Copy
View this email in your browser
 
 
 
 
 
 

Rawhides' nieuwsbrief:

Volop zomer!

De zomer is in volle gang! De natuur geniet volop van het goede weer, en gelukkig weten ook de gasten weer hun weg te vinden naar ons mooie plekkie. Hier zijn de laatste nieuwtjes uit de regio:
Hoera! Witte eland gespot!

Gisteravond tijdens een verkenningsrondje zijn we weer een witte eland tegengekomen! Dit is de eerste die we hebben mogen zien sinds de winter, dus we zijn superblij! Het ging allemaal te snel om de fotocamera erbij te kunnen pakken, maar we herkenden hem meteen: het is het jonge mannetje dat twee jaar geleden in dezelfde regio rondliep, maar vorig jaar nergens te vinden was.

Eigenlijk hadden we toen al de moed opgegeven en verwacht dat hij was gesneuveld tijdens de jacht. Dus wat een plezier om het ventje nu weer te zien rondrennen! Hierboven is een foto van hem van een paar jaar terug, toen hij waarschijnlijk een ongelukje heeft gehad waardoor één kant van zijn gewei te vroeg is losgekomen. Gisteren liep hij weer stoer rond met een complete set!

Nu we hem weer gezien hebben, kan je er natuurlijk donder op zeggen dat we wat meer plaatsen in zijn omgeving aan de safariroute toe gaan voegen!

Wil je ook de kans hebben om hem te zien? Ga dan mee op safari!

 

De rust is weergekeerd

Het eerste weekend van juli is in Höljes het wereldkampioenschap Ralleycross gehouden. Dat is een enorm spektakel geweest, met een aantal supermooie races en een geweldige uitkomst! Eén van de lokale favorieten heeft namelijk kunnen winnen, en heeft zich daarmee onsterfelijk gemaakt. Tijdens dat raceweekend waren er welgeteld 44.400 bezoekers in Höljes, dus een drukte van jewelste. Die drukte was natuurlijk niet alleen in en om het circuit, maar ook op de lokale wegen was het een komen en gaan van racefans, helaas sommigen wat minder rekening houdend met het wild en de snelheidsbeperkingen dan anderen...

Door al die drukte was het goed te merken dat het wild zich wat meer in de diepere bossen had teruggetrokken. Langs de weg en op de wat meer bezochte bospaden was niets meer te spotten... Gelukkig is die drukte nu voorbij, en nu de rust is weergekeerd zie je weer meer wild tevoorschijn komen. Wat opvalt is dat er deze zomer beduidend meer kroonherten rondlopen; waar je eerst alleen de kleinere reebokjes zag, doemt er nu zo af en toe een flink hert met een mega-gewei op op de berghellingen. Een waar spektakel!

 

Nog meer motorgeweld...

Vandaag (zaterdag 9 juli) was er de jaarlijkse auto- en vliegshow op het vliegveld van Ambjörby. Een mooi gezelschap van klassieke auto's, motoren en vliegtuigen maakten hun opwachting op het terrein.

Ondanks de kleine opzet is er toch elk jaar een mooi aantal bezoekers, en is de sfeer überprima! De boel werd muzikaal ondersteund door een dj (lees: ouwe knar met een platenspeler en Dansbandmuziek) en een tweetal op gitaar, dat goed samen ging met het kabaal van de overscherende vliegtuigen.

Mocht je deze zomer op vakantie zijn in de regio, dan is het zeker de moeite om dit soort treffens op te zoeken, al is het maar om de sfeer te proeven en de Zweedse 'raggare' te zien rondrijden!

Eb en vloed in de rivier??

De afgelopen tijd was er door de grote regenval in Noorwegen een hoop water dat door de Klarälven rivier werd gestuurd. Daardoor stond het waterniveau erg hoog, en was de stroming aanzienlijk. De keren dat er werd gevist waren de vangsten wat minder dan normaal, en moest je goed je best doen om je staande te houden in het water.

Gelukkig is ook die situatie terug naar normaal: er komt een stuk minder water door, waardoor de rivier op een comfortabele snelheid stroomt, en ook weer een 'gezonde' hoogte heeft. Dit komt zeker ten goede van de visvangst! Door het lagere water en de langzamere stroming kunnen de vlagzalmen en forellen wat beter op hun plek blijven liggen, en zijn ze veel fanatieker om aan te vallen als er een lekker hapje voorbij komt drijven. Tijd voor de drijvende vliegen dus!!

Als je ook een dagje mee wilt gaan vissen, maar je hebt geen materiaal bij je, dan is dat geen probleem! We hebben voldoende hengels en aas gratis beschikbaar om jou een heerlijke dag te bezorgen!

 

Dit was alweer de derde nieuwsbrief, en wat vliegt de tijd! Ik hoop dat je plezier hebt gehad aan wat ik te vertellen had, en hopelijk snel tot ziens in het zonnige Värmland!

Copyright © 2016 Rawhides' Guiding Company, Alle rechten voorbehouden.


Wil je veranderen hoe je onze nieuwsbrief ontvangt?
Je kan je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp