Copy
Wij wensen iedereen een prettig kerstverlof toe!

Onze beste wensen voor 2018


Het lange, eerste trimester is voorbij. Onze leerlingen hebben hun eerste synthesetoetsenreeks van het schooljaar afgelegd en komen vandaag met hun rapport naar huis. Velen onder hen kunnen goede resultaten voorleggen. Voor anderen is er deze vakantie denkwerk aan de winkel. Dat zorgt ongetwijfeld voor bekommernissen. We zijn er echter van overtuigd dat tijd altijd raad brengt. 

De leerlingen hebben dit trimester uiteraard veel vakinhouden verworven, maar daarnaast hebben ze ook heel wat van hun andere talenten verder ontwikkeld. U zult het in deze nieuwsbrief merken aan de pleiade aan activiteiten en projecten waaraan de leerlingen konden deelnemen of waarvoor ze zelf het initiatief genomen hebben. Ja, leerlingen kunnen in BimSem veel meer leren dan datgene wat in de vakken aan bod komt. We zijn trots op het enthousiasme en de ondernemingszin van onze leerlingen. We hopen uiteraard dat deze dynamiek zich in het nieuwe jaar verderzet. 

De leraars, secretariaatsmedewerkers, internaatsopvoeders, de andere medewerkers van de school en de directie van BimSem wensen u een zalige Kerst. En moge 2018 een jaar worden met veel voorspoed en geluk!

 

Wafelverkoop ten voordele van 11.11.11

Op 13 november konden onze leerlingen terecht bij de leerlingen van 2 Latijn A voor een lekkere wafel met bloemsuiker of slagroom ten voordele van 11.11.11. De campagne #AllemaalMensen steunt vluchtelingen en migranten en wil hen mee helpen naar een menswaardig leven. 2A nam het initiatief om deze campagne mee te steunen.

Advents- en kerstviering vierdejaars

Naar aanleiding van Kerstmis organiseerden we voor onze vierdejaars op woensdag 6 december een kerstviering in de Sint-Pieters-en-Pauluskerk in Mechelen. De leerkrachten en leerlingen zorgden voor bezinningsteksten rond Kerstmis.

Beheerswerken

Wij zijn op school actief bezig met het milieu. Op woensdagnamiddag 15 november staken enkele enthousiaste leerlingen hun handen uit de mouwen tijdens de beheerswerken in het Mechels Broek. In samenwerking met Natuurpunt maakten ze mee de oevers van de vijver wilgenvrij zodat de rietkraag volgend jaar weer alle ruimte krijgt om te groeien. Wij zijn trots op hun inzet en initiatief! 

BimSem bereidt CLIL voor

BimSem is in volle voorbereiding om volgend jaar te starten met een CLIL-aanbod (CLIL = Content and Language Integrated Learning). Dit wil zeggen dat de leerlingen van het derde jaar volgend schooljaar kunnen kiezen om twee vakken niet langer in het Nederlands maar wel een in het Engels en een ander in het Frans te volgen. Meer informatie daarover volgt later nog.

Lichtjesmoment

Op dinsdag 28 november kregen onze leerlingen de kans om even stil te staan bij overleden familie of vrienden tijdens ons herdenkingsmomentje in de Aloysiuskapel. Dit werd tijdens de middagpauze georganiseerd met begeleidende muziek van meneer Vergauwen op het oksaal.

Dag van de democratie

In het kader van de lessen SEI, geschiedenis  en Nederlands werd voor alle tweedejaars op 16 november de dag van de democratie georganiseerd. De leerlingen leerden op een laagdrempelige manier over de dagelijkse werking van de gemeente en de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook over andere bestuursniveaus in België. Ze leerden ook debatteren en in de namiddag werd een heus politiek debat georganiseerd o.l.v. politica Freya Perdaens.

We blijven graag nog even in deze rustige kerstsfeer met deze fascinerende foto’s van onze gebouwen begin december. De sneeuw zorgde voor een prachtig effect. 

2e ronde Generations Euro Students' Awards

Onder leiding van economieleerkrachten Marleen De Neve en Kristof Joossen nemen 2 teams van BimSem deel aan de wedstrijd Generation Euro Students’ Award, een internationale wedstrijd georganiseerd door de Europese Centrale bank.

Groot succes! Fluorugzak BimSem

In het kader van ons project “Zorg dat je gezien wordt!” hebben de leerlingen van het eerste jaar een fluo rugzakhoes met eigen BimSemontwerp gekregen zodat ze goed zichtbaar zijn in het verkeer. Dit cadeau werd integraal betaald door de Ouderraad, waarvoor onze uitdrukkelijke dank. 

Thema-avond Ouderraad: “Is er leven na BimSem?”
 
Tot voor enkele jaren was studeren aan een universiteit of een hogeschool eenvoudig:  je koos een richting met een vaststaand studiepakket, af en toe kwam er een keuzevak bij en na enkele jaren studeerde je af en kreeg je je diploma. En daarmee was de kous af.  
Vandaag moet je om te begrijpen hoe het hoger of universitair onderwijs in elkaar zit al hogere wiskunde kennen, zo lijkt het wel: bachelor-master structuur, studiepunten, opleidingsonderdelen, leerkrediet enzovoort.  Voor ouders die nog volgens het oude systeem gestudeerd hebben, lijkt het wel Chinees. Daarom komt iemand van de Karel de Grote Hogeschool een verhelderende uitleg geven zodat wij – als ouders – alvast begrijpen hoe, wat en waar onze zoon of dochter na de middelbare school kan verder studeren.
Je bent dan ook van harte uitgenodigd op de info-avond ‘Is er leven na BimSem?’ die doorgaat op woensdag 7 februari 2018 om 19.30 u. in de school. 
Inschrijven kan je doen door een mailtje te sturen naar: watnabimsem@bimsem.be met vermelding van naam + klas en aantal personen. Je krijgt dan een bevestiging voor jouw inschrijving.

Leerlingen knutselen rond thema Kerstmis

Samen met hun peter en meter knutselden onze eerstejaars rond Kerstmis. Ze maakten een adventskrans en een papieren kerstboom gevuld met kerstwensen voor het jaar 2018.

Op woensdag 29 november 2017 vond het SVS Vlaams kampioenschap veldlopen plaats op het recreatiedomein ‘De Ster’ in Sint-Niklaas. Dit kampioenschap is de bekroning voor de geleverde prestaties in de provinciale kampioenschappen én van het eerste sportieve trimester van het lopende schooljaar.

Schrijf je in voor de 28ste BimSem Quiz

Wijsneuzen, opgelet!

Op 2 februari is het weer zover, onze jaarlijkse BimSem quiz! Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar quiz@bimsem.be met vermelding van ploegnaam en verantwoordelijke. Inschrijven kan tot 1 februari. Wees er snel bij!

Wanneer? Vrijdag 2 februari om 20 uur
Waar? Bleekstraat 3, 2800 Mechelen
Prijs? 20 euro per ploeg (max. 5 personen)

Extra: Parkeren kan op de gratis parkings Zandpoortvest & Douaneplein.

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Kalender
Contacteer ons
Inschrijven
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | December 2017
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp