Copy
View this email in your browser
Bosviooltjes in volle bloei
Dag allemaal,

de lente is nu écht wel in 't land, nieuw leven is overal om ons heen en het kriebelt om van alles te doen. Vooral om onze nieuwe plek in België te vinden, om verder te zetten wat we hier begonnen zijn...

Even deze korte nieuwsflash om te laten weten waar we op dit moment staan en wat we in de nabije toekomst nodig hebben.

Twee van de 4 kittens van Poesie kijken nieuwsgierig in de lens

De grote verhuis... in kleine stapjes

Sinds 1 april wonen we niet meer in het huisje waar we ongeveer 2,5 jaar geleden introkken. Het grootste deel van onze inboedel staat ingepakt en wel... klaar om verhuisd te worden naar België.

Wim werkt nog tot eind augustus op de boerderij en tot dan kunnen we in de voormalige woonst van buurvrouw Cecilia wonen. Zijzelf woont nu in de aanpalende schuur die ze prachtig liet inrichten tot een stijlvolle loft. Onze laatste maanden hier beloven alvast oergezellig te worden...

Verder zijn we nog steeds op zoek naar een nieuwe plek, een boerderij in België. Als we realistisch zijn, dan is de kans dat we een nieuwe definitieve plek voor ons en De Groene Cirkel vinden voor augustus dit jaar, vrij klein... (al willen we die hoop nog niet helemaal opgeven).

We zoeken alvast enkele tussenoplossingen:

  • een (tijdelijke) woonplek voor Wim, Greet en Hannes, onze 2 honden en onze poes. Als het even kan ook met logeermogelijkheid voor de kinderen van Wim. Het handigst is dat we hier ook onze domicilie kunnen zetten. Zo kunnen we meteen van daaruit al onze administratie terug in orde brengen.

  • een droge opbergruimte voor onze spullen (meubels, bananendozen, werkgerief). We denken aan een garage of schuur...

  • een (tijdelijk) onderkomen voor onze dieren (kippen, eenden en enkele kalkoenen, onze kleine schapekudde, Oscar het hangbuikvarken en onze konijnen)

We zoeken dit ten laatste tegen begin augustus. Gezien we nog steeds ongeveer tweewekelijks de rit naar België maken, zou het handig zijn dat we stilaan reeds wat spullen naar België kunnen overbrengen. Heb je (weet van) zo'n plek of ruimte? Laat dan snel van je horen!

We willen uiteraard huur betalen hiervoor, maar we staan ook open voor andere vormen van uitwisseling (bv. wekelijks een paar uur klussen).
 

Van wens naar werkelijkheid

Moeder schaap met haar lammetjes in de weide

Ondertussen zijn we volop bezig met het bezoeken van boerderijen, ontmoeten van mensen... met het oog op het vinden van 'onze' nieuwe plek. Bedankt aan alle mensen die ons berichtjes en tips doorstuurden. We zoeken echter niet meteen zelf een hele boerderij met landerijen aan te kopen. Een grote lening bij een bank is op dit moment niet iets dat in ons toekomstbeeld past.

We sommen hierna even op wat wél graag willen:

  • een (deel van) een boerderij huren

  • samen met mensen of organisaties die een boerderij/land ter beschikking hebben, een coöperatieve of andere vorm van samenwerken en -wonen oprichten.

  • samen met anderen een boerderij aankopen (al dan niet in samenwerking met www.delandgenoten.be)

  • ...

Qua ligging houden we het graag binnen de grenzen van Oost- of West-Vlaanderen, Vlaams of Waals Brabant of Henegouwen.

Het liefst van al willen we boeren voor een gemeenschap. Een groep van mensen die kiest voor duurzaam geproduceerde voeding en die bereid is om ons als boeren te ondersteunen om daarvoor te zorgen. Community Supported Agriculture (CSA of 'door de gemeenschap ondersteunde landbouw') in de pure zin van het woord.

Zo wordt het vinden, aankopen en bewerken van boerderij en land, niet meer iets van ons alleen, maar van een hele gemeenschap. Lijkt dit jou iets en wil je hieraan meewerken? Neem dan zeker contact met ons op.


Help je zoeken?

We sturen hierbij nogmaals de vraag om ons te helpen rond.
Heb je zelf (opberg)ruimte, heb je weet van leuke tijdelijke woning, ken je mensen of organisaties die ons verder kunnen helpen? Laat het ons weten!

Je helpt ons op dit moment al een hele stap verder door deze mail wijd mee te verspreiden. Je kan steeds verwijzen naar onze website, die geeft een duidelijk beeld van wie we zijn en wat we verder willen realiseren. Je vindt er deze en ook vorige nieuwsbrieven op terug.
 

Enjoy it's from Europe!

Hand met stuifmeel houdt takje vlierbloesem vast
Tussendoor hebben we nog steeds aandacht voor ons 'jaarproject' Enjoy it's from Europe. Onze focus blijft voeding van zo dicht mogelijk bij huis.
Verhuizen en bloggen gaat voor ons echter niet zo goed samen, maar je vindt ondertussen wel een tweede blogbericht hierover op onze website.

Binnenkort is het weer bloesemtijd en zorgen wij alvast voor voorraadje geurig lekkers in flesjes!

Zonnige lentegroet, Wim en Greet

 
Een hand vol stuifmeel houdt een takje vlierbloesem vast
Copyright © 2018 De Groene Cirkel, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp