Copy
Tijd voor de zomervakantie! 

Tijd voor de zomervakantie


Met deze BimSemBrief ronden we het schooljaar 2018-2019 officieel af. Na de eindexamens van onze zesdejaars en de examens van de andere jaren zijn niet alleen de leerlingen, maar ook het personeel blij dat de zomervakantie voor de deur staat.

In deze nieuwsbrief blikken we trots terug op een selectie activiteiten van de laatste schoolweken. Onze jaarlijkse sportapotheose, de excursie naar Ieper, de driedaagse naar Westmalle en natuurlijk niet te vergeten de proclamatie van onze zesdejaars. 

We wensen iedereen een deugddoende vakantie en zien elkaar graag terug op 2 september! 

De directie

Sportdag 1ste jaars

De sportdag van het eerste jaar werd donderdag 6 juni op school georganiseerd. Starten deden ze met een gezond ontbijt, zo waren ze klaar voor een dag boordevol activiteiten! Op de planning: voetballen, badminton, turnen… en oh jawel zelfs een surfplank op onze speelplaats! 

EXTRA BEELDMATERIAAL LPT 2019: Dit jaar vond de 30ste editie van Le Petit Théâtre plaats. Een memorabele verjaardag! We brengen graag nog enkele mooie foto’s van deze prachtige editie. Bekijk ze snel! 

Proclamatie zesdejaars

Op dinsdagavond 25 juni namen we officieel afscheid van onze prachtige zesdejaars. Zij hebben hun carrière op BimSem afgesloten en gaan een nieuw avontuur tegemoet. Het was een warme, zonnige avond waardoor de promotie doorging op onze speelplaats. Nogmaals een dikke proficiat aan al onze eindjaren voor hun inzet! Wij wensen hen ontzettend veel succes toe in hun verdere leven! 

Romeins koken

De oude Romeinen deden meer dan enkel teksten schrijven die wij nu in de les ontcijferen, of de wereld veroveren. Ze aten ook, want een wereldrijk uitbouwen doe je niet op een lege maag. Onze 2de jaars Latijn hebben over de eetgewoontes van de Romeinen geleerd.

Beloning 2MWH prestatie solidariteitsactie

Op 15 maart stapten/liepen zo’n 1 200 BimSemmers de vastenvoettocht. De dag ervoor werd er sober gegeten. Beide acties vonden plaats ten voordele van de solidariteitsprojecten die onze school jaarlijks steunt en die werden voorgesteld in de weken voor de vakantie. 

2MWH, de klas van meneer Jacobs, deed het schitterend en zamelde meer dan 1000 euro in voor de solidariteitsprojecten. Als bedanking voor hun harde inzet werden ze beloond met een kleine barbecue op school. 

‘Generation Euro Students Award’: ECBimSem valt in de prijzen en maakt Frankfurt onveilig!

Het avontuur van het team ECBimSem begon in oktober met een kennisquiz. Daarop behaalden ze meteen een monsterscore van 100%. De twintig beste teams werden voor de tweede ronde geselecteerd. In deze ronde moesten de leerlingen het monetaire beleid toelichten en daarnaast ook zelf een beleidsbeslissing voorstellen op basis van een macro-economische en monetaire analyse. Dat alles werd verwerkt in een creatief filmpje. Na de tweede ronde werden de vijf beste teams geselecteerd voor de finale.

Afscheid Rob Vanderbeek 

Algemeen directeur Rob Vanderbeek werd op woensdag 29 mei tijdens de talentapotheose uitbundig gevierd. Hij gaat BimSem, na een carrière van liefst 38 jaar, verlaten. Hij zal zich tijdens zijn welverdiend pensioen vooral toeleggen op zijn favoriete hobby’s: gidsen in Mechelen stad en zingen in het Onze-Lieve-Vrouwkoor. Lees meer over zijn loopbaancarrière.

BIMSEM GESELECTEERD VOOR VLINDERPROJECT: Goed nieuws! Onze school is geselecteerd voor het VLINDER project, een uniek citizen science project met als doel het weer en klimaat te onderzoeken. Meer info over dit project vind je hier. Dit betekent dat we tijdens de lessen fysica (3e graad) een hypermodern weerstation gaan bouwen. We gaan dit installeren in het Mechels broek. Het weerstation kan dan gebruik worden tijdens de lessen aardrijkskunde.

Eindronde basketbal om trots op te zijn!

Op woensdag 15 mei mochten onze meisjes scholieren aantreden in de Vlaamse eindronde basket. Plaats van gebeuren: Winketkaai Mechelen. We speelden bijgevolg min of meer een thuiswedstrijd.

Sportdag 3de jaars 

Op donderdag 6 juni trokken onze leerlingen van het derde jaar naar de Nekker om een ganse dag te proeven van allerlei sporten. Elke groep kreeg de kans om zich uit te leven in 5 verschillende disciplines.

Leerling 6BE Ryan Joostens speelt hoofdrol in musical

Ryan Joostens (18), leerling uit 6BE, speelt begin november de hoofdrol in de musical November 89. Ryan is geen onbekende in de musical- en theaterwereld. Zo speelde hij reeds rollen in de producties Kadanza en Oliver. Wij wensen hem heel veel succes met zijn verdere toekomst en misschien zit er wel een blijvende musicalcarrière in! 

Driedaagse Champlon

Op dinsdag 9 april trokken onze eerstejaars op driedaagse naar Champlon. De planning was goed gevuld: trektochten in een mooie omgeving, uitstap naar een subtropisch zwembad, sport en spel, een gezellige barbecue, kampvuur… kortom, een rustige schoolreis in de natuur waar de smartphone en computer weinig aandacht kregen. 

Klimaatweek in BimSem: Ook vanuit BimSem namen veel leerlingen deel aan de klimaatbetogingen van de jongeren in Brussel of in andere steden. Een aantal onder hen spraken leraars en directieleden aan om ook op school ‘iets’ te doen. Hieruit ontstond de ‘Klimaatraad’. Leerlingen uit alle jaren kwamen met enkele leraars regelmatig samen. Dat resulteerde in tal van acties om enerzijds de school nog klimaatvriendelijker te maken en anderzijds de leerlingen blijvend te sensibiliseren voor de klimaatproblematiek.

Westmalle 2de jaars

Veel lachende (en gekleurde!) gezichten bij onze tweedejaars tijdens de driedaagse Westmalle van donderdag 30 mei t.e.m. 1 juni. Tijdens deze sport- en speldriedaagse kregen de tweedejaars een drukke en leuke agenda voorgeschoteld met onder meer massaspelen, water- en verfspelletjes, een nachtspel, een bezoek aan een subtropisch zwembad, bosspelen …

Kalender
Contacteer ons
Inschrijven
Bericht voor zesdejaars die dit schooljaar zijn afgestudeerd
Wens je graag lid te worden van onze oud-leerlingenbond? 
Schrijf je in via deze link of via bovenstaande QR-code!

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Facebook
Website
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | Juni 2019
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp