Copy
Het eerste trimester zit er bijna op... 

De langste periode zonder vakantie is al voorbij...


Het schooljaar is ondertussen al meer dan twee maanden ver. De langste periode zonder vakantieonderbreking is al voorbij. Het loopt gelukkig goed op BimSem. De opstart was traditioneel een drukke periode voor het schoolteam en voor de leerlingen. Zo hoort het ook. Na twee lange maanden van intellectuele leegte waren de geesten weer fris genoeg om nieuwe vaardigheden aan te leren, uitdagende dingen onder de knie te krijgen en de wereld te ontdekken in al zijn facetten. Hoe dat op BimSem gebeurt? Neem gerust eens een kijkje op  website. U vindt er heel wat foto’s van het bruisende schoolleven op terug.

Met al die activiteiten pakken we graag uit, net zoals met onze leerlingen. Het is een plezier om te mogen zien hoe jongeren hun beste kant laten zien op de klasdagen, tijdens de middagsport, met het aanleren van een nieuwe steek in de handwerkclub, bij het leren in de klas, bij het troosten van een klasgenoot die het wat moeilijker heeft… 

Het is zeker ook een speciaal jaar voor BimSem. De restauratie en renovatie van onze Aloysiuskapel is immers voltooid. De plechtige inhuldiging vindt vandaag, op vrijdag 10 november, plaats. Een lang project met een prachtig eindresultaat. Meer informatie over de kapel zal u in onze volgende nieuwsbrief vinden.

Onthaaldag

Op maandag 4 september kregen onze nieuwe eerstejaars een warm onthaal in Mechelen stad. Ze moesten opdrachten oplossen in het stadscentrum, die ze allemaal tot een goed einde brachten. 

Driedaagse LOSP

Van woensdag 13 tot en met vrijdag 15 september 2017 gingen onze leerlingen van 3 LOSP op driedaagse naar De Kluis te Sint-Joris-Weert. Op het programma stond o.a. spelactiviteiten, touwenparcours, mountainbiken en andere leuke avondspelletjes. 

Startvieringen eerste graad

Op dinsdag 2 oktober vonden de startvieringen voor het eerste en het tweede jaar plaats. We trokken daarvoor naar de Sint-Pieter en Pauluskerk aan de Veemarkt. In dit unieke kader kwamen onze leerlingen tot rust en bezinning. De viering voor het eerste jaar had als thema “Goede vaart!”.

Eerstejaars maken kennis met hun "meter" en "peter"

Op donderdag 7 september kregen onze leerlingen van het eerste jaar een warm welkom in de klas. Samen met de klastitularis en de peters en meters van het zesde jaar namen ze deel aan een groepsspel.

Op woensdag 11 oktober vond de 1e provinciale ronde plaats van de voetbalcompetitie van svs op de Nekker. Onze miniemenploeg blies de concurrentie omver met 2x 7-0. Proficiat! Ondertussen won onze eerstegraadsploeg op woensdag 8 november ook met brio de tweede ronde. Op 22 november spelen ze de provinciale finale in Geel.

BimSem Mosselfestijn 2017

Op 17 en 18 november 2017 organiseren wij onze tweede editie van het BimSem mosselfestijn. Inschrijven kan t.e.m. maandag 13 november 2017 via het inschrijvingsstrookje bij de uitnodiging. Deze werden uitgedeeld op vrijdag 13 oktober samen met het rapport dagelijks werk. Of schrijf je in per mail via mosselfestijn@bimsem.be, graag tot dan! Meer informatie vindt u op onze website. 

FRISBIM


Op woensdag 4 oktober vond ons Ultimate Frisbee tornooi tussen leerlingen en leerkrachten van BimSem plaats. Traditioneel nemen klasploegjes deel – al dan niet vergezeld door een leraar – aan een wedstrijdje frisbee. 

Leerlingen uit 6ECMT/LAMT nemen deel aan E-twinning awards

Met de klassen 6ECMT en LAMT nam leerkracht geschiedenis Van den Noortgate deel aan de eTwinning awards. Onze zesdejaars werken via de computer virtueel samen met leerlingen uit de Franse school Anna-Judic in Semur-en-Auxois aan éénzelfde project.

Enkele leerlingen uit 3 Humane Wetenschappen hebben de voorbije week een fluo kunstwerk geïnstalleerd op het Hoogstratenplein, één van de drukste en gevaarlijkste verkeersassen van Mechelen.

Thema-avond ouderraad over 'leren leren'

De eerste infoavond van het schooljaar van de Ouderraad heeft als thema: ‘De ouder als leercoach.’ We nodigden hiervoor als spreker Rishi Panchasara, pedagoog en onderwijskundige, uit.
 
Een korte samenvatting van zijn lezing:
 “Mama, papa, ik ben klaar met mijn schoolwerk!” Hoe reageer je op dat signaal van je tiener? Is de les echt geleerd en de taak met voldoende aandacht gemaakt? En wat als je zoon of dochter meer zucht dan je lief is? Of veel te lang ‘leert’ en niet meer aan ontspannen toekomt? De opdracht van de ouder die de coach wil zijn van zijn of haar lerend kind, is niet altijd even gemakkelijk. Deze ouderavond gaat nu net daarover: over wat leren eigenlijk is en over hoe je je kind kunt ondersteunen om gemotiveerd aan de slag te gaan. Je gaat naar huis met frisse inzichten en concrete kapstokken om je de ‘positief dynamische’ begeleiding van goed leergedrag eigen te maken.
 
Hiermee snijdt Rishi ongetwijfeld een onderwerp aan dat ons allemaal bezighoudt. Een avond om niet te missen, dus. De avond is bedoeld voor ouders en richt zich niet op kinderen.
 
Praktisch:
  • Wanneer? Maandag 27 november om 19.30 u.
  • Waar? BimSem, ingang Bleekstraat 3, Aloysiusgebouw (middengebouw school). Parkeren kan niet op de speelplaats, wel op de parking Zandpoortvest (gratis vanaf 19.00 u.) of op de parking Douaneplein (gratis).
  • Hoe inschrijven? Stuur een e-mail naar ouderraad@bimsem.be en vermeld het aantal personen. Inschrijven kan t.e.m. donderdag 23 november.

Project zichtbaarheid in het verkeer

Onder het motto “Zorg dat je gezien wordt” vond op 26 oktober is samenwerking met de ouderraad het zichtbaarheidsproject voor onze eerstejaars plaats. Ouders van de ouderraad voorzagen in de voormiddag alle fietsen van spaakreflectoren.

BimSem-bibspel: laat de zoektocht beginnen!

De eerstejaarsklassen maakten allemaal kennis met de BimSemBib via het BimSemBib-spel. De leerlingen kregen 25 beknopte samenvattingen en gingen op zoek naar de bijbehorende cover die ergens in de bib te vinden was. Maar liefst drie klassen vonden alle oplossingen: 1LATA, 1LATC en 1MWI. 1LATA reed het foutloos parcours echter in de snelste tijd en werd de winnaar van dit BimSemBib-spel. De hele klas werd op snoep getrakteerd en de directeur verlootte twee boekenbons in de klas. 

Schrijf je in voor de 28ste BimSem Quiz

Wijsneuzen, opgelet!

Op 2 februari is het weer zover, onze jaarlijkse BimSem quiz! Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar quiz@bimsem.be met vermelding van ploegnaam en verantwoordelijke. Inschrijven kan tot 1 februari. Wees er snel bij!

Wanneer? Vrijdag 2 februari om 20 uur
Waar? Bleekstraat 3, 2800 Mechelen
Prijs? 20 euro per ploeg (max. 5 personen)

Extra: Parkeren kan op de gratis parkings Zandpoortvest & Douaneplein.

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Kalender
Contacteer ons
Inschrijven
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | November 2017
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp