Copy
Butlletí 3
Març 2017
Benvolguts i benvolgudes,
Us presentem el butlletí 3 de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample.

L’Ajuntament de Barcelona suspèn llicències a 10 finques de l’Eixample.

La Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, en sessió celebrada el dia 15 de febrer de 2017, adoptà una suspensió de llicències durant un any a 10 finques de l’Eixample de propietat privada i qualificades d’equipament, amb la finalitat d’estudiar la modificació del Pla General Metropolità, per tal d’avaluar la possibilitat de passar a ser equipaments d’ús públic. Aquest instrument urbanístic previst a l'article 73.1 del Text Refós de la Llei d'Urbanisme, permetria augmentar les dotacions públiques en un sector amb manca d’equipaments com és l’Eixample.

Des de l’AVV de la Dreta de l’Eixample valorem positivament aquesta primera mesura de govern, malgrat que de moment, només dues de les finques afectades entrarien dins dels límits de la Dreta de l’Eixample però, amb una posició totalment perifèrica. L’Associació de Veïnes i Veïns seguirà treballant per reclamar equipaments en el sector central de la Dreta de l’Eixample, encetant un nou projecte amb l’objectiu de denunciar els Dèficits d’equipaments en matèria escolar, cultural, esportiva i assistencial.

 
La documentació restarà exposada als efectes de l'article 23.2 del Reglament de la Llei d'Urbanisme, en el Departament d'Informació i Documentació de la Gerència d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat (Av. Diagonal, núm. 230). Per tal d'acomplir el punt 2 del citat article 23, i als efectes de garantir l'accés per mitjans telemàtics, també podrà consultar-se a: http://ajuntament.Barcelona.cat/ecologiaurbana.
Dia Internacional de les Dones.
 
El dia 8 de març és una Diada que vol reivindicar el feminisme denunciant el masclisme i els micromasclismes, així com commemorar la lluita de la dona per la seva participació juntament amb l'home al camp del treball, i per tant, al dret a la independència econòmica, i a la societat en general.

La celebració del Dia Internacional de les Dones engloba diferents actes a tota la ciutat (www.agendadonesbcn.org); al districte de l’Eixample podem gaudir, fins al 31 de març, de l’exposició itinerant sobre el Consell de les Dones de l’Eixample, un espai de debat que va néixer l’any 1994 per donar veu a les entitats i grups que treballen per la igualtat i la no discriminació i contra la violència masclista des del districte.

Aquesta exposició vol mostrar i reconèixer la tasca de totes les entitats que treballen amb i per les dones de l’Eixample que, des de la seva diversitat, uneixen els seus esforços dia a dia per millorar la vida de les dones i, de retruc, la de tota la societat.
Ens volem vives

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere va organitzar el passat 20 de febrer una concentració a la plaça Sant Jaume per tal de denunciar el degoteig imparable de feminicidis. En el que portem del 2017, 20 dones han estat assassinades a l'Estat Espanyol a causa del terrorisme masclista.

En l'acte, que va reunir una vuitantena de persones, el col·lectiu Dones x Dones va homenatjar a Berta Cáceres en el 1r aniversari de l'assassinat d'aquesta destacada activista mediambiental (Cáceres pertanyia a l'organització Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures). Segons fons de Global Witness, més de 120 activistes mediambientals han estat assassinats i assassinades des del 2010 a Hondures. En l'acte, Dones x Dones van manifestar la necessitat de lluita per la defensa dels drets humans, els drets de les dones i la terra i van recordar a totes les dones assassinades per la seva resistència contra les multinacionals i el patriarcat.
 
Volem l’Institut Angeleta Ferrer

L’Associació de Veïnes i Veïns de la Dreta de l’Eixample s’ha adherit al Manifest “Volem l’Institut Angeleta Ferrer”. L’Institut Angeleta Ferrer és un projecte de nova construcció (iniciat el 1995 amb terrenys municipals disponibles al carrer Marina 193-195), redactat i licitat que la crisi es va encarregar de deixar abandonat. El nou IES Angeleta Ferrer podria donar servei a tres barris: Sagrada Família, Fort Pienc i Dreta de l’Eixample, el que significaria reduir els dèficits de places públiques i les demandes actuals del sector, incrementades per la crisi econòmica.
Sí, sí, sí, Volem Acollir

La manifestació organitzada per la Plataforma "Casa nostra és casa vostra" del passat 18 de febrer en favor de l'acollida de les persones refugiades va ser un èxit de la ciutadania; l'assistència, segons els organitzadors, va ser al voltant de 500.000 persones.

L'AVV de la Dreta de l'Eixample s'ha adherit al manifest de la Plataforma donant, així, suport a la Crida a les Institucions Catalanes per actuar en matèria d'acollida, defensar el dret de lliure circulació de les persones i treballar per eradicar les causes de la injustícia i la violència.

 
En aquest sentit, la Xarxa ciutadana Barris Refugi i Barri Obert impulsa accions i recull propostes de refugi i acollida per tal de participar activament en el projecte de Barcelona - Ciutat Refugi. Des de l'AVVDE estem oberts a rebre propostes dels Veïns i Veïnes del Barri que hi vulguin col·laborar.

Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l'Eixample
Carrer València 302 08009 Barcelona

info@avvdretaeixample.cat
comunicacio@avvdretaeixample.cat


Vols deixar de rebre aquests e-mails? Dona't de baixa aquí
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Associació de Veïns Dreta de l'Eixample · C/ Valencia,302 · Barcelona, NJ 08009 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp