Copy

NAPNIEUWS
EDITIE 43 - oktober 2016
 > Young Professionals teambuilding dag bij Tata Steel
 > Afscheid Julius Freutel
 > Verslag NAP contactbijeenkomst 15 september
 > Professorale overpeinzingen
 > Agenda
Young Professionals teambuilding dag bij Tata Steel

Op 26 augustus waren de NAP Young Professionals te gast bij Suzanne Brasser en TATA Steel. Het programma begon met een goede introductie over wat er komt kijken bij het maken van staal. Indrukwekkend ook om te zien hoe TATA Steel zeer kennisintensief opereert, met een grote R&D afdeling die in het kader van ‘Ultra-Low CO2 Steelmaking’ de HIsarna proeffabriek heeft ontwikkeld. Na de introductie bezochten we de Direct Sheet Plant (DSP), voor het direct gieten en walsen van staal, waar we getuige waren van een heuse ‘oploper’ en zagen dat de zojuist gewalste rol weer kon worden gerecycled.

Na de bezichtiging was er uitgebreid ruimte voor de menselijke kant. Annemarie Manger (Director Engineering, voormalig lid NAP programmaraad) had tijd vrijgemaakt om met ons in gesprek te gaan over wat het betekent om carrière te maken in de procesindustrie. Ze vertelde ons over haar eigen loopbaan, bij Fluor en bij TATA Steel. Het was bijzonder inspirerend om te horen over het smeden van een goed projectteam, over het maken van keuzes in je carrière en over hoe je soms het meest kunt leren van projecten die mislopen.

Lees verder >

Afscheid Julius Freutel

Dank je wel Julius!
 
Na 5 jaar directeurschap van NAP en DACE heeft Julius Freutel afscheid genomen van de rol die hij de afgelopen jaren met veel verve heeft ingevuld. Op de contactbijeenkomsten van september jl. is Julius uitgebreid bedankt door de voorzitters van NAP en DACE voor zijn grote bijdrage. Julius heeft met veel plezier en enthousiasme zijn directeurschap inhoud gegeven. In de afgelopen 5 jaar is er bij NAP en DACE een groot aantal initiatieven genomen en mijlpalen gerealiseerd.  

Lees verder >

Verslag NAP contactbijeenkomst 15 september 2016
'The dark side of Project Management'
Uitdagingen en dilemma's bij de samenstelling van high performance teams

Dat de menselijke factor onderschat wordt, maar van doorslaggevend belang is voor het succes van een project, komt uitgebreid aan bod in het boek 'Management of Engineering Projects - People are Key' van professor Hans Bakker en een groep senior professionals uit de praktijk. Tijdens de contactbijeenkomst van 15 september kreeg die praktijk een 'update' met tools, tips en tricks om high performance project teams samen te stellen, die daarnaast ook de uitdagingen van het digitale tijdperk aan kunnen. 
 
Om met enkele veelbelovende nieuwsfeiten op het gebied van project management te beginnen: de NAP Leerstoel 'Management of Engineering Projects' van professor Hans Bakker aan de TU Delft krijgt voor de derde keer een vervolg van drie jaar. Daarnaast zijn er meer dan 6.000 aanmeldingen voor zijn massive open online course (MOOC) 'Project Management of Engineering Projects: Preparing for Succes', die in oktober begint. Voeg daarbij het aanstormend talent in het netwerk NAP Young Professionals en de toekomst lijkt er zonnig uit te zien. "Zeker", vindt Marco Eykelenboom, project manager bij Fluor en voorzitter van de NAP SIG Project Management, "maar dan is het verstandig om allerlei ontwikkelingen, die onze projecten en relaties zullen beïnvloeden, goed in de gaten te houden."

Lees verder >
 
Professorale overpeinzingen

Een heuse mijlpaal deze keer. Dit is mijn vijftigste (50) bijdrage voor het NAP Nieuws. Eerst natuurlijk voor het gedrukte exemplaar en de laatste jaren voor de web versie. Maar toch vijftig overpeinzingen over de laatste 9 jaar. In die 9 jaar heb ik van alles voor het voetlicht gebracht op mijn terrein. Er zijn bijdragen over onderwijs, en dat zijn er veel en natuurlijk over onderzoek. Mijn stelling is zoals u weet, zonder onderzoek geen onderwijs, dus die balans is wel in orde. Veelvuldig heb ik ook stil gestaan bij de intensive cursus voor jonge deelnemers van de sponsor bedrijven, maar nog nooit bij de deelnemers achter de schermen.


Lees verder >

Activiteitenagenda
Een overzicht van de komende activiteiten binnen het NAP netwerk.
Voor de volledige activiteitenagenda klik hier
6 oktober 2016: 2nd annual Global EPC contract & Risk management conference
10 november 2016: NAP Contactbijeenkomst
27 - 30 augustus 2017: Value Summit
Is uw bedrijf deelnemer van NAP en heeft u geen inlogcodes voor het Extranet op onze website? Dan kunt u deze hier aanvragen bij het bureau.
U ontvangt NAPNieuws omdat u zich hiervoor ingeschreven heeft. Eerder verzonden NAPNieuws kunt u hier vinden op onze website.
NAP draagt bij aan de versterking van de totale keten in technologisch, organisatorisch en maatschappelijk opzicht.
Copyright © 2016 Stichting NAP, All rights reserved.


Wilt u de manier waarop u deze emails ontvangt wijzigen?
U kunt uw voorkeuren wijzigen of uitschrijven uit deze lijst

Email Marketing Powered by Mailchimp