Copy
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Lees online.

Lokale omroep nieuwsbrief voor gemeenten 27 October 2016

Nieuwsbrief over De Lokale Omroep


Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van de  VNG en de NLPO over de lokale omroepsector. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u te gast was op het congres van 1 september over het Belang van een lokale omroep voor de democratie" of omdat u bij de VNG bekend bent als contactpersoon met Media in portefeuille. Deze nieuwsbrief verschijnt ongeveer 6 keer per jaar. Mocht u in vervolg deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen dan kunt zich onderaan deze nieuwsbrief afmelden via de knop AFMELDEN. Kent u mensen die ook geinteresseerd zijn in deze nieuwsbrief: schroom dan niet om deze door te sturen!

Even voorstellen: 2 ambassadeurs


De convenantspartijen hebben twee gemeentebestuurders bereid gevonden om op te treden als ambassadeurs lokale omroepvernieuwing. Bort Koelewijn burgemeester van Kampen en Noel Lebens wethouder van Sittart-Geleen. Met name bij problematische gevallen rond de lokale omroepen binnen uw streek kunt u een beroep op hen doen als voorlichter en/of intermediair. Hun inzet kan geregeld worden via de NLPO, info@stichtingnlpo.nl. Meer informatie over hun kijk op lokale omroepen via lees meer.
lees meer...

Change Board vorming streekomroep


De Change Board indeling streekomroepen is opgericht om alle zienswijzen die binnen komen op de door de NLPO voorgestelde indeling voor streekomroepen te beoordelen. De Change Board legt deze per streek naast elkaar  en adviseert de directie van de NLPO daarover. Bekijk extra informatie over de Change Board via lees meer.
lees meer...

Congres bevestigt belang lokale omroep


Lokale bestuurders van gemeenten uit heel Nederland kwamen op 1 september 2016 bijeen tijdens de start van de Dutch Media Week in het Instituut Voor Beeld en Geluid om te praten over het belang van lokale omroepen voor de democratie. De vernieuwing in de vorm van streekomroepen, die traditionele en sociale media benutten, was eveneens een belangrijk onderwerp van gesprek. Lees de belamgrijkste uitkomsten via lees meer.
lees meer...

Evaluatie gemeentelijke bekostiging


Op 15 september 2016 is het tweede driejaarlijkse evaluatierapport door het Commissariaat de Media (CvdM), de landelijke toezichthouder, over de gemeentelijke bekostigingsplicht voor de lokale omroepen in de Mediawet uitgebracht.
Lees een samenvatting van de belangrijkste uitkomsten via lees meer.
lees meer...

Keurmerk


Samen met het Keurmerkinstituut ontwikkelt de NLPO op basis van de uitgangspunten van het laatste vernieuwingsconvenant een keurmerk voor lokale (streek) omroepen. Op 27 september was er een vervolgbijeenkomst van de adviescommissie (gevormd door belanghebbende partijen waaronder de VNG) over de verdere uitwerking van de criteria.
Lees de korte update over het proces via lees meer.
lees meer...

Lokale omroep: stand van zaken


Op 24 oktober 2016 telt Nederland:
260 lokale omroepen
360 gemeenten met een lokale omroep
16.086.863 mensen die wonen in een gemeenten met een lokale omroep
Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Nassaulaan 12
2514 JS Den Haag
Postbus 30435
2500 GK Den Haag

t 070 373 83 93
e informatiecentrum@vng.nl
www.vng.nl
Stichting NLPO
Media Parkboulevard 1 
1217 WE Hilversum
Postbus 62
1200 AB Hilversum

t 035 820 03 83
e info@stichtingnlpo.nl
www.stichtingnlpo.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u te gast was op het congres van 1 september over het "Belang van een lokale omroep voor de democratie" of omdat u bij de VNG bekend bent als contactpersoon met Meida in portefeuille.
NLPO/VNG
Media parkboulevard 1
Hilversum, Ut 1217 WE
Netherlands

Add us to your address book


Deze email is verzonden aan <<Emailadres>> vanuit NLPO/VNG Media parkboulevard 1 Hilversum, Ut 1217 WE Netherlands

Afmelden van deze lijst • Mijn inschrijving wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp