Copy
AVV Dreta de l'Eixample
Butlletí  2                                                                                                           Febrer 2017
Benvolguts i benvolgudes,
Us presentem el primer butlletí del mes de febrer de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample.
Primera Audiència Pública del Districte de l’Eixample.
 
Les Audiències Públiques que se celebren en diferents equipaments dels barris, tenen per finalitat potenciar la comunicació periòdica entre el Consell del Districte i la ciutadania i, de servir com a instància d'interrelació permanent.
El passat 2 de febrer, va tenir lloc la primera Audiència Pública de l'estat del Districte de l'Eixample. En aquesta sessió ordinària els veïns i veïnes van expressar la seva protesta contra el procés d'especulació i gentrificació creixent que s'està produint a diferents barris de la ciutat. Aquest procés està provocant l'expulsió del veïnat barceloní per, entre altres factors, la pujada incontrolada dels preus de l'habitatge, la precarització de les condicions laborals i la mala gestió turística.
La nostra associació s'ha adherit al manifest "Barcelona no està en venda" promogut per la Federació Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, juntament amb altres entitats de la ciutat.
Serveis a les Persones

“La defensa de la primera oportunitat: evitar el fracàs escolar” és el títol de la darrera xerrada del Cicle “Les Barcelones des de l’Eixample” impulsat per la Vocalia de Serveis a les persones de l’AVVDE. La xerrada que va tenir lloc el passat dia 30, va anar a càrrec de Joan Rodríguez, membre d’Amunt, Associació que treballa per la justícia social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Rodríguez va resaltar la necessitat de posar mitjans per construir una societat més justa i igualitària: “Rés es tant contagiós com l’exemple, hem d'ajudar, donar suport i formació per tal de oferir una veritable igualtat d'oportunitats a la nostra societat”. 
                                                                      Joan Rodríguez de l'Associació Amunt


A través de la Vocalia de serveis a les persones oferirem, a partir de les properes setmanes, més xerrades dins aquest Cicle que està concebut com un espai de debat amb les persones vinculades a l’Eixample i compromeses en projectes d'interès de suport a les persones.
La Solidaritat és un valor important per l’AVVDE, per això, i a través d’aquesta Vocalía col.laborarem amb la Xarxa d'atenció a les persones sense llar, en el Recompte 2017 de la Dreta de l'Eixample, i amb el Banc d'aliments.
Cultura inclusiva i Festa Major de la Dreta de l'Eixample
 
Per la Vocalia de Cultura de l'AVVDE, la Festa Major és important per la cohesió social entre veïns i veïnes del barri. Aquest any, a més d'ampliar la celebració a més trams del carrer Girona, volem contribuir a enfortir les relacions amb les diferents entitats de la Dreta de L'Eixample i establir sinergies comunes. L'any passat, l'Associació Aspanias va organitzar el primer concert solidari i aquest any, sumarem altres entitats per pensar en una Festa Major inclusiva, de tots i totes, on hi tinguem cabuda tots els col·lectius.
Urbanisme i ecologia urbana
 
D’acord amb els objectius de la Vocalia d’urbanisme i ecologia urbana de la nostra Associació, seguim impulsant el procés de pacificació del trànsit dels vehicles i la recuperació d’espais pels vianants i la vida del nostre barri. Per això treballem en la transformació del carrer Girona en un eix de Vianants. Reivindiquem amb col·laboració de la Plataforma d’Entitats, amb la que participen nombroses associacions i persones del barri, un espai alliberat de contaminació atmosfèrica i acústica, un àgora de relació entre els veïns i veïnes del Barr
D'altra banda l'AVV volem evidenciar l’existència d’un enorme dèficit d’equipaments públics i privats, una manca d’inversions crònica i un tracte discriminatori respecte altres barris de les mateixes característiques. Pensem que el benestar de les persones té a veure amb la proximitat dels equipaments de barri, no només els tradicionalment considerats imprescindibles -com són els educatius i sanitaris-, sinó també aquells que són l’aixopluc d’entitats joves i gent gran, com els equipaments esportius, residències i centres d'acollida de Gent gran. Disposar d'equipaments d'aquestes característiques ens permetrà passar d'un barri acollidor a un barri cohesionat.
Així mateix, volem promocionar activitats i iniciatives per aconseguir els objectius del Compromis ciutadà per a la Sostenibilitat 2012-2022 (http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana/ca/que-fem-i-per-que/compromis-ciutada/consell-ciutada-de-la-sostenibilitat).
Dia Internacional de la Dona
 
El pròxim 8 de març se celebrarà el Dia Internacional de la Dona. La diada reivindica la llarga lluita de les dones per la igualtat, i pretén sensibilitzar als governs i a la ciutadania per la fi de la discriminació de gènere i el respecte ple dels Drets de les Dones.
La Vocalia del servei a les persones de l'AVVDE, present en el Consell de Dones del Districte de l'Eixample, participa en la preparació dels actes de celebració de la diada. En els propers butlletins us comunicarem les activitats organitzades per aquest dia. Per anar fent boca:
El dimarts 14 de febrer a les 18.30 es presentarà al centre cívic Pati Llimona, el "Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d'igualtat per a entitats" que ha estat
elaborat pel Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) de la Regidoria de Feminismes i LGTBI. El Manual inclou conceptes bàsics i fonaments legals, informació i eines perquè les associacions puguin incorporar la perspectiva de gènere en els seus projectes, i continguts teòrics per fomentar la igualtat i prevenir casos d'assetjament.
Copyright © 2017 Associació de Veïns Dreta de l'Eixample, Tots els drets reservats.