Copy
View this email in your browser
 
 
 
 
 
 

Rawhides' nieuwsbrief:

Afgelopen seizoen en nieuwe ontwikkelingen...

Het zomerseizoen is weer afgelopen, en terwijl de winter in Zweden alweer met volle kracht aan de gang is, is het tijd om even de balans op te maken. Ook richten we de pijlen op komende zomer met een paar mooie nieuwe ontwikkelingen...

 
Enorm bedankt!

Zoals er al op onze Facebook-pagina was te lezen, hebben we de afgelopen zomer meer dan 450 gasten blij kunnen maken tijdens onze activiteiten. Dat brengt het totaal aantal gasten sinds onze oprichting vijf jaar geleden op dik over de 2.000! Ik kan het niet genoeg benadrukken hoe dankbaar we zijn voor al die geweldige momenten, en vooral voor het vertrouwen dat jullie hadden om met ons in zee te gaan. Daarom nogmaals een enorm groot en nederig dankjewel!

 

Berensafari

Voor komend seizoen hebben we een aantal nieuwe activiteiten in het assortiment. Afgelopen juni heb ik samen met mijn grote vriend Mike een trip gemaakt naar een mooie observatiehut een stuk ten noorden van onze thuisbasis, waar we een nachtje konden verblijven om echte wilde beren te spotten. Nou, dat was een méga-succes! Het zien van die beren in hún bos terwijl jij daar in een mooie comfortabele hut bij hen te gast bent is echt een belevenis die me nog jaren zal bijblijven...

Omdat die trip zo ontzettend beviel, gaan we in samenwerking met de organisator ter plekke een mooi arrangement aanbieden. Vanaf onze thuisbasis in Sysslebäck kunnen we met groepen tot vier personen een tweedaagse trip maken naar de observatiehut. We rijden dan op de eerste dag comfortabel in de Hummer langs allerlei mooie bezienswaardigheden naar de hut. Als we daar dan rond een uur of vijf 's avonds aankomen, trekken we de hut in om de beren te spotten. De volgende ochtend rijden we weer via een mooie route terug richting Sysslebäck. Op de terugweg doen we natuurlijk ook even de mooiste waterval van Zweden aan, de Njüpeskär, in het Nationaal Park Fulufjället. Vanzelfsprekend verzorgen wij een hapje en drankje onderweg, een lekker maal eenmaal aangekomen in de hut, en een stevig ontbijt na een nachtje berenspotten.

Misschien denk je: "Maar ik heb al mijn overnachtingen al geregeld in het huisje of op de camping in Sysslebäck, dus het is dan zonde om dat een nacht leeg te laten staan"... Vanuit economisch oogpunt heb je dan helemaal gelijk, maar ik garandeer je dat deze trip een belevenis is die zonder twijfel hét hoogtepunt van je vakantie zal zijn. En dat is onbetaalbaar....

Zodra alle besprekingen zijn afgerond, en het programma definitief is vastgesteld, zal deze trip uitgebreid beschreven worden op onze website. Natuurlijk krijg je daarover te zijner tijd een berichtje via deze nieuwsbrief!

 

Vliegvis-workshop voor beginners

Een andere activiteit die we gaan aanbieden, is een vliegvis-workshop voor beginners. Tijdens deze zomer kregen we nogal wat vragen van gezinnen die graag eens wilden leren vliegvissen. Meestal hadden die mensen geen ervaring en geen materiaal, maar wel veel interesse om eens een poging te wagen in (durf ik wel te zeggen) het mooiste vliegvisgebied van midden Zweden.

Elke ervaren vliegvisser zal je vertellen dat vliegvissen in al haar finesses natuurlijk niet even snel valt te leren. Maar de basisbeginselen die je nodig hebt om je een middagje te vermaken op de rivier gaat zeker lukken!

Zo'n workshopmiddag begint bij ons op ons eigen terrein, net als de bijl- en boogmiddag. Daar leer je onder andere welke knopen je gaat gebruiken, iets over welke vliegen je het beste kan gebruiken, en vanzelfsprekend proberen we daar de eerste worpen uit. Als dat goed gaat, lopen we naar beneden, en gaan we naar een mooie visplek aan de rivier de Klarälven. Daar beproeven we ons geluk om een mooie forel of vlagzalm te strikken.... En natuurlijk zouden we geen goede gastheer zijn als we niet zouden zorgen voor een hapje en een drankje tijdens die middag! Ook worden het materiaal en de benodigde vergunningen verzorgd.

Dus heb je nog nooit gevist, maar ben je wel benieuwd naar die ervaring, kom dan eens bij ons langs!

Ook van deze activiteit zal je een berichtje krijgen zodra alle details te vinden zijn op onze website...

 

Elandsafari op eigen houtje

Uiteraard zal de succesvolle elandsafari ook komend seizoen gaan plaatsvinden. Maar het jammere is, dat we best wel wat mensen moesten teleurstellen omdat er nu eenmaal ruimte is voor maar één gezin per avond in de auto. We krijgen vaak te horen van onze gasten dat onze elandsafari het enige moment was in hun vakantie dat ze daadwerkelijk elanden hebben gezien, omdat ze toch niet zo vaak langs de doorgaande routes lopen, of omdat men niet echt goed wist waarnaar men moest kijken...

Om te zorgen dat ook de mensen die niet met ons mee kunnen een grote kans krijgen om elanden te spotten, heb ik met mijn kennis van het gebied een mooie route samengesteld, die je met je eigen auto kan rijden wanneer het jou uitkomt. 

Er is een route gekozen met wegen die voor elke normale auto geschikt zijn, maar die je toch op plekjes brengt die je niet zelf zo één, twee, drie zou ontdekken. En juist op díe plekjes heb je een grote kans om de koning van het woud tegen te komen...

De uitgebreide routebeschrijving van deze rondrit begint vanaf het pleintje bij de bibliotheek in Sysslebäck, of vanaf de Mården-huisjes in Branäs, dus vanaf punten die centraal liggen en eenvoudig zijn te vinden. De beschrijving zal bestaan uit een goede tekstuele beschrijving, kaartjes van de belangrijke punten, en daar waar nodig ook foto's van de herkenningspunten. Ook zal er een downloadbaar .gpx-bestand beschikbaar zijn voor in het navigatiesysteem. Kortom: alles wat je nodig hebt om op eigen houtje een schitterend stukje natuur te beleven!

Daarnaast krijg je nog iets anders, want het spotten van een eland is maar één kant van de medaille. De andere kant is natuurlijk iets te weten komen over het leefgedrag van deze majestueuze dieren, en hoe je de sporen kan herkennen van elandactiviteit in de omgeving. Daarom krijg je een tweede e-boek in het pakket dat precies die dingen beschrijft. Je leert zo alle bijzonderheden en speciale skills die een eland nodig heeft om een goed en voorspoedig leven te leiden in de bossen van noord-Värmland. Uiteraard voorzien van mooie foto's en verhalen over de beestenboel. Iedereen die ooit is mee geweest op mijn safari's weet dat ik daarover genoeg kan vertellen... ;-)

In eerste instantie zal dit pakket binnenkort als download beschikbaar worden in de webwinkel, maar ik zit ook te denken aan een hardcopy. Wat denken jullie; zou een papieren versie een toegevoegde waarde zijn ten opzichte van de digitale? Laat het weten op de facebook-pagina of via commentaar op het blog op de website!

 

Tot volgend jaar!

Tot zover even de laatste nieuwtjes vanuit Zweden. Zodra er weer wat te melden valt, val ik jullie weer lastig met een nieuwe nieuwsbrief...

Mocht je vrienden of familie hebben die op vakantie gaan naar de regio, laat ze dan weten over deze nieuwsbrief. Er komen nog veel waardevolle tips aan!

Iedereen nogmaals enorm bedankt voor alles, en vanaf een inmiddels al flink koud Zweden wens ik iedereen alvast hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. Tot snel!!

Copyright © 2018 Rawhides' Guiding Company, Alle rechten voorbehouden.


Wil je veranderen hoe je onze nieuwsbrief ontvangt?
Je kan je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp