Copy
Een prettige krokusvakantie en tot snel!

Krokusvakantie


We mogen nu officieel zeggen dat het schooljaar halfweg is. Er is dit schooljaar al heel veel gebeurd, maar er staat ook nog heel wat op de agenda. Voor de eerste en tweede graad staan na de vakantie vooral de voorbereidingen van de synthesetoetsen centraal, maar ook in de derde graad mogen de leerlingen allesbehalve op hun lauweren rusten. De tweede-, vierde- en zesdejaars lopen een traject rond studiekeuzebegeleiding. Onze leerlingen krijgen naast kwalitatieve en interessante lessen ook meer en meer de kans om buiten de school op ontdekking te gaan en hun wereldbeeld te verruimen.

Leerkrachten bekogeld met waterballonnen 

Zes dappere leerkrachten lieten zich op 14 februari bekogelen door waterballonnen voor het goede doel. Voor slechts één euro mochten de leerlingen een waterballon gooien. Sommige leerlingen waren té enthousiast, met pijnlijke (maar grappige) foto’s als eindresultaat.

Week van het milieu: voorbije week hebben onze leerkrachten en leerlingen zich ingezet voor ons klimaat. Lezingen, kauwgombomen, beheerswerken... je vindt ze allemaal terug op onze website met als onderwerp milieuweek.

Zesdejaars vieren 100-dagen

Onze zesdejaars werden op 17 februari pas om negen uur op school verwacht, zo konden ze nog wat uitrusten na een (waarschijnlijk) lange nacht. Ze werden op school meteen verrast met een uitgebreid ontbijt. 

Vastenproject Senegal 4e jaars

Elk jaar organiseren we verschillende activiteiten ten voordele van het goede doel. Beter bekend als de vastenprojecten. Zo kregen al onze leerlingen van het vierde jaar vorige week een lezing rond Senegal (Bagaya). Ontdek al onze vastenprojecten door te klikken op de foto.

Week van het milieu: we blijven ons engageren op school voor de toekomst van ons klimaat. Zo denken we ook aan de netheid van onze speelplaats met twee kauwgombomen. Zo blijft het op school netjes en moeten we ons geen zorgen maken over vuile schoenzolen, win-win!

Vastenvoettocht 

Naar jaarlijkse gewoonte stappen onze leerlingen een uitgestippeld parcours ten voordele van verschillende projecten in de derde wereld. Een mooie tocht, langs veilige en mooie plekjes in een sfeer van samenhorigheid. Deze vastenvoettocht staat gepland op vrijdagnamiddag 10 maart. De leerlingen verkopen vooraf steunkaarten om hun bijdrage te leveren aan de gekozen projecten. Zo proberen ze samen, een méér dan letterlijke afdruk na te laten in het leven van mensen in andere delen van de wereld die het moeilijk hebben en onze steun goed kunnen gebruiken. 

Infoavond ouders leerlingen 5e & 6e leerjaar

Op 14 maart 2017 stellen we het secundair onderwijs en BimSem in het bijzonder aan u voor op onze infoavond voor mogelijk toekomstige leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar en hun ouders. We gaan ook dieper in op de inschrijvingsprocedure. Op 22 maart lassen we ook een kort infomoment in enkel over de uitschrijvingsprocedure. U kan de uitnodigingsbrief raadplegen door te klikken op bovenstaande afbeelding. 
Inschrijvingen broers & zussen

Er geldt een voorrangsperiode voor broers/zussen en voor kinderen van personeelsleden. Vanaf zaterdag 18 maart 2017 (9 u. tot 12 u.) en de daaropvolgende twee weken (t.e.m. vrijdag 31 maart 2017) hebben de broers en zussen van leerlingen die in het schooljaar 2016-2017 het secundair onderwijs in BimSem volgen voorrang bij inschrijving. Dat geldt ook voor kinderen van personeelsleden. Het gaat hier enkel om een inschrijving voor het eerste jaar. Het best komt u daarvoor langs op de inschrijvingsvoormiddag van 18 maart.

Leerlingen schitteren op BimSem toneel “Over mijn lijk”

Het was een behoorlijk druk weekend voor onze toneelspelers van Batea. Zij brachten liefst drie voorstellingen in het auditorium op donderdag, vrijdag en zaterdag ten voordele van Sjarabang vzw Mechelen. Een prachtig toneelstuk met een ode aan de jaren 80. Dikke proficiat! 
Week van het milieu: we eindigen de milieuweek met een bezoekje aan natuurdomein Mechels Broek om vogels te spotten. Even weg van alle drukte op school en puur genieten van de rust en natuur. 
Kalender
Contacteer ons
Inschrijven

Verloren voorwerpen

Je vindt alle verloren voorwerpen terug via deze link. Ontdek je één of meerdere van jouw spullen? Ga dan even langs bij meneer Pyck of mevrouw Smets op de uitleendienst met de vermelding van je nummer. 
Berthoutinstituut - Klein Seminarie | Bleekstraat 3, 2800 MECHELEN
Tel. 015 20 35 30
----------------
Copyright © Julie Van den Driesschen | Februari 2017
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BimSem · Bleekstraat 3 · Mechelen 2800 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp