Copy
Nieuwsbrief juni 2019 WSV de Zandweerd
Bekijk deze mail in in je browser
De zomer is in aantocht, we hebben de langste dag al gehad en alles groeit en bloeit volop in de speeltuin. Binnenkort gaat de knipschaar en de maaier er doorheen, want onze zomeractiviteiten komen eraan: 29 & 30 juni Campingweekend en 13-15 september Huttenbouwweekend. Ondertussen is het bestuur druk met het afronden van het boekjaar. Helaas later dan verwacht. Hierover verderop in deze nieuwsbrief meer informatie.  Op 3 juli is er een informatieavond over de herinrichting van de speeltuin. Jullie zijn allen van harte welkom om de mooie plannen te komen bekijken!

Jonne Balster, Frank Lieuwen,  Mariëlla Kassing en Pim Albers 

Mocht je tips hebben of zelf iets willen delen met de leden van de vereniging laat het ons dan weten op info@speeltuindezandweerd.nl.

Algemene ledenvergadering, bestuurswissel en gezellige avond voor alle leden in september

Een aantal oplettende leden heeft al bij ons geïnformeerd over de datum van de algemene ledenvergadering. De afgelopen jaren was deze vergadering altijd eind maart. Doordat onze penningmeester niet de taken heeft kunnen uitvoeren die bij haar functie behoorden is er veel werk blijven liggen. Het is ons daarom niet eerder gelukt om de jaarcijfers af te ronden.
Gelukkig hebben we Olle (onze oud-penningmeester) en Jonne; Zij hebben zich de afgelopen weken in het zweet gewerkt om de administratie op orde te krijgen. en daar zijn ze nu nog druk mee. We verwachten dat we de jaarstukken de komende weken kunnen opleveren zodat we ze in september tijdens de ALV kunnen voorleggen aan onze leden. De exacte datum zullen we nog communiceren.   

Tijdens deze ALV zal Pim Albers na ruim 4 jaar als voorzitter het stokje overdragen aan Frank Lieuwen. Wegens privéomstandigheden heeft Michelle Klein Ovink het bestuur na 1 jaar vroegtijdig verlaten als penningmeester. Het bestuur wil Jonne Balster op 3 juli graag voordragen als nieuwe penningmeester van onze vereniging. Hierover zal (conform reglement) stemming plaatsvinden. 

Om de speeltuinvereniging, dé speeltuin, te houden zoals het nu is, hebben wij als vereniging een team van minstens 5 personen nodig. Dit team is samen verantwoordelijk voor de ledenadministratie en het beheer en onderhoud van de speeltuin. Op eigen initiatief we ook activiteiten erbij. Als we met z'n allen graag de speeltuin zo willen houden zoals het nu is, en misschien zelfs er meer uit willen halen, dan is versterking van het team hard nodig. Wie doet met ons mee? Je inzet aan uren is afhankelijk van wat je kan bieden. Beter iets dan niets, maar wel met de goede intentie en 'commitment'! 

Wil je iets bijdragen aan je directe omgeving? Vind je het belangrijk dat de speeltuin een nette en veilige speelplek  is? Kom bij het bestuurs'team' van de speeltuin op bestuur@speeltuindezandweerd.nl

Informatieavond herinrichting speeltuin 3 juli 20.30 uur
Een jaar geleden zijn we met een aantal leden van de vereniging en OBB ingenieursbureau begonnen met het maken van een toekomstbestendig plan voor de speeltuin (zie nieuwsbrief juni 2018). Dat plan ligt er nu in grote lijnen en we hebben OBB gevraagd om dit samen met ons te gaan uitvoeren.
Op woensdag 3 juli hebben we hierover een informatieavond voor alle gebruikers van het gebouw en de speeltuin. Uiteraard zijn ook alle leden van de vereniging hierbij van harte uitgenodigd! 

 

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni...

....verandert de speeltuin voor bijna 24 uur in een camping. Een nachtje in je eigen tent in de speeltuin slapen*? De tent afstoffen op het grote veld? De nieuwe tent uitproberen voordat jullie echt op vakantie gaan? De tent laten staan en thuis in eigen bed slapen. Dat kan!
(*Kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene.)

Iedereen is welkom op de camping, ook niet-kampeerders! 
Ook als je niet met een tent komt kamperen, mag je gewoon meedoen met de activiteiten. En kan zeker komen kijken naar de kinderanimatie op zaterdagavond 19.00 uur.

Glamping
De organisatie zorgt voor de luxe tijdens deze campingweekend. Op zaterdag zijn er heerlijke ijsjes. Als het warm is, zetten we de sproeiers aan. De kleintjes kunnen zich laten schminken door ons lid Leonie. De bar is tussen 17.00 en 19.00 uur open voor lekkere snacks. 's Avonds komen Wallie & Fleur weer de allerkleinsten vermaken met theater. Het verhaaltje voor het slapen gaan. Later op de avond is er een avondspel voor de grotere kinderen. En natuurlijk houden we ons dan warm met marshmallows bij de vuurkorven. 

Op zondagochtend vroeg worden we gewekt met de geuren van een Engels ontbijtbuffet. Barrista Jan rijdt 9.00 uur het terrein op en zorgt voor de goede cafeïne-boost. Om 10.00 uur gaan we de calorieën opbranden met een bootcamp onder begeleiding van Dennis van Fit-Support Deventer. Of voor wie wat rustiger aan wil pakken, kan meedoen met Yogastroom. Beide work-outs zijn voor jong en oud en alles wat er tussen in zit, voor het hele of halve gezin of alleen. 

Voor de kampeerders
Deelname is voor leden van de Speeltuinvereniging € 5 per gezin. Niet leden betalen € 7,50 per gezin. Deze prijs is inclusief diverse activiteiten. Voor het ultieme glamping gevoel, zijn er arrangementen te koop. Hierin zit bijvoorbeeld een patatje, een snack, een ijsje, een smoothie en een eerste kopje koffie bij Bar Barrista. Ook de speeltuinbezoekers (onze daggasten) zijn welkom. Ook voor hun zijn speciale arrangementen. 

De organisatie bestaat uit buurtbewoners Annemiek de Leeuw, Marije Koenen, Erwin Lokate en Mariëlla Kassing. Tijdens het campingweekend rekenen wij op de hulp van de ouders en begeleiders.

Samen maken we een onvergetelijke jeugdherinnering voor als onze kinderen later groot zijn!

NLdoet
Zaterdag 16 maart 2019 hebben we met de speeltuin weer meegedaan met NLdoet. Ondanks het niet zo uitnodigende weer hebben we toch met een mooi aantal buurtbewoners flink wat werk kunnen verzetten! De deuren van de grote schuur in de speeltuin zijn geschuurd zodat er een nieuwe schildering op kan komen, het stenen paadje onderaan de bult is hersteld, de binnenruimte is flink opgeruimd/schoongemaakt, de modderspeelplaats is weer lekker uitgegraven, de kraan in onze keuken is gerepareerd… en het team op de foto hierboven heeft uren afval lopen prikken! De middag is gezellig afgesloten met een borrelhapje en een drankje.  

Een erg goed en vooral gezamenlijk gerealiseerd resultaat. Vrijwilligers en buren: allemaal nogmaals hartelijk bedankt voor jullie inzet! Tot volgend jaar!
Hekkensluiters
Met de huidige lange zomeravonden is de speeltuin ook in de avond een aantrekkelijke plek om rond te hangen. We hebben ook al meerdere signalen gehad dat dat gebeurde en dat omwonenden hier last van hadden. 

De speeltuin wordt elke avond afgesloten door omwonenden die zich hier vrijwillig aangemeld hebben. De afgelopen maanden kon het hek aan de Everhardt van Reijdstraat-kant echter niet goed afgesloten worden omdat deze niet meer goed in het slot viel. Buurman Marc heeft dit hersteld en het hek kan weer netjes op slot. Marc bedankt!

Tevens hebben we het afsluitrooster weer opgefrist zodat die zo goed mogelijk nageleefd kan worden. Samen houden we zo de speeltuin een schone en prettige plek!
Inning contributie lidmaatschap WSV De Zandweerd
Afgelopen jaar heeft in het teken gestaan van een wisseling van onze penningmeester en die wisseling vond precies plaats tijdens het moment dat wij normaliter de contributie innen. Dus vorig jaar zijn we dat compleet vergeten.. oeps! In het kader van beter laat dan nooit gaan we dit alsnog gaan doen. Dat betekent dat de contributie van over 2019 (€ 19 per gezin voor 1 jaar) alsnog geïnd gaat worden na de zomervakantie. Alle leden krijgen hier nog een aparte e-mail over waarin het inningsmoment ruim van tevoren gemeld zal worden.  

De contributie voor 2020 zal gewoon weer eind november 2019 geïnd worden.
Nieuwe schildering op de opslagschuur, met dank aan de BSO :-)
Heb je hem al gezien? De schuur heeft een prachtige nieuwe schildering kregen, met dank aan de dames van de BSO! 

De vorige schildering was alweer jaren oud en er was her en der ook graffiti op gekliederd. De medewerkers van de BSO zagen hier een leuk projectje in en namen contact op met het bestuur voor budget en materialen. Tijdens NLdoet is het nodige schuurwerk verricht, daarna is de BSO aan de slag gegaan en zie hier: een prachtige nieuwe schildering!

BSO-medewerkers: bedankt!

Heb jij nou ook een leuk idee voor de speeltuin dat je wil realiseren? Neem gerust contact met ons hierover via info@speeltuindezandweerd.nl. Samen maken we de speeltuin! 
Aanwezigheid jongerenwerk in de speeltuin
De speeltuin is een plek waar veel kinderen spelen en waar het dus ook wel eens misgaat. De afgelopen maanden was er een klein groepje kinderen erg nadrukkelijk aanwezig in de speeltuin. Als bestuur zijnde hebben we signalen hierover doorgegeven aan Raster en jongerenwerk. Hier is de afspraak uit voortgekomen dat de jongerenwerkers die verantwoordelijk zijn voor de wijk Zandweerd zoveel mogelijk in de speeltuin aanwezig gaan proberen te zijn. 

Het jongerenwerk in de gemeente Deventer wordt verzorgd door Raster en The Mall. Hun intentie is om io de volgende momenten aanwezig te zijn:

Maandagen van 14.00 tot 16.00 uur
Raster (Laurens & Jasper)

Dinsdagen van 14.00 tot 15.00 en 16.00 tot 18.00 uur
The Mall (Pascal)

Woensdagen (alleen in oneven weken) van 15.00 tot 18.00 uur 
The Mall (Pascal)

Woensdagavonden van 18.30 tot 20.30 uur
Huiswerkklas van The Mall (Gerard)

Donderdagen van 15.00 tot 17.00 uur 
The Mall (Pascal) met de MOP (Mobiele Ontmoetings Plek) & Raster (Jasper) als pedagogisch medewerker BSO (kinderen) in verbinding met buurtkinderen

Vrijdagen van 15.00 tot 18.00 uur
The Mall (Pascal)

Save the dates:
  • 29 & 30 juni Campingweekend (ook voor daggasten ;)
  • 3 juli, 20.30 uur Infoavond herinrichting speeltuin
  • 13 - 15 september Huttenbouwweekend. Inschrijving start 1 juli. 
  • 28 september Burendag
  • 12 oktober Kinderkleding- en speelgoedbeurs (najaar en winter)
Copyright © 2019 Speeltuin de Zandweerd

Je ontvangt deze nieuwsbrief van Wijk en Speeltuinvereniging de Zandweerd. Deze nieuwsbrief verschijnt tweemaandelijks en wordt digitaal verzonden naar de leden, relaties en betrokkenen van de speeltuin. Je leest hierin de meest actuele informatie over de vereniging en haar activiteiten. 
Voor algemene informatie en actueel nieuws over WSV De Zandweerd kijk je op onze website of Facebookpagina.

Ons adres is:
Speeltuin de Zandweerd
E.van Reijdstraat 10
7412 EA, Deventer


Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Je kunt je via deze link uitschrijven.  
Gebruik deze link om je gegevens aan te passen

Email Marketing Powered by Mailchimp