Copy
Het eerste trimester zit er bijna op... 

De langste periode zonder vakantie is al voorbij...

 
Nu de bladeren massaal vallen nemen we definitief afscheid van de lange (na)zomer.

In de eerste maanden van het schooljaar is er weer heel wat te doen geweest op BimSem: de onthaaldagen, de klasdag, de inteamdag, de watersportstage, de driedaagse van 3 LO & Sport, excursies naar PIME en de Kalmthoutse Heide, een bezoek aan Namen, de startvieringen enz. U merkt dat de BimSemmers niet hebben stil gezeten. 

Met veel pijn in het hart heeft BimSem eind september ook afscheid moeten nemen van Maarten Decat uit 4LATb. Dat het noodlot een van onze leerlingen heeft getroffen, laat diepe wonden na binnen de school. Het verlies van Maarten heeft echter ook mensen dichter bij elkaar gebracht. Het bevestigt onze mening dat we elkaar moeten dragen wanneer we het moeilijk hebben en dat we samen echt sterk zijn. 

We zijn zeker dat u in deze nieuwsbrief ziet dat BimSem volop werkt aan verbondenheid tussen leerlingen, tussen leerkrachten en tussen het hele BimSemteam. Samen bieden we iedereen in BimSem immers alle ruimte voor ontwikkeling. Veel leesplezier!

 

Onthaaldagen eerste jaar

Om de leerlingen van het eerste jaar zich meteen thuis te laten voelen op BimSem organiseerden de leerkrachten op maandag 3 september en vrijdag 7 september onthaaldagen met verschillende activiteiten. Uiteraard stonden kennismakingsspelletjes en een rondleiding door de school op het programma. Op 7 september werd ook de stad en de belangrijkste kruispunten met het oog op veilig naar school komen verkend. 

Driedaagse LOSP

Van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 september 2018 gingen onze leerlingen van 3 LOSP op driedaagse naar De Kluis te Sint-Joris-Weert. Op het programma stond o.a. spelactiviteiten, touwenparcours, mountainbiken en andere leuke avondspelletjes. 

Op zondag 23 september werd BimSem op de hoogte gebracht van het tragische nieuws dat een van onze leerlingen, Maarten, ten gevolge van een verkeersongeval is overleden.

De hele school is diep geraakt door dit nieuws. Maarten was een opgewekte jongen die graag gezien was op school. Zowel de directie als de leerlingencoach hebben contact gehad met de familie van Maarten. Wij betuigden hen ons diepste medeleven en proberen hen waar mogelijk te ondersteunen in hun verlies. Onze gedachten gaan ook uit naar de zus van Maarten, eveneens leerling in BimSem.

Startvieringen eerste graad

De startviering van de eerste graad was weer een schot in de roos. Leerlingen en leerkrachten bundelden hun krachten en dit leverde mooie, bezinnende vieringen op. Goedgekozen teksten en mooie muzikale momenten zorgden geregeld voor kippenvel bij de aanwezigen. 

Musical 40-45

Op 12 oktober trok 1MWF naar Puurs om de musical 40-45 te bekijken. Ze deden dit niet zomaar… Ze gingen supporteren voor één van hun klasgenoten, Mathiz, die een rol had in het stuk. Ze hebben niet alleen kunnen genieten van een wervelend spektakel, ook leerden ze tijdens de show en in de lessen daarrond veel bij over Wereldoorlog Twee. Zoals één van de leerlingen het achteraf verwoordde: ‘en ik dacht dat een musical saai ging zijn… Wat een vergissing!’.

BimSem Mosselfestijn 2018

Op 16 en 17 november 2018 organiseren wij onze tweede editie van het BimSem mosselfestijn. Inschrijven kan t.e.m. vrijdag 9 november 2018 via het inschrijvingsstrookje bij de uitnodiging. Deze werden uitgedeeld op vrijdag 19 oktober samen met het rapport dagelijks werk. Bent u overtuigd? Schrijf je dan hier in, graag tot dan! Meer informatie over de planning vindt u hier

Watersportstage 4/5 LOSP & SPWE


Vrijdag 21 september vertrokken onze vierde- en vijfdejaars LO en sportwetenschappen voor een week op watersportstage. Een leerrijke, maar vooral ontspannende excursie waar ze met volle teugen van genoten hebben.  

Julie Van den Driesschen, secretariaatsmedewerker in BimSem, heeft de tv-wedstrijd Bake Off Vlaanderen gewonnen. Waren we sowieso al bijzonder fier met haar selectie om aan het programma te mogen deelnemen, dan bouwde de spanning doorheen het programma steeds verder op als een ware piece montée. De overwinning was de kers op de taart!

Zorg dat je gezien wordt!


Op donderdag 25 oktober kregen onze leerlingen van het eerste jaar een spoedcursus veilig in het verkeer door onze zesdejaars die peter of meter zijn van een klas. Ze hebben dit mooi uitgewerkt aan de hand van filmpjes en gepaste materialen. 

Kalmthoutse heide vierdejaars

De leerlingen van het vierde jaar met wetenschappen in hun stam trekken per trein voor een volledige dag naar de Kalmthoutse heide. Daar doen ze ecologisch veldwerk: ze brengen de typische plantengroei in kaart d.m.v. van een kadertransect, ze onderzoeken het typische profiel van een heidebodem en determineren heidebodemdiertjes. 

Op woensdagnammidag 10 oktober kwamen onze voetballers voor de eerste keer in actie op de velden van de Nekker met als resultaat een vlotte overwinning tegen het Sint-Romboutscollege met 2-0! Onze schoolploeg miniemen gaat door naar de volgende ronde. Proficiat! 

Reddingsbrigade

Op donderdag 4 oktober hebben de leerlingen van de Sociale Activiteit Reddingsbrigade (zesde jaar) tijdens het klassenuur in het eerste jaar een les gegeven over Leren Leren. 

Kalmthoutse heide vierdejaars

De leerlingen van het vierde jaar met wetenschappen in hun stam trekken per trein voor een volledige dag naar de Kalmthoutse heide. Daar doen ze ecologisch veldwerk: ze brengen de typische plantengroei in kaart d.m.v. van een kadertransect, ze onderzoeken het typische profiel van een heidebodem en determineren heidebodemdiertjes. 

Klasdagen 1-2-3

Op vrijdag 21 september vonden de klasdagen plaats voor het eerste t.e.m. het derde jaar. Deze dag stond  volledig in het teken van teambuilding. De klassenleraars trokken er een hele dag samen met hun klas op uit. We hopen dat op deze manier de fundamenten gelegd zijn om van elke klas een hechte groep te maken. 

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Kalender
Contacteer ons
Inschrijven
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | Oktober 2018 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp