Copy
Het schooljaar is officieel halfweg! 

Tijd van de vasten


We mogen nu officieel zeggen dat het schooljaar halfweg is. Er is dit schooljaar al heel veel gebeurd, maar er staat ook nog heel wat op de agenda. Voor de eerste en tweede graad staan na de vakantie vooral de voorbereidingen van de synthesetoetsen centraal, maar ook in de derde graad mogen de leerlingen allesbehalve op hun lauweren rusten. De tweede-, vierde- en zesdejaars lopen een traject rond studiekeuzebegeleiding. Onze leerlingen krijgen naast kwalitatieve en interessante lessen ook meer en meer de kans om buiten de school op ontdekking te gaan en hun wereldbeeld te verruimen.

De week van 100-dagen 

Donderdag 7 februari was het weer zover, dan vierden onze zesdejaars de laatste 100 dagen van hun middelbare schoolcarrière. Deze eeuwenoude traditie houden ook wij graag in ere en als opwarmer voor de echte ‘honderdste dag’ op 7 februari planden de zesdejaars gedurende de hele week verschillende activiteiten. Zo verkleedden ze zich elke dag in een ander thema, waaronder o.a. een te gekke verkleedpartij in het thema van bekende personen uit films en series. Ontdek de ludieke en grappige foto's. 

Fysica Olympiade: Wij zijn als school zeer trots op onze leerlingen Jasper Visterin, Jannes Op De Beeck, Reinhout Hellinckx, Brecht Velghe en Fadi Hermez voor hun deelname aan de Fysica Olympiade. Twee van hen, Reinhout en Jasper, gingen door naar de tweede ronde met een prachtig resultaat van 76,00% en 70,00%.  

HAIA-stage

Onze zesdejaars werden tijdens onze jaarlijkse Haia-stage (30 januari tot 1 februari) ondergedompeld in het werkveld van de sociale sector. Drie dagen lang gingen ze aan de slag in ziekenhuizen, scholen, woon- en zorgcentra en ga zo maar door. Nabespreken deden we in het Scoutshotel in Antwerpen waar we samen kookten, konden napraten en een gezelschapsspel speelden om de avond tof af te sluiten. De leerkrachten waren zeker en vast trots om de leuke feedback over onze leerlingen te horen! Een leerrijke ervaring!

Infoavond ouders leerlingen 5e & 6e leerjaar

Op dinsdag 19 maart 2019 stellen we het secundair onderwijs en de modernisering van de eerste graad in BimSem in het bijzonder voor op onze infoavond voor ouders. De infoavond is specifiek gericht op ouders van mogelijk toekomstige leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar.. We gaan ook dieper in op de inschrijvingsprocedure. Graag op voorhand inschrijven via infoavond@bimsem.be. Meer informatie vind je op onze website.

Voorrangsperiode broers & zussen

Vanaf van maandag 18 maart 2019 tot en met dinsdag 2 april 2019 is er een voorrangsperiode om in te schrijven voor het eerste jaar voor leerlingen die al een broer of zus op school hebben en voor kinderen van personeelsleden.  In deze periode organiseren we een inschrijvingsvoormiddag op zaterdag 23 maart van 9.00 u. tot 12.00 u. Als u wil inschrijven, komt u bij voorkeur die zaterdagvoormiddag langs. Lukt dat niet, dan maakt u in de voorrangsperiode een afspraak met het schoolsecretariaat (015 20 35 30) om de inschrijving te regelen.

BATea eert Maarten Decat in toneelstuk

Op 14, 15 en 16 februari vonden de opvoeringen plaats van BATea, de toneelclub van BimSem onder de bezielende leiding van Tom Pyck. Het stuk werd dit jaar volledig zelf geschreven door tom en droeg als titel: ‘Niets gezien, niets gehoord’. De komedie was een groot succes en de opbrengst gaat naar de vzw Ouders van verongelukte kinderen. Aan het begin van dit schooljaar moest BimSem immers afscheid nemen van Maarten Decat, leerling uit 4 Latijn en slachtoffer bij een verkeersongeluk. Dit overlijden had een enorme impact op medeleerlingen en op de hele BimSem-familie. ‘Wij dragen dit stuk aan Maarten op als een teken dat wij hem niet vergeten’, vertelt Tom Pyck. Wij willen iedereen bedanken voor zijn inzet en de prachtige opvoering. Het was, zoals altijd, een toneelstuk om niet te vergeten.

Advocaat in de klas: Op 22 februari kwam Senne Meeus (advocaat aan de balie in Mechelen) vertellen over zijn beroep aan de leerlingen van 4 Humane Wetenschappen. De leerlingen hebben in het vak cultuurwetenschappen al een inleiding tot het recht gehad. Het was een boeiende uiteenzetting en op het einde trok Marie-Ange zelfs even een toga aan! Wie weet is studeert ook zij later rechten?

Info-avond Ouderraad 'leren leren' op 24/01

“Leren” is iets heel boeiend: we ontdekken nieuwe dingen en we doen kennis op waar we op verder kunnen bouwen om talenten te ontwikkelen en dingen te kunnen die we voorheen niet konden. Maar “leren” is soms ook moeilijk, zeker wanneer de hoeveelheden nieuwe informatie groter worden en het lastig wordt om al die informatie verwerkt te krijgen.
 
De info-avond “leren leren” met Tommy Opgenhaffen was dan ook een “boeiende” ervaring die leerlingen én ouders niet alleen nieuwe inzichten gaf, maar ook tips aanreikte om ons daarbij te helpen.
 
Daarenboven bracht Tommy zijn boodschappen op een heel toffe en toegankelijke manier, waardoor het geen saaie voordracht was, maar een boeiend verhaal waar hij de kinderen actief bij betrok.
 
Wil je graag de presentatie nog eens bekijken? Dat kan je via deze link die Tommy ons bezorgde: www.lerenhoezo.be/lezing-lerenhoezo.

Klimaatraad BimSem

De afgelopen weken stelden we tevreden vast dat heel wat leerlingen in BimSem bezorgd zijn over de opwarming van de aarde en de gevolgen die dat teweeg brengt. Om dat engagement binnen de schoolmuren kracht bij te zetten, is op 21 januari de Klimaatraad in het leven geroepen. In de Klimaatraad wordt er nagedacht over verdere klimaatacties die we als school of als individu kunnen nemen: een tweedehandsmarkt, een klimaatdag, het aanmoedigen van fietsen… 

LPT 2019! Dit jaar vond de 30ste editie van Le Petit Théâtre plaats. Een memorabele verjaardag! Op dinsdag 12 en woensdag 13 maart zongen de leerlingen van het eerste jaar uit volle borst in de stadsschouwburg Mechelen. In de sketches konden ze hun acteertalent tonen. De voorstellingen waren weer en enorm succes. Je kan de sfeerfoto's hier bekijken. 

BimSem winnaar UNIA-wedstrijd #GM1M

Een video maken tegen racisme? Een antwoord geven op de vraag: “Wat zou jij tegen racisme doen in je gemeente als jij burgemeester zou zijn?”  En dat in welgeteld 1 minuut! Die uitdaging zagen de leerlingen van 6 ASO van het Berthoutinstituut – Klein Seminarie te Mechelen wel zitten. Ze schreven in voor de wedstrijd ‘#GeefMe1Minuut’ van Unia en wonnen een eerste prijs van 5000 euro. De school kan met dit geld projecten rond diversiteit opzetten.

Kalender
Contacteer ons
Inschrijven

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | Maart 2019
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp