Copy
Geniet met volle teugen van een welverdiende zomervakantie!

Tijd voor de zomervakantie


Met deze BimSemBrief ronden we het schooljaar 2017-2018 officieel af. Na de eindexamens van onze zesdejaars en de examens van de andere jaren zijn niet alleen de leerlingen, maar ook het personeel blij dat de zomervakantie voor de deur staat.

In deze nieuwsbrief blikken we trots terug op een selectie activiteiten van de laatste schoolweken. Onze jaarlijkse sportapotheose, de excursie naar Eupen, de driedaagse naar Zeeland en natuurlijk niet te vergeten de proclamatie van onze zesdejaars. 

We wensen iedereen een deugddoende vakantie en zien elkaar graag terug op 3 september! 

De directie

 

Proclamatie zesdejaars 2018

Dinsdagavond 26 juni namen we officieel afscheid van onze zesdejaars. Zij hebben hun carrière op BimSem afgesloten en gaan een nieuw avontuur tegemoet. Het was een warme, zonnige avond waardoor de promotie doorging op onze speelplaats. Nogmaals een dikke proficiat aan al onze laatstejaars met het behaalde resultaat. Wij wensen hen ontzettend veel succes toe in hun verdere leven! 

Vastenvoettochtrun

Voorafgaand aan de sportapotheose kozen 42 leerlingen en 4 leerkrachten van onze school ervoor om over een aangepaste afstand de vastenvoettocht te lopen. Na het wegvallen van de vastenvoettocht begin maart werd er geopteerd om op de dag van de sportapotheose 10 km te lopen voor het goede doel. 

Waterproject Tanzania: “Dit project verandert het leven van 6000 inwoners”

Met de jaarlijkse vastenvoettocht zamelt BimSem fondsen in om projecten in het Zuiden mee te ondersteunen. Daan en Kirsten, twee leerlingen die lid zijn van Chiro Muizen, stelden voor om een deel van de opbrengst te gebruiken om een project in Tanzania te steunen. In de paasvakantie brachten zij met hun Chirogroep een bezoek aan het project.

Uitstap tweedejaars Westmalle

Veel lachende (en gekleurde!) gezichten bij onze tweedejaars tijdens de driedaagse Westmalle. Van 10 tot 12 mei kregen de leerlingen een drukke en leuke agenda voorgeschoteld met onder meer massaspelen, water- en verfspelletjes… drie dagen vol spel en plezier!

Dit schooljaar haalden twee leerlingen van Bimsem de finale van de Vlaamse en Junior Wiskunde Olympiade: Senne Walschaerts (6 Wetenschappen-Wiskunde a) en Amaury Dessain (3 Wetenschappen a). Hiermee behoorden zij tot de beste 100 van de in totaal meer dan 10 000 deelnemers over heel Vlaanderen. 

BimSem: schoonste secundaire school van Mechelen

BimSem is dit schooljaar de winnaar van de schoonste (secundaire) school van Mechelen. Maandag 28 mei werden de 6 propere planeten die we dit jaar verdienden officieel op onze school overhandigd. Bovendien was er ook een officieel moment met de pers en de schepen van leefmilieu… 

Sportapotheose 

Op woensdagvoormiddag 30 mei vond het jaarlijks slotfeest “de sportapotheose” plaats. Tijdens de apotheose werden de finales van de sportcompetities georganiseerd: voetbal, basketbal, handbal en volleybal. Daarna verzamelden alle leerlingen en personeelsleden op de speelplaats voor een wervelende show waarin de leerlingen die dit jaar uitblonken een trofee of gouden pluim mochten ontvangen. Een schitterende dag voor onze leerlingen! 

1ste editie BimSem Trailrun was een succes!

Woensdagnamiddag 23 mei vond op BimSem de eerste trailrun plaats. Zo’n 150 leerlingen en leerkrachten baanden zich een weg rond en doorheen de school. Het was leuk om zoveel spontaniteit en sportiviteit op school te zien. 

Vrijdag 8 juni gingen onze tweedejaars op sportdag naar het hindernissenparcours Weyneshof in Rijmenam. Touwtrekken, klimmen en andere hindernissen in het bos. Een dag vol adrenaline dat ze niet snel zullen vergeten! 

3-daagse Zeeland derdejaars

In het verlengde weekend van 1 mei trokken vijftig derdejaars samen met tien enthousiaste begeleiders naar het wondermooie Cadzand. Ondanks het slechte weer was het een actieve driedaagse gevuld met massaspelen en groepscompetities. 

Italiëreis 6de jaars

Voorbije paasvakantie vertoefden onze zesdejaars in het prachtige Italië. Ze brachten onder meer een bezoek aan Rome, Napels, Firenze, Pompeï, Venetië… een prachtige reis dat hen zeker zal bijbleven de komende jaren. Bekijk hier enkele sfeerbeelden. 

Een prachtig beeld van onze internaatsdirecteur Leo Meysmans die voor zijn pensioen een teddybeer krijgt van Laurens Peeters (6ECMT)  en een omhelzing van Britt Janssens (5SPWE). Leo Meysmans was "de vader" van het internaat voor 23 jaar. Hij zal gemist worden door leerlingen en collega's.

Mondiale vorming: reizigers uit noodzaak

Op 26 april maakten onze vierdejaars een hele dag lang kennis met culturen die normaal gezien ver van hun bed staan. Ze begonnen de dag met een (h)eerlijk ontbijt en maakten daarna kennis met twee vluchtelingen. Deze getuigenissen geven een gezicht aan vaak abstracte nieuwsberichten over vluchtelingenstromen en asielprocedures. In de namiddag konden ze zich actief onderdompelen tijdens een van de vele workshops. 

Kalender
Contacteer ons
Inschrijven

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | Juni 2018
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp