Copy
View this email in your browser
PERSBERICHT EN MEDIA-UITNODIGING
Voor het zesde achtereenvolgende jaar worden de straten van talloze wereldsteden gevuld met het geluid van klassieke, custom en vintage motoren tijdens The Distinguished Gentleman’s Ride. Dit initiatief werft wereldwijd fondsen om de strijd aan te gaan tegen een aantal van de grootste gezondheidsproblemen onder mannen: prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheid en zelfdoding. Dit alles in samenwerking met The Movember Foundation.     

In Amsterdam stappen Ruud de Wild, Birgit Schuurman, Evgeniy Levchenko, James van der Velden en Henry van Loon op 24 september op de motor, gekleed in hun meest chique outfit om zo hun steentje bij te dragen aan The Distinguished Gentleman’s Ride en The Movember Foundation. Niet alleen vragen ze aandacht voor het initiatief; ze geven zelf ook het goede voorbeeld door onder de naam Amsterdam Allstars zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen.


Klik hier om direct naar de teampagina van de Amsterdam Allstars te gaan.

Je kunt je natuurlijk ook zelf inschrijven om deel te nemen, of om een donatie te doen voor de gezondheid van de man.

 

MEDIA-UITNODIGING
In de aanloop naar het evenement zal er op 24 augustus een media moment plaatsvinden waarbij de ambassadeurs zich zullen presenteren, en waarbij er de mogelijkheid is om met ze te praten over The Movember Foundation. We nodigen je hierbij van harte uit om deel te nemen aan dit pre-event.  
 
Waar: Pllek Amsterdam, TT Neveritaweg 59 in Amsterdam (op de NDSM-werf)
Wanneer: 24 augustus, 10:00u

Let op! The Distinguished Gentleman’s Ride vindt een maand na het media moment plaats, dus op 24 september.


OVER THE DISTINGUISHED GENTLEMAN’S RIDE
The Destinguished Gentleman's Ride 2017The Distinguished Gentleman's Ride (DGR) is in 2012 opgericht door Mark Hawwa nadat hij geïnspireerd werd door een beeld van Mad Men's Don Draper op een motorfiets in een maatpak. Dit leidde ertoe dat Mark een liefdadigheidsrit startte - in de kenmerkende retro stijl - om geld in te zamelen en het stereotype beeld van motorrijders te weerleggen.
 
Het was snel duidelijk dat DGR zou uitgroeien tot een internationaal succes na de deelname van meer dan 2.500 rijders in 64 steden in het eerste jaar. In het daaropvolgende jaar had DGR vier keer zoveel deelnemers, in tweemaal zoveel steden en haalde meer dan $ 270.000 AUD op voor de Prostaatkanker Stichting Australië.
Snel door naar 2016: DGR heeft inmiddels meer dan $ 8 miljoen USD voor gezondheid van mannen en prostaatkankeronderzoek opgehaald, met deelnemers in meer dan 500 steden en meer dan 90 landen.
 
Dit jaar streeft DGR ernaar om 70.000 deelnemers te verenigen in 600 steden in 95 landen, met als doel het ophalen van $ 5 miljoen USD ten bate van liefdadigheidspartner The Movember Foundation.
 
Mark Hawwa, oprichter van The Distinguished Gentleman's Ride:
"De afgelopen 5 jaar is DGR veel groter gegroeid dan ik me ooit had kunnen voorstellen - niet alleen in het bereik en het aantal deelnemers aan de rit zelf, maar ook wat betreft mannen die de beslissing hebben genomen om zichzelf te laten controleren. Door onze samenwerking met de Movember Foundation hebben we de mogelijkheid om ons te richten op de voornaamste zorg in de gezondheid van de man, waardoor wij het leven van mannen kunnen veranderen en hen helpen om langer en gelukkiger te leven. Niets hiervan zou mogelijk zijn als we niet de ondersteuning en samenwerking van Triumph Motorcycles en Zenith Horloges hadden gehad. De collectieve passie van al deze briljante organisaties is de brandstof voor de The Distinguished Gentleman’s Ride, dat alle klassieke en custom motorrijders verbindt om samen de meest bijzondere liefdadigheidsgebeurtenis ter wereld te organiseren. "
 
Triumph Motorcycles, een vooraanstaande naam in de motorfiets community, is trouw aan het initiatief gebleven. Ook dit jaar steunen ze de organisatie, onder andere door vier gloednieuwe motoren ter beschikking te stellen als prijs voor de drie grootste fondsenwervers en de winnaar van de online competitie.
 
Zenith Watches, de luxueuze Zwitserse horlogemakers, ondersteunen DGR ook weer door  op maat gemaakte uurwerken te schenken aan de meest effectieve fondsenwervers.
 
Hedon Helmets - de fabrikant van prachtige luxe helmen - geeft 100 prachtige handgemaakte helmen, om aan de meest betrokken fondsenwervers weg te geven.
 
De rode draad voor DGR is vintage mode en de gezondheid van mannen. DGR stimuleert rijders, ongeacht hun geslacht, om deel te nemen aan en geld op te halen voor de gezondheid van mannen. Deelnemers rijden niet alleen voor zichzelf, maar voor hun vaders, partners, broers, ooms en vrienden; hun bijdrage gaat naar degenen die zij liefhebben. The Distinguished Gentleman’s Ride roept mensen over de hele wereld op om zich te laten horen - mannen sterven te jong en het is tijd om daar ​​verandering in te brengen.
 
OVER THE MOVEMBER FOUNDATION
Movember FoundationDe Movember Foundation is de enige liefdadigheidsinstelling die het hele jaar door de strijd aangaat voor de gezondheid van de man. Dit door het financieren van  meer dan 1.200 projecten in 21 landen wereldwijd - gericht op de geestelijke gezondheid van mannen, zelfmoordpreventie, teelbal- en prostaatkankeronderzoek en ondersteuning. Tot op heden heeft The Movember Foundation wereldwijd meer dan 800 miljoen dollar ingezameld voor innovatief, baanbrekend onderzoek en ondersteuningsprogramma's, waardoor mannen gelukkiger, gezonder en langer kunnen leven.
 
Justin Coghlan, oprichter van The Movember Foundation:
"De steun en passie van de organisatoren, vrijwilligers en deelnemers is overweldigend. DGR gaat over het samenbrengen van de motorfiets gemeenschap om trots te rijden, geld op te halen voor The Movember Foundation en vooral schouder aan schouder te staan. Als we mannen samen kunnen laten rijden en gesprekken laten hebben, dan kunnen we hun gedrag veranderen en daarmee te voorkomen dat mannen te jong sterven. Bedankt voor het rijden! "
 Niet voor publicatie

CONTACT

Voor vragen over het evenement of om in contact te komen met onze ambassadeurs zijn we altijd bereikbaar. Voor meer informatie over The Distinguished Gentleman’s Ride is er voor de media een speciale pagina beschikbaar: http://press.gentlemansride.com/

Derek Knipscheer
Sol & Matheson Communications BV
derek@sol-matheson.com
+31 (0)6 27 31 16 77

Copyright © 2017 Sol & Matheson Communications BV, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp