Copy
Tijd voor de zomervakantie! 

Zomervakantie


Met deze BimSemBrief wordt het schooljaar 2016-2017 officieel afgesloten. Na de eindexamens van onze zesdejaars en de examens van de andere jaren zijn niet alleen de leerlingen, maar ook het personeel blij dat de zomervakantie voor de deur staat.

In deze nieuwsbrief blikken we trots terug op een selectie activiteiten van de laatste schoolweken. Onze jaarlijkse sportapotheose, excursie naar Eupen, de driedaagse naar Zeeland en natuurlijk niet te vergeten de proclamatie van onze zesdejaars. 

We wensen iedereen een deugddoende vakantie en zien elkaar graag terug op 1 september! 

De directie

Proclamatie 2017

Onze laatstejaars hebben dinsdagavond definitief afscheid genomen van hun schoolcarrière op BimSem. Na de traditionele uitreiking volgde er nog een aangename receptie waar de leerlingen de kans kregen om afscheid te nemen van leerkrachten en medeleerlingen. Proficiat!

Dinsdag 30 mei kreeg onze school bezoek van tv-zender RTV voor een reportage omtrent de renovatiewerken van onze kapel. Het verbeteren van onze schoolinfrastructuur en ontspanning voor het internaat zijn twee belangrijke aandachtspunten. Bekijk de reportage hier

Poëziewandeling

De leerlingen van 1MWD en 1MWH volgden op vrijdag 9 juni een route langs enkele belangrijke plaatsen in Mechelen die allemaal gelinkt zijn aan water. Het bleef echter niet bij een wandeling langs enkele mooie punten, want elke halte was gelinkt aan een gedicht.

Excursie Eupen 6ECMT 

Op vrijdag 2 juni gingen onze zesdejaars van MVT op taaluitstap naar de Duistalige gemeenschap. Na een bezoek aan het parlement, stond een rondleiding bij chocoladefabriek Jacques op het programma. Uiteraard werd er flink geproefd en gekocht!

Naar jaarlijkse gewoonte vond voorbije woensdag op 31 mei onze sportapotheose plaats. Dat is traditioneel het slotfeest van onze schoolwerking met bijzondere aandacht voor de leerlingen die zich op sportief of op ander vlak van hun beste kant laten zien. Tijdens deze “apotheose” vinden de finales van de sportcompetities plaats: voetbal, basketbal, handbal en volleybal. Bekijk alle foto's hier.

Terugblik driedaagse Zeeland

Van 29 maart tot 1 mei vertoefden onze derdejaars samen met enkele leerkrachten voor drie dagen in Cadzand (Nederland). Een driedaagse die hen zeker en vast nog jaren zal bijblijven. Allemaal bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! 

Uitstap Westmalle 2de jaars

Ook dit schooljaar genoten onze tweedejaars van een driedaagse tijdens het weekend van 25 mei. Ze logeerden in ‘Het Domein Heibrand’ in Westmalle. Ze verbleven op verzorgde kamers en hadden volop ruimte voor sport en spel, wandelingen, binnenhuisspelen… bekijk snel alle foto's! 

Zomerinschrijvingen

Graag informeren wij jullie over de openingsuren van onze school tijdens de zomervakantie.

Van zaterdag 1 juli t.e.m. vrijdag 7 juli en van woensdag 16 augustus t.e.m. woensdag 23 augustus, telkens van 9 u. tot 12 u. en van 14 u. tot 18 u. (op zaterdag enkel in de voormiddag).

Opgelet: inschrijving in TSO/LOSP starten op woensdag 5 juli om 9 u. Op dinsdag 4 juli kunnen wij het aantal beschikbare plaatsen in LOSP meedelen via de website op de homepage. 

U kan gedurende de vakantie altijd vrijblijvend een mailtje sturen naar info@bimsem.be.

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Kalender
Contacteer ons
Inschrijven
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | Juni 2017
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp