland inmiddels aggregaat vrij door de mogelijkheden die Nationaal Sportcentrum Papendal biedt en is er een parkeerterrein waar elektrische auto’s gratis opgeladen kunnen worden.

Het eerste boek ter wereld, compleet gemaakt van miscanthus, wordt overigens in april 2016 gelanceerd. Het boek is het eindresultaat van het project ‘papier van olifantsgras’ dat middels de Biobest subsidie van de provincie Gelderland met succes is uitgevoerd. Het duurzame papier is ontwikkeld door BKC bv uit Zevenaar in samenwerking met Schut Papier uit Heelsum.

‘Miscanthus x Giganteus’, zoals de titel van het boek is, lees je als naslagwerk voor drukwerk en is ontworpen door studenten Graphic Design van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Vanuit verschillende perspectieven wordt de veelzijdigheid van het gewas benaderd, zowel vanuit de ontwerpers als in de essays met de nadruk op het belang van een biobased economy.

Het resultaat van het Biobest project: dezelfde kwaliteit papier als papier van hout én beter voor het milieu. Wat miscanthus nu zo geschikt maakt voor papier is het feit dat miscanthus jaarlijks geoogst kan worden, tot 60% cellulose bevat (tov 40% in hout) en vier keer zoveel CO2 in zich opneemt. Daarnaast is het gewas goed voor de biodiversiteit en duurzaam in onderhoud.

Wat betreft papier is uitgerekend dat miscanthuspapier drie m3 water en 300 kW energie per ton pulp verbruikt. Ter vergelijking, pulp van hout verbruikt negen m3 water en 2800 kW energie per ton.

De organisatie van Outdoor Gelderland is zeer verheugd in deze ontwikkelingen. Het evenement trekt topruiters vanuit de hele wereld, waarvan velen een goede prestatie willen neerzetten met het oog op de Olympische Spelen later dit jaar.

Copyright © 2016 Outdoor Gelderland, All rights reserved.www.outdoorgelderland.nl
info@outdoorgelderland.nlThis email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Outdoor Gelderland · Postbus 292 · Kootwijkerbroek, Gelderland 3770AG · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp