Copy
Al het nieuws uit het Bijenlandschap

Welkom bij het Groene Cirkel Bijenlandschap Event op 6 juni! 

                                                     27 mei 2019

Zoals in de vorige nieuwsbrief al aangekondigd: op 6 juni is onze jaarlijkse bijeenkomst. We zijn heel blij dat Archeon deze keer onze gastheer wil zijn. We vinden het geweldig als je er bij kunt zijn! Hieronder vind je het programma, en een linkje om je aan te melden. Ook leuk voor vrienden en kennissen? Stuur de mail door.

In Groene Cirkel Bijenlandschap zetten bewoners, boeren, overheden, scholen, wetenschappers en bedrijven zich samen in voor verbindingen voor wilde bijen en hommels. In de regio rond Zoetermeer, Alphen Leiden en in de Duin en Bollenstreek maken wij door bijvriendelijke inrichting en beheer een netwerk van bloemrijke tuinen, erven, parken, bermen, bedrijventerreinen, recreatie- en natuurgebieden. Een aantrekkelijk en kleurrijk landschap om de bestuiving van landbouwgewassen en wilde planten veilig te stellen.
Volg ons op Facebook of kijk op de website.

Programma van de middag


13.00 Ontvangst
13.30 Openingswoord dagvoorzitter Laila Driessen, burgemeester Leiderdorp

13.35 Bijenlandschap in agrarisch gebied - Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur Naturalis - Hoe kunnen agrarische gebieden onderdeel uit maken van een bijenlandschap en wat levert een bijenschap op voor de agrariërs?

13.55 Boomkwekers, borders en bijen - Wilco Dorresteijn, senior adviseur boomteelt Delphy - : Boomkwekers zijn blij met de bij. Een verhaal over bijvriendelijke maatregelen in Greenport Boskoop en over het belang van bloeiende bomen en vaste planten in borders.

14.15 Archeon, een bijenparadijs - Wiel van der Mark, coördinator Groene Cirkel Bijenlandschap Archeon - Hoe zorgt museumpark Archeon ervoor dat er zoveel unieke bijensoorten in het park voorkomen?

14.35 Ondertekening visie door nieuwe partners
14.50 Pauze en informatiemarkt
15.15 Eerste workshopronde
16.05 Pauze
16.15 Tweede workshopronde
17.05 Borrel en informatiemarkt
18.00 Einde 
Kom je ook? Hier kun je aanmelden

Workshops

1. Bijenexcursie in Museumpark Archeon – Welke bijen en hommels vliegen er rond, hoe herken je ze? En ontdek hoe het Archeon een kansrijke omgeving creëert met voldoende dracht- en waardplanten. Loop mee door bijenrijk Archeon.

2. Bijenspeurtocht, demonstratie – Museumpark Archeon heeft een educatieve speurtocht voor kinderen ontwikkeld met veel informatie en weetjes over bijen. Kom meer te weten met Wiel van der Mark.

3. Workshop Voedselbossen - Wat is een voedselbos, en hoe kan het bijdragen aan het bijenlandschap? Hoe zet je zoiets op, en welke initiatieven zijn er in het bijenlandschap? Liesbeth van Bemmel, Netwerk Voedselbossen

4. Workshop De Levende Tuin - Maak van je tuin/de tuin van je klant een levende tuin en laat je tuin zoemen. Kim van der Leest van De Levende Tuin geeft tips en inspiratie.

5. Workshop natuurfotografie met natuurfotograaf Joost Bouwmeester. Hoe fotografeer je bijen en hommels? Neem je camera mee.

6. Workshop Bollen en Bijen – Stinzenplanten in Museumpark Archeon, en hoe kun je bollen van het vroege voorjaar tot in de zomer inzetten voor bijen? Robbert Uittenbogaard, Jub-Holland
Meld je aan voor het Bijenlandschap-Event

Meer op de agenda: 8 juni: Leidse Bijenmarkt

De Leidse Bijenmarkt trekt elk jaar vele duizenden bezoekers en is sinds de 70er jaren een traditioneel in Leiden terugkerend evenement. Natuur en milieu staan centraal. Imkers uit Leiden en omgeving presenteren hun werk en producten, samen met natuur- en milieuorganisaties en ambachten zoals mandenmakers, kaarsenmakers en pottenbakkers. Lees meer

Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt op 10 juni

Tijdens het bijenlandschap-event vertelt Wilco Dorresteijn over bijen in de boomkwekerij in Boskoop. Boskoop in het echt, dat kun je zien tijdens de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt. Op tweede pinksterdag: maandag 10 juni. Lees meer

Foto: Bijenhotel in de Sortimentstuin, Boskoop
Kijk op de agenda voor meer bijen-uitjes
Copyright © 2016 Bijenlandschap, alle rechten voorbehouden.
U krijgt deze mail vanwege uw interesse in het bijenlandschap.

Adres:
Bijenlandschap
Postbus 9517
2300 RA Leiden, ZH
Nederland

Wilt u veranderen hoe u deze e-mails ontvangt? Voorkeuren updaten of afmelden


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bijenlandschap · Postbus 9517 · Leiden, Zh 2300 RA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp