Copy
Nyheder fra Roskilde Klosters Venner.
View this email in your browser
Roskilde Klosters Venner - I dette nyhedsbrev:
-  Restaurering
-  Sommerrundvisninger
-  Livgardekoncert 2019
-  Herregårdenes Dag 2019
-  Medlemskab og kontingent
RESTAURERING
Restaurering af Kirkefløjens gavl

Som det er beskrevet i et tidligere nyhedsbrev, har det været nødvendigt at gennemføre en omfattende restaurering af gavlen på Kirkefløjen i klosterets Hovedbygning. 
Dette arbejde er nu rigtigt godt i gang, og er kun afbrudt på grund af ferie hos de deltagende håndværkere, murerfirmaet A. Villadsen og tømrerfirmaet Vagn Esmann Christiansens Eftf.
De vender tilbage sidst i juli og færdiggør arbejdet.
Nu kan vi så konstatere, at arkitekt og håndværkere havde analyseret problemerne korrekt. Alle murankrene var enten rustet bort eller råt og brutalt skåret over med en vinkelsliber (se første billede) så muren har slet ikke haft fat i gavltømmeret. Desuden er der for ca. 30 år siden sat nyt gavltømmer op, som ikke har forbindelse til resten af tagkonstruktionen. Inden vi sætter de nye murankre fast i gavlspærene, skal disse naturligvis fastgøres til resten af tagkonstruktionen. 
På næste billede er tømrerne ved at opsætte nye hanebjælker, som senere skal bære nye remme (sidste billede), der skal holde gavlspærene på plads.
Som det ses, er det kraftige dimensioner, der arbejdes med!
 
 

Nye forsatsrammer i alle lejlighederne i Damerens Fløj

I beboelsesbygningens otte lejligheder var der gamle, utætte forsatsrammer på vinduernes nederste dele. Nu har alle lejlighederne fået nye forsatsvinduer, der dækker hele vinduesfladen. De er lavet i traditionelle materialer med fine dobbeltprofiler og beslag i messing.
De nye forsatsvinduer vil give en betydelig bedre varmekomfort og mindske træk, kuldenedfald og kondens. Vi håber også, at det vil kunne ses på beboernes varmeregning.

Projektet er afsluttet i foråret 2019 til en samlet pris på ca. 400.000 kr.


 
SOMMERRUNDVISNINGER
Sommerrundvisningerne sælger godt!

Som de tidligere år holder klosteret åbne rundvisninger hver onsdag i skolesommerferien. Rundvisningerne foregår med start kl. 11.00 og kl. 14.00.
De første to rundvisninger onsdag d. 3/7 var totalt udsolgt og i skrivende stund er der kun få billetter tilbage til onsdag d. 10/7. Der også godt salg i billetterne til de kommende onsdage. 
På denne måde giver klosteret muligheden for, at gæster, der ikke kan samle 10 personer til en grupperundvisning, kan købe enkeltbilletter og således få mulighed for at opleve klosteret. 
Klosteret har en aftale med VisitRoskilde, som administrerer billetsalget og reklamerer for rundvisningerne på deres hjemmeside. 

Billetterne kan købes enten via klosterets hjemmeside eller hos visitroskilde.dk. 
LIVGARDEKONCERT

Skumringskoncert med Den Kongelige Livgardes Musikkorps tirsdag d. 6. august  2019 kl. 18.30 i klostergården.


Siden 2010 har Livgardens Musikkorps hvert år givet skumringskoncerter på Roskilde Kloster. I år bliver det så 10. gang!
Tirsdag d. 6. august er der igen mulighed for en herlig musikalsk oplevelse, når musikkorpset udfolder sine talenter og spiller en række numre fra det store repertoire. Og uanset, hvad programmet ellers måtte byde på i år, vil der med sikkerhed også blive spillet et par marcher!
Den Kongelige Livgardes Musikkorps er i dag et 36 mands stort professionelt harmoniorkester bestående af træblæsere, messingblæsere og slagtøj med et bredt funderet repertoire. Det er det eneste professionelle orkester af sin art i Danmark og musikerne ansættes altid efter hård konkurrence.
Den svenske dirigent Alexander Hanson er gæstedirigent ved årets koncert.

De populære klosterkoncerter samler hvert år flere hundrede gæster på klosterets store græsplæne. Med forskellige dirigenter og forskellige solister har hver koncert budt på nye musikalske højdepunkter. 
Koncertarrangementet finder sted i samarbejde med Gl. Roskilde Amts Garderforening og Schubertselskabet.
I modsætning til tilsvarende koncerter med Livgardens Musikkorps på slotte og herregård rundt i landet, kan Roskilde Kloster tilbyde gratis adgang for alle til koncerten.

Medbring klapstole eller tæpper til at sidde på.
I tilfælde af regnvejr eller varsel om regn aflyses koncerten.
Koncerten gennemføres med støtte fra Roskilde Kommunes Kulturpulje

 
HERREGÅRDENES DAG 2019

Herregårdenes Dag


Roskilde Kloster er jo egentlig bygget som en herregård - Sortebrødregård - i 1565. Til gården var der store jordtilliggender, ca. 2.000 tønder land. Da Roskilde adelige Jomfrukloster blev oprettet i 1699 var det fortsat jorden, som udgjorde grundlaget for gårdens og klosterets drift. 
Derfor fandt klosteret det også helt naturligt at deltage i "Herregårdenes Dag 2019", som arrangeres af Herregårdsmuseet Gl. Estrup - for første gang i år. Formålet er at sætte fokus på den betydelige rolle de danske herregårde har spillet gennem tiderne.
Herregårdenes Dag finder sted søndag d. 18. august 2019, og over hele landet vil de deltagende herregårde åbne for publikum med en lang række forskellige aktiviteter.

På Roskilde Kloster har vi valgt at lave en særrundvisning på klosteret, som slutter med  et glas mousserende vin og snacks i klosterets imponerende riddersal.

Tid:            Søndag d. 18. august 2019 kl. 14.00
Varighed:   Ca. 2 timer
Sted:          Roskilde Kloster, Sankt Peders Stræde 8C, Roskilde
Pris:           100 kr.
Deltagere:  Max. 30 personer.

Billetter købes på forhånd via klosterets hjemmeside eller på visitroskilde.dk 

 
MEDLEMSKAB OG KONTINGENT

INDEN VI DRAGER PÅ FERIE, VIL VI LIGE MINDE OM ...


Foreningen Roskilde Klosters Venner er af den allerstørste betydning for klosteret. Ikke nok med medlemmernes moralske støtte og deres hjælp til at udbrede kendskabet om denne lille kulturhistoriske perle, men den økonomiske støtte foreningens medlemmer yder, har afgørende indflydelse på klosterets muligheder for at holde en høj vedligeholdelsesstandard. 
Der er på nuværende tidspunkt 135 medlemmer, som har betalt kontingent og donation for 2019. Vi håber de resterende ca. 40 medlemmer fortsat vil støtte klosteret.
Hvis du er i tvivl, om du har betalt for 2019, og ikke lige kan finde indbetalingen i din kontooversigt, er du altid velkommen til at sende klosterkontoret en mail og spørge om din kontingentstatus (info@roskildekloster.dk)

Husk, at det totale beløb for kontingent og donation, minimum 250 kr., indbetales samlet på klosterets donationskonto i Danske Bank
Reg.nr. 9173, kontonr.: 4783179776
ALLE KLOSTERETS VENNER ØNSKES EN RIGTIG GOD SOMMER
Gå til Roskilde Klosters Venner
Copyright © 2019 Roskilde Kloster, All rights reserved.