Copy
Tijd voor de paasvakantie! 

Paasvakantie


Met deze BimSemBrief wordt het tweede trimester officieel afgesloten. Na de toetsenperiode voor de eerste en tweede graad en enkele drukke weken voor de derde graad, zijn niet alleen de leerlingen, maar ook het personeel blij dat de paasvakantie voor de deur staat. Een vakantie om even uit te rusten, maar ook om voorbereidingen te treffen voor het derde trimester.

In deze nieuwsbrief blikken we trots terug op een selectie uit de activiteiten van de afgelopen maanden (zoals vastenvoettocht, Pimp je speelplaats, oud-leerlingendag...) en brengen we u ook graag op de hoogte van enkele komende evenementen.

We wensen iedereen een deugddoende vakantie en een zalig Pasen toe!

De directie

Vastenvoettocht 

Op 15 maart stapten/liepen zo’n 1 200 BimSemmers de vastenvoettocht. De dag ervoor werd er sober gegeten. Beide acties vonden plaats ten voordele van de solidariteitsprojecten die onze school jaarlijks steunt en die werden voorgesteld in de weken voor de vakantie.

INFODAG 27 APRIL 2019

Op 27 april zijn alle leerlingen die in het 2de tot 6de jaar willen instromen en hun ouders van harte welkom om onze school te bezoeken voor een rondleiding en info over de studierichtingen. Ouders en kinderen die op 27 april toch voor het eerste jaar willen langskomen, melden dit ten laatste op donderdag 25 april via info@bimsem.be. Zo kunnen we leerkrachten eerste graad voorzien die een rondleiding kunnen verzorgen. Meer informatie vindt u hier.
Op vrijdag 29 maart hebben de leerlingen van 5BE samen met leerlingen van andere scholen deelgenomen aan Top Team, een bedrijfssimulatiespel. Het spel vond plaats in de Thomas More hogeschool. De deelnemers werden in groepen verdeeld en elke groep moest een eigen onderneming leiden.

Project 'Pimp je speelplaats'

In 2018 schreven 130 scholen zich in voor “Pimp je speelplaats”. Uit de projectaanvragen voor een groenere speelplaats koos de jury 25 scholen uit die een startbudget van 4000 euro kregen voor plantgoed en de heraanleg van (een stukje van) de speelplaats. BimSem was één van de laureaten.

Project Katapult

Op vrijdag 30 maart en woensdag 3 april werkten onze leerlingen van 6 Wetenschappen aan een STEM- project. In de 4 modules van dit halve-dag-project leerden onze leerlingen over de samenstelling van polymeer composieten en het gebruik ervan in allerlei moderne technologieën. 

Poëzieweek in BimSem

Van 31 januari t.e.m. 6 februari vond in Vlaanderen en Nederland de poëzieweek plaats. Deze week ging ook in BimSem niet onopgemerkt voorbij. Zo droegen leerkrachten gedurende de hele week tijdens de middagpauze in de schoolbib hun favoriete gedichten voor. Tijdens de lessen Nederlands werd extra aandacht aan poëzie besteed en er werd zelfs een heuse gedichtenwedstijd georganiseerd rond het thema van deze poëzieweek: vrijheid.

1LATA bezoekt infobeurs 3WETB/LATA: Op woensdag 20 februari waren de leerlingen van 1LATA te gast op de infobeurs van 3WETB en 3LATA. De leerlingen kregen op een leuke manier uitleg over de actualiteit. De thema’s die werden voorgesteld waren: de Brexit, de Klimaatmars, fake news, transmigranten en radicalisering.

Nationale Pyjamadag en Bednet-actie

Op 15 maart was het Nationale Pyjamadag en mochten de leerlingen voor één keer in pyjamaoutfit naar school komen. Dit als teken van solidariteit met langdurig zieke kinderen die zelf niet naar school kunnen. Dankzij Bednet krijgen zij toch de kans om de lessen te volgen, van thuis uit en samen met hun eigen klasgenoten. 

Oud-leerlingendag 2019

Op 23 februari vond naar aloude traditie de BimSem Oud-leerlingendag plaats. Het werd een blij weerzien van heel wat oude (en minder oude) bekende gezichten onder een stralende zon. Na de viering waarin er werd stilgestaan bij de oud-leerlingen en oud-personeelsleden waarvan we het afgelopen jaar afscheid hebben moeten nemen, was het tijd om het glas te heffen op de vriendschap en op heel wat straffe jeugdverhalen.

Zitstaking voor het klimaat: Ook in BimSem verzamelden een honderdtal leerlingen voor de zitstaking. Janten Versteele (leerling 6LAWE) gaf een interview aan GvA: “De leerlingen van de eerste en tweede graad hebben momenteel examens. Daarom hebben we er bewust voor gekozen om de actie tijdens de voormiddagspeeltijd te houden. Maar samen met enkele andere leerlingen uit de derde graad blijf ik zeker tot aan de middag ook tijdens de lessen zitten. Zo spijbelen we toch voor het klimaat, hoewel we op school zijn. De meeste leerkrachten reageren positief op de actie, al weten ze nog niet allemaal dat we enkele lessen zullen missen (lacht).”

Leerlingen winnen 1ste prijs ‘Generation Euro Students’ Award’

Het team ECBimSem, bestaande uit Daniyela Ekmen, Ellen van Hove (6ECWI), Kostas Coutsoubas, Laurie Obiango en Zaynab Oulad Ali (6 ECMT) en economie leerkracht Marleen De Neve, heeft de wedstrijd Generation Euro Students’ Award gewonnen! Dit betekent dat ze op 8 en 9 mei een bezoek zullen brengen aan de Europese Centrale Bank in Frankfurt en dat de school een geldprijs van 1000 euro krijgt toegewezen.

Kalender
Contacteer ons
Inschrijven

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | April 2019
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp