Copy
View this email in your browser
NIEUWS UIT SINT-CATHARINADAL 2020 nr.5
Hartelijke groet van de zusters
De voorbije weken hebben een zware wissel getrokken in het leven van ons allen. Dreiging, angst en onzekerheid kleurden de dagen donkergrijs en onze ogen zoeken nog steeds lichtpuntjes tegen de ongewisse horizon. We hopen op de geest van solidariteit met wie lijden en alleen staan. We verlangen naar moed en uithoudingsvermogen in de zorg om onze dierbaren, om ons bedrijf en medewerkers en allen die zo zwaar getroffen zijn door deze corona-pandemie. We wensen ons te beperken omwille van anderen en hun welzijn.
 
Dankzij de zeer velen die met hun hart, handen en geest op allerlei niveaus zorg en aandacht besteden, lijkt de situatie wat aan het stabiliseren. Wij blijven bidden dat deze lijn zich mag voortzetten voor ons eigen land en wereldwijd. Wij weten daarbij dat deze bedewens door velen wordt ondersteund.
Het stemt dankbaar dat onze zusters het naar omstandigheden goed maken. Een vorm van afzondering is hen niet vreemd. De beperkingen in de liturgie waren een nieuwe ervaring, maar ook hierin hebben we als gemeenschap een nieuwe weg gevonden naar ieders tevredenheid, voor zo lang als het nodig is.
 
Wij missen de vertrouwde gezichten en hartelijkheid van vrienden en vrijwilligers, we missen de nabijheid van onze gasten en de contacten met de belangstellenden in Wijnhuis, Winkel en het Leer-en Inspiratiehuis! We vertrouwen er echter op dat deze prachtige lente de opmaat mag zijn naar een betere tijd, waarin wij elkaar langs welke weg dan ook, weer mogen ontmoeten. Met  alle goeds voor uw aller welbevinden en gezondheid, blijft ons hart naar u uitgaan!
 
Vanuit en namens alle zusters van Sint-Catharinadal,
Zr. Maria Magdalena van Bussel, Priorin

 
Kerkdiensten

Naar aanleiding van de Corona-virus pandemie is bepaald dat er geen publieke liturgische vieringen gehouden mogen worden, vooralsnog tot het hoogfeest van Pinksteren op zondag 1 juni.
Ook in Sint-Catharinadal wordt de Eucharistie tot die datum niet gevierd en zullen er geen publieke vieringen doorgang vinden.Het gemeenschappelijk koorgebed echter is het middelpunt van het leven binnen een religieuze communiteit en de eerste opdracht in de dienst aan God en medemensen. Het ritme van het biddend leven vindt zijn weg door het gaan van de dagen en ook bij het doorleven van deze angstige crisistijd. Vandaar dat onze kerk  - zoals altijd -  geopend blijft tijdens het biddend samenzijn als gemeenschap.
Sint-Catharinadal en het Coronavirus
  • Er is tot nader orde geen particulier bezoek aan het klooster mogelijk
  • Bezinning en groepsactiviteiten worden vooralsnog tot 1 september 2020 niet georganiseerd.
  • Gastenhuis: Reserveringen zijn niet mogelijk vooralsnog tot 15 juni 2020.
  • Rondleidingen: Reserveringen zijn niet mogelijk tot 1 september 2020.
  • Het Wijnhuis De Blauwe Camer is gesloten tot de verplichte sluiting van de horeca is opgeheven.
  • Kloosterwinkel De Blauwe Camer is alleen open op de zaterdagen tussen 12.00 en 16.00 uur.
Zodra het weer mag en kan ………..

Er zijn verschillende initiatieven ontwikkeld die ervoor kunnen zorgen dat wij u – zodra het weer mag en kan – (opnieuw) als gast op Sint-Catharinadal, huis van licht, gastvrijheid en cultuur, kunnen gaan ontvangen. Met uw deelname aan deze initiatieven helpt u Sint-Catharinadal de spreekwoordelijke economisch veel te lange winter door.
Help de horeca!

Mede op initiatief van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is de site www.helpdehoreca.nl gelanceerd. Via deze site koopt u waardebonnen die u bij het Wijnhuis kunt verzilveren, zodra het Wijnhuis haar deuren weer opent om u – zoals u van team Wijnhuis De Blauwe Camer gewend bent – culinair te laten verwennen. De opbrengst van deze waardebonnen onder garantieregeling wordt 1-op-1 uitbetaald op de bankrekening van het Wijnhuis, goed voor de continuïteit.
Straks eten!

“Eerst eten” gaat dus even niet lukken, maar daar hebben ze in Oosterhout wat op gevonden.  Een groep maatschappelijk betrokken ondernemers heeft – in samenwerking met de KHN afdeling Oosterhout – de site www.straks-eten.nl gelanceerd. Iedere ondernemer die zijn personeel na de crisis graag een middag of avond smakelijk wil laten genieten trakteert zijn medewerkers nu al op een horecabon welke via de site bij een van de deelnemende Oosterhoutse horeca ondernemingen te verzilveren is. Wijnhuis De Blauwe Camer staat daar natuurlijk bij!
 

Bestel & bezorgservice Kloosterwinkel
De Blauwe Camer.


Naast dat de kloosterwinkel iedere zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur geopend is, zijn we vanuit de winkel ook met een bestel& bezorgservice gestart.
U hoeft uw glaasje wijn van Sint-Catharinadal, uw abdijbiertje of uw streek-producten dus niet te missen. Op de site https://sintcatharinadal.nl/wat-te-doen/winkel/ kunt u de bestellijst downloaden, invullen en retourneren aan winkel@sintcatharinadomein.nl.  Wij brengen het dan graag binnen  48 uur bij u thuis. U blij, wij blij!
Wijnhuis

De Blauwe Camer


Maikel Beljaars en Tessa Ritzen bieden zo lang het wijnhuis verplicht gesloten is interessante acties aan van borrelpakketten en afhaalmaaltijden tegen redelijke prijzen. Dat zijn heerlijke aanbiedingen om u zelf te verwennen en u steunt daarmee ook het klooster.

Via de Instagram en Facebook pagina kunt u op de hoogte blijven van de aankomende afhaalmenu's en andere leuke initiatieven. 

Mocht u geen social media hebben dan kunnen wij u per mail op de hoogte stellen. Geef ons een seintje via wijnhuis@sintcatharinadomein.nl

Het Wijnhuis is geopend voor het afhaal-lekkers op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur, tegelijk met de winkel.
Colofon:
Eindredactie: Onno Luske en Sjef Kock.
Foto's: Arjan van Dijk e.a.
Ontwerp: Dutchgraph.
Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal,
Kloosterdreef 3, 4901 PH Oosterhout Nb
www.sintcatharinadal.nl | Bank: NL82RABO01399 01 485

https://sintcatharinadal.us13.list-manage.com/unsubscribe?u=475895a1a00179699b16f80e5&id=e0b000a5dc&e=[UNIQID]&c=70b0e6b890


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Sint-Catharinadal · Kloosterdreef 3 · Oosterhout, Noord-Brabant 4901 PH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp