Copy
Het schooljaar is officieel halfweg! 

Tijd van de vasten


We mogen nu officieel zeggen dat het schooljaar halfweg is. Er is dit schooljaar al heel veel gebeurd, maar er staat ook nog heel wat op de agenda. Voor de eerste en tweede graad staan na de vakantie vooral de voorbereidingen van de synthesetoetsen centraal, maar ook in de derde graad mogen de leerlingen allesbehalve op hun lauweren rusten. De tweede-, vierde- en zesdejaars lopen een traject rond studiekeuzebegeleiding. Onze leerlingen krijgen naast kwalitatieve en interessante lessen ook meer en meer de kans om buiten de school op ontdekking te gaan en hun wereldbeeld te verruimen.

De week van 100-dagen 

Donderdag 1 februari vierden onze zesdejaars 100-dagen. Ze kwamen naar school als bekende filmfiguren of populaire duo's. De dag van 100-dagen kregen ze een royaal ontbijt op school, gevolgd door hun activiteit naar keuze. Hun carrière op BimSem is bijna voorbij...

Handbal miniemen: Onze schoolploeg handbal miniemen mochten woensdag 17 januari gaan spelen voor de ereplaatsen op de provinciale finale in Merksem. Het goud was weggelegd voor de jongens uit Brasschaat. Bimsem keerde naar huis met een mooie tweede plaats en de bijhorende zilveren medailles. Proficiat aan alle spelers!

HAIA-stage

Op 24, 25 en 26 januari trokken onze zesdejaars Humane Wetenschappen op HAIA-stage. Een unieke kijk op de werkvloer bij verschillende sociale sectoren. Logeren, samen koken en eten hoort ook bij een geslaagde HAIA-driedaagse!

Infoavond ouders leerlingen 5e & 6e leerjaar

Op dinsdag 6 maart 2018 stellen we het secundair onderwijs en BimSem in het bijzonder aan u voor op onze infoavond voor mogelijk toekomstige leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar en hun ouders. We gaan ook dieper in op de inschrijvingsprocedure. Alle informatie vind je op onze website.

Inschrijvingen broers & zussen

Er geldt een voorrangsperiode voor broers/zussen en voor kinderen van personeelsleden. Vanaf zaterdag 10 maart 2018 (9 u. tot 12 u.) en de daaropvolgende twee weken (t.e.m. maandag 26 maart 2018) hebben de broers en zussen van leerlingen die in het schooljaar 2017-2018 het secundair onderwijs in BimSem volgen voorrang bij inschrijving. Dat geldt ook voor kinderen van personeelsleden. Het gaat hier enkel om een inschrijving voor het eerste jaar. 
"Het zwartste zwart ter wereld": Alle creatieve inspiraties op verschillende scholen bundelen in één boek, dat kan! Het poëzieboek “Het zwartste zwart ter wereld” is een initiatief waarbij elke school (binnen Mechelen) de kans krijgt om binnen twee weken een mooi kunstwerkje in het boek te plaatsen. Bekijk alle creaties op onze website.
BATEA BimSem toneel 2018: 't Hof van Coloma 
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Tom Pyck samen met onze leerlingen een nieuwe opvoering. Dit jaar een komisch stuk over het leven van een rijke familie uit de jaren '20. Het toneelstuk gaat door op een unieke locatie, namelijk in ons eigen Hof van Coloma. Het toneelstuk zal opgevoerd worden t.v.v. de dierenbescherming Mechelen. Voorstellingen vinden plaats op 9, 10 en 11 maart. Op 10 maart is er een extra voorstelling om 15 uur. Er is enkel nog plaats voor de namiddagvoorstellingen. Wees er snel bij! Tickets zijn te verkijgen bij meneer Pyck of de uitleendienst.

Week tegen pesten

Onze leerlingen, leerkrachten en schoolmedewerkers droegen op 9 februari allemaal het Stip It! symbool tegen pesten. BimSem zet deze positieve actie binnenkort verder met de week van de vriendschap (samen met de vastenvoettocht). 

Maak je klaar voor LPT 2018! Zin in een spetterend avondje uit? Houdt u van het Franse chanson? Vindt u lachen ook gezond? Dan hebben de leerlingen van het eerste jaar een mooi voorstel: kom naar ‘Le Petit Théâtre’! Dit is al sinds jaren dé happening van onze eerstejaars. Dit jaar vieren we onze 28ste editie! Woensdag 28 februari en donderdag 1 maart om 19.30 uur in de stadsschouwburg Mechelen. Je kan tickets bestellen via schoolonline. Alle informatie vind je hier.

Vastenvoettocht 


Naar jaarlijkse gewoonte stappen onze leerlingen een uitgestippeld parcours ten voordele van verschillende projecten in de derde wereld. Een mooie tocht, langs veilige en mooie plekjes in een sfeer van samenhorigheid. Deze vastenvoettocht staat gepland op vrijdagnamiddag 2 maart. De leerlingen verkopen vooraf steunkaarten om hun bijdrage te leveren aan de gekozen projecten. Zo proberen ze samen, een méér dan letterlijke afdruk na te laten in het leven van mensen in andere delen van de wereld die het moeilijk hebben en onze steun goed kunnen gebruiken. 

29ste BimSem Quiz 

Onze 29ste editie van de BimSem quiz was een schitterend succes! Met meer dan 50 ploegjes kunnen we spreken over een geslaagde avond. Iedereen van harte bedankt voor zijn inzet en de leuke quizprijzen! 

Kalender
Contacteer ons
Inschrijven

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | Februari 2018
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp