Copy
Veel plezier in deze nieuwe H&L-veld nieuwsflits
Bekijk deze email in uw browser

Avondvierdaagse wil verversen

De Avondvierdaagse Sittard wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd en is niet meer weg te denken van de Sittardse evenementenkalender. De organisatie is in handen van een kleine club mensen die dat al (in sommige gevallen al die) jaren doet. Dat is fijn, want het zorgt voor continuïteit, maar het kan ook verandering in de weg staan. Daarom is de Avondvierdaagse op zoek naar nieuwe mensen met frisse ideeën. Mensen die de Avondvierdaagse Sittard nog leuker en gezelliger kunnen maken! Interesse? Neem dan contact op met Erik de Lepper: info@avondvierdaagse-sittard.nl, 06-42 45 57 05.

Gemeente wil af van halfverharding

De gemeente wil af van de halfverharding die op verschillende plekken in de stad is gebruikt. In Hoogveld halfverharding toegepast op het Vitruviusplein, het Ubiërsplein, de Pliniushof en in de Hof van Onthaasting. In principe wordt het de halfverharding vervangen door gras, maar dit zal altijd plaatsvinden in overleg met de omwonenden. De eerste plek die aan de buurt is de driehoek tussen IKC Loedoes/Hulsestraat, Hoogstaete en de Romeinse weg. Deze grindbak ligt weliswaar buiten de poorten van de Hof van Onthaasting, maar behoort formeel nog wel bij het park. De gemeente gaat dit jaar nog inzaaien met gras.

Inloopavond Wijkplatform Hoogveld

Op maandag 17 septemberl vindt er weer een inloopavond van het wijkplatform plaats in Zuyderland Hoogstaete. Van 19.30 tot 20:15 kunt u punten onder de aandacht brengen van het wijkplatform, informatie krijgen over lopende projecten of daarover van gedacht wisselen. Aansluitend vergadert het wijkplatform; deze vergadering is openbaar, maar onderscheidt zich van de inloop dat hier een agenda wordt gehanteerd.

 

Website Limbrichterveld vernieuwd

Wijkplatform Limbrichterveld is vorig jaar flink uitgebreid. Nieuwe mensen zetten zich in om de belangen van de bewoners van de wijk te behartigen. Veel van hun werk gebeurt achter de schermen, aan overlegtafels, maar sommige acties zijn direct zichtbaar. Zo is de website van Limbrichterveld van een fris nieuw jasje voorzien. Neem eens een kijkje op http://www.limbrichterveld.com/.
 

Bezoek en proeverij Brouwerij Ambrass

Op vrijdag 21 september organiseert Buurtvereniging Hoogveld een excursie naar de stadsbrouwerij van Sittard: Ambrass. Laat u rondleiden door het gebouw in het hartje van Sittard en geniet daarna van de verschillende bieren die er worden gemaakt.
Deelname kost €7,50 voor leden van Buurtvereniging Hoogveld. Niet-leden betalen €12,50. (Wist je trouwens dat je al voor €10,- per gezin lid kunt worden van de buurtvereniging?)

Schrijf je hier in voor het bezoek aan Ambrass.

Parkeren rondom de Smithlaan

Wijkplatform Hoogveld heeft de parkeersituatie rondom de Smithlaan nauwlettend in de gaten gehouden. Het begon ruim een jaar geleden met een het bouwplan voor de woningen tegenover Hoogstaete en het wijkplatform maakte zich toen zorgen over de verkeersveiligheid en parkeermogelijkheden in deze buurt.

Een wijkbewoner heeft bezwaar gemaakt tegen het (lage) aantal parkerplaatsen in de vergunning en heeft het platform daar actief over op de hoogte gehouden. Het wijkplatform heeft zijn zorgen over dit onderwerp via een bezwaarprocedure tegen een tweede vergunning en door een handhavingsverzoek voor het terrein bij Hoogstaete kenbaar gemaakt.

Lees meer...

In Memoriam Wiel Rouland

Op 27 juni is na een lang ziekbed onze woordengoochelaar Wiel Rouland overleden. Vanaf het moment dat Limbrichterveld mee ging doen aan deze nieuwsbrief, zorgde Wiel altijd voor een overpeinzing op rijm. Daarvóór heeft hij dat ook jaren gedaan in de Limbrichterveld Koerier. Hieronder vindt u zijn laatste bijdrage, die hij vlak voor zijn dood nog heeft aangeleverd.

Wij wensen zijn vrouw Truus veel sterkte. Wiel, we zullen je missen.

De toon maakt de muziek

Strooi niet alleen met mooie woorden,

ook al klinken die nog zo gevat en chique.

Laat vooral je hart spreken door je mond,

immers, de toon maakt de muziek.

Wiel Rouland

Heb jij een idee voor jouw buurt?

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Wil jij een sppeltuin aanleggen in jouw buurt, een molen restaureren, een educatieve app ontwikkelen over de lokale historie, een pluktuin, klusschuur voor de buurt of een toneelstuk maken met jongeren uit je wijk? Kern met Pit helpt je hierbij! Lukt het binnen een jaar? Dan krijg je €1000 en het Kern met Pit-certificaat.

Duizenden initiatiefnemers gingen je al voor.Wil je ook samen de uitdaging aangaan? De inschrijving voor editie 2019 is van 1 september tot en met 31 oktober geopend.

Kijk voor meer informatie op kernmetpit.nl.

Afvalschema september

Copyright © 2018 nieuwsflits@hoogveld.info, All rights reserved.


ZIjn uw gegevens veranderd? Pas zie hier aan.
Wil je deze mail niet meer ontvangen? Schrijf je hier uit

Email Marketing Powered by Mailchimp