Copy
"Somewhere over the rainbow..."  

Pasen


Met deze BimSemBrief wordt het tweede trimester officieel afgesloten. Na de toetsenperiode voor de eerste en tweede graad en enkele drukke weken voor de derde graad, zijn niet alleen de leerlingen, maar ook het personeel blij dat de paasvakantie voor de deur staat. Een vakantie om even uit te rusten, maar ook om voorbereidingen te treffen voor het derde trimester.

In deze nieuwsbrief blikken we trots terug op een selectie uit de activiteiten zoals Le Petit Théâtre, zelfstudieweek, sobere maaltijd... van de afgelopen maanden en brengen we u ook graag op de hoogte van enkele komende evenementen.

We wensen iedereen een deugddoende vakantie en een zalig Pasen toe!

De directie

LPT 2018: "BimSem a du talent!"

De 28ste editie van LPT was zonder meer een voltreffer. De organiserende leerkrachten spraken zelfs van de beste editie sinds jaren. En daar is inderdaad veel voor te zeggen: prachtige zangstemmen, een groot en vlekkeloos op elkaar ingespeeld orkest, creatieve en knap uitgevoerde choreografieën, doorleefde acteerprestaties bij de sketches, …

STEM@BimSem: Project Katapult

In dit project leren de leerlingen van 6 Wetenschappen over de voordelen en samenstelling van composietmaterialen. Ze leren dat deze materialen onmisbaar zijn geworden in de hedendaagse techniek. Aan de hand van een aantal experimenten ontdekken de leerlingen welk composiet de beste eigenschappen heeft voor het opbouwen van een efficiënte katapult. 

Generation €uro Students' Award

Enkele leerlingen uit 6ECMT/6ECWI hebben het beste van zichzelf gegeven tijdens de Generation €uro Students’ Awards in de Nationale Bank op donderdag 22 maart. Vier meisjes, Diana, Davinya, Eden en Emma, behaalden de vierde plaats (van de 60 deelnemers!). Proficiat!.

Ben jij kunstzinnig, creatief, expressief… of heb je een leuke tekenstijl? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe ontwerper voor de schoolagenda 2018-2019! Aarzel niet om de uitdaging aan te gaan en wie weet kronen wij jou tot dé ontwerper van BimSem. Wij zoeken een kleurrijk ontwerp in verf, potlood, stift of een combinatie van deze materialen met als thema BimSem. De deadline werd verlengd tot na de paasvakantie.

Misviering vijfdejaars

Gisteren, op witte donderdag, organiseerden wij in onze Aloysiuskapel een misviering voor de vijfdejaars. Deze viering werd georganiseerd door de leerlingen zelf met de hulp van hun godsdienstleraar. De nadruk lag op de toekomst en hoe je moet omgaan met keuzes in het leven.

Sobere maaltijd

Op 1 maart kregen onze leerlingen de kans om zich in te schrijven voor een sobere maaltijd. Dit ten voordele van de verschillende vastenprojecten. Op het menu: een warme kom verse tomatensoep met brood. Een groot succes bij al onze leerlingen! Bedankt aan alle zesdes voor hun inzet.

Goed nieuws van het MOS-front: BimSem is met het project voor de vernieuwing/vergroening van de kinderboerderij geselecteerd als laureaat voor de actie “pimp je speelplaats 4.0”! Concreet betekent dit dat de school een subsidie krijgt om te besteden aan plantgoed. 

Zelfstudieweek

Deze week kregen enkele leerlingen van het zesde jaar de kans om zelfstandig te studeren op school. Tijdens de zelfstudieweek worden onze laatstejaars klaargestoomd voor het grote werk aan de universiteit of hogeschool. 

De langverwachte LPT-filmpjes staan online! Je kan ze bekijken door je aan te melden met je 365-account van de school. Een schitterende avond dat je zeker nog eens wil herbekijken! 

BimSemcoins in de les wiskunde!


In een aantal klassen van het eerste jaar wordt geëxperimenteerd met co-teaching, samenwerkend leren en werkvormen die de zelfstandigheid bevorderen. Zo gaan de leerlingen deze week zelfstandig aan de slag tijdens de les wiskunde. 

Wat een prachtige opvoering! Batea 't Hof van Coloma was een schitterend succes!
Één ding is zeker, BimSem bruist van acteertalent!

Handwerkclub 

Naast podiumtalenten heeft BimSem ook brei-, haak- en borduurtalenten. Minder zichtbaar, maar wel aanwezig! Dat bewijzen deze foto’s…


Muurke Klop BimSem

Doel van het spel
Als laatste in een groep spelers overblijven. Andere spelers worden uitgeschakeld indien ze er niet in slagen om de bal geldig (één maal op de grond en vervolgens tegen de muur) te kaatsen. Schrijf je hier in!
Wat moet je doen?
Om deel te nemen aan het tornooi betaal je 3 euro op voorhand via overschrijving.
Je kan je ook per 4 inschrijven. Dan betaal je slechts 2 euro per deelnemer.
Wanneer?
18 apr. 2018 om 13.00 - 18.00 uur
Waar?
BimSem Bleekstraat 3, 2800 Mechelen
Kalender
Contacteer ons
Inschrijven

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | Maart 2018
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp