Copy
Een prettige paasvakantie!

Paasvakantie


Met deze BimSemBrief wordt het tweede trimester officieel afgesloten. Na de toetsenperiode voor de eerste en tweede graad en enkele drukke weken voor de derde graad, zijn niet alleen de leerlingen, maar ook het personeel blij dat de paasvakantie voor de deur staat. Een vakantie om even uit te rusten, maar ook om voorbereidingen te treffen voor het derde trimester.

In deze nieuwsbrief blikken we trots terug op een selectie uit de activiteiten zoals Le Petit Théâtre, vastenvoettocht, oud-leerlingendag... van de afgelopen maanden en brengen we u ook graag op de hoogte van enkele komende evenementen.

We wensen iedereen een deugddoende vakantie en een zalig Pasen toe!

De directie

Vastenvoettocht: leerlingen lopen bijna 18 km voor het goede doel

Op 10 maart stapten/liepen zo’n 1 200 BimSemmers de vastenvoettocht. De dag ervoor werd er sober gegeten. Beide acties vonden plaats ten voordele van de solidariteitsprojecten die onze school jaarlijks steunt en die werden voorgesteld in de weken voor de vakantie. Voor iedereen die daar een steentje aan bijdroeg, een dikke merci! 

Oud-leerlingendag: iedereen hartelijk dank voor zijn aanwezigheid op onze oud-leerlingendag editie 2017. Het was een gezellige namiddag die volgend jaar zeker een vervolg krijgt. 

Frans toneel op z'n best! Le Petit Théâtre!

Op 8 en 9 maart schitterden onze leerlingen van het eerste jaar in de stadsschouwburg Mechelen met Le Petit Théatre (LPT). Iedereen was het er na afloop over eens: de voorstellingen waren top! Bekijk snel alle foto's van deze prachtige show.

STAP 1: dinsdag 18 april 2017, 19.00 – 21.00 u.: telefonische aanmelding via het callcenter op dit nummer: 078 15 15 65 –> er moet op 18 april tussen 19.00 u. en 21.00 u. naar het nummer van het callcenter getelefoneerd worden, NIET naar de school. 

STAP 2: zaterdag 22 april 2017: INFODAG (van 9.00 tot 17.00 u.) en de daaropvolgende schooldagen t.e.m. 15 mei (van 8.40 tot 11.30 u. en van 13.30 u. – 16.30 u. (woensdag tot 12.30 u.)): registratie van de aanmelding op school. We raden aan om de inschrijving te registreren op de infodag.

PCR-labs voor 6 Wetenschappen

Elke wetenschappelijke klas van het 6de jaar  gaat in maart een dag naar de universiteit van Leuven om er actief aan de slag te gaan met enkele biotechnologische technieken. Ze leren er hoe men DNA onderzoekt via de PCR-techniek en gelelektroforese.

HAIA-stage 6 Humane Wetenschappen

Net voor de krokusvakantie gingen onze zesdejaars van 22 tot 24 februari (6HUWA en 6HUWB) op HAIA-stage (Hoe Anders is Anders). Ze kregen gedurende drie dagen de kans om mee te draaien in een verscheidenheid aan settingen binnen de sociale sector .

‘Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.’ – Pablo Picasso

Ben je benieuwd naar de verborgen talenten van onze leerlingen tijdens de lessen plastische opvoeding? Neem dan zeker eens een kijkje op de nieuwe blog www.bimsemart.wordpress.com

2de editie BimSem's got talent 

Zin in een gezellig avondje uit? Kom dan zeker kijken naar onze leerlingen op dinsdag 9 mei om 17.30 uur of 20.00 uur in de Stadsschouwburg Mechelen. Zij zullen bewijzen dat BimSem bruist van ongekend talent!

Tickets kan je verkrijgen door een mailtje te sturen naar concert@bimsem.be met duidelijke vermelding van uur, aantal tickets (volwassenen/kinderen) en de naam van je zoon en/of dochter. Kinderen onder de 12 jaar betalen 5 euro, volwassenen 10 euro. Wij kijken er alvast naar uit!

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Kalender
Contacteer ons
Inschrijven
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | Maart 2017
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp