Copy
Wij wensen iedereen een prettig kerstverlof toe!

Onze beste wensen voor 2019


Het lange, eerste trimester is voorbij. Onze leerlingen hebben hun eerste synthesetoetsenreeks van het schooljaar afgelegd en komen vandaag met hun rapport naar huis. Velen onder hen kunnen goede resultaten voorleggen. Voor anderen is er deze vakantie denkwerk aan de winkel. Dat zorgt ongetwijfeld voor bekommernissen. We zijn er echter van overtuigd dat tijd altijd raad brengt. 

De leerlingen hebben dit trimester uiteraard veel vakinhouden verworven, maar daarnaast hebben ze ook heel wat van hun andere talenten verder ontwikkeld. U zult het in deze nieuwsbrief merken aan de pleiade aan activiteiten en projecten waaraan de leerlingen konden deelnemen of waarvoor ze zelf het initiatief genomen hebben. Ja, leerlingen kunnen in BimSem veel meer leren dan datgene wat in de vakken aan bod komt. We zijn trots op het enthousiasme en de ondernemingszin van onze leerlingen. We hopen uiteraard dat deze dynamiek zich in het nieuwe jaar verderzet. 

De leraars, secretariaatsmedewerkers, internaatsopvoeders, de andere medewerkers van de school en de directie van BimSem wensen u een zalige Kerst. En moge 2019 een jaar worden met veel voorspoed en geluk!

 

BimSem zingt voor de Warmste Week

Ook de leerlingen van BimSem dragen hun steentje bij voor de “De Warmste Week”, de bekende solidariteitsactie van Studio Brussel. Zij gingen in november in Mechelen stad zingen ten voordele van Sint-Vincentius. 

Fluo rugzakhoes voor alle eerstejaars 

Op donderdag 15 november kregen alle leerlingen van het eerste jaar een speciaal voor BimSem gemaakte fluo rugzakhoes. De Ouderraad heeft alle kosten hiervoor op zich genomen. Waarvoor dank! Dit mooie geschenk kadert in ons project “Zorg dat je gezien wordt!” waarin we leerlingen het belang bijbrengen van goed zichtbaar te zijn in het verkeer. 

Beheerswerken

Op een stralende woensdagnamiddag halverwege november zette een enthousiaste bende eerstejaars koers naar het nabijgelegen natuurgebied het Mechels Broek. 

Zelfstudieweek 6de jaars

Van maandag 5 tot vrijdag 9 november hadden de leerlingen van 6 Humane Wetenschappen en 6 Wetenschappen-Wiskunde een zelfstudieweek. Voor alle vakken kregen ze op voorhand een opdracht die ze in de loop van de week op eigen houtje of met hulp van elkaar tot een goed einde moesten brengen. 

Voetbal miniemen provinciale finale

Na een knap parcours te hebben afgelegd, met mooie overwinningen in de eerste en tweede ronde , mochten onze miniemen op 21 november aantreden in de provinciale finale te Geel. 

DIt jaar was er geen winters sneeuwtapijt. Dit beeld is van vorig schooljaar, een prachtig Hof van Coloma met een laagje sneeuw. Prettige feesten! 

Chemie Olympiade

Vijf leerlingen van BimSem behaalden een schitterend resultaat tijdens de eerste ronde van de chemie olympiade. Zij scoorden allemaal boven het Vlaamse gemiddelde (46,55% voor het 5e jaar en 55,84% voor het 6e jaar). Je kan alle resultaten hier bekijken. 

BimSem mosselfestijn

Op 16 en 17 november organiseerden wij onze derde editie van het BimSem mosselfestijn. Het mosselfestijn was een groot succes met dit jaar meer dan 1000 inschrijvingen. 

“Wie zoet is, krijgt lekkers…” Op 6 december kregen onze eerste en tweede jaars verrassend bezoek van de Sint en zijn knecht roetpiet. De leerlingen werden beloond met speculaas. Veel lachende gezichtjes in de klas! 

Reddingsbrigade

Op donderdag 29 november kwamen de zesdejaars van de Sociale Activiteit Reddingsbrigade langs tijdens het klassenuur van de eerstejaars. Ze wisselden studietips uit en maakten samen een gedetailleerde planning op voor de komende examenreeks.

Video: 6LOS verovert sociale media 

Onze leerlingen van het zesde jaar LO&Sport wisten het internet te veroveren met een filmpje tijdens één van de LO-lessen. Twaalf leerlingen gooien achter elkaar een basketbal tegen het bord, nadat ze eerst op de trampoline springen. Het filmpje werd opgevangen door andere mediakanalen zoals De Standaard. Je kan het filmpje hier bekijken.  

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Kalender
Contacteer ons
Inschrijven
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | December 2018
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp