Copy
View this email in your browser
 
 
 
 
 
 

Rawhides' nieuwsbrief:

DE ZOMER IS GEARRIVEERD!

De zomer is in volle gang! Al een flink aantal weken is het supergoed weer, en is al het wild al volop bezig met de verzorging van de nieuwe bosbewoners. Tijd om snel op vakantie te gaan!
Het was even stil...

Ik heb al een tijdje niets laten horen... Niet omdat er niets werd gedaan, maar omdat ik het erg druk had met alle ontwikkelingen rondom Rawhides' Guiding en de regio. Het schrijven van nieuwe boeken en de manier van promoten vergt een hoop tijd en energie. Ook de veranderingen hier in de regio hielden me bezig. Zo is bijvoorbeeld de balie van het VVV in Sysslebäck gesloten en is er geen personele bezetting meer, dus nu is de bibliothecaresse aangewezen om de mensen van informatie te voorzien; een zorgwekkend besluit van de gemeente Torsby in een gebied dat juist flink aan het ontwikkelen is. Ook hier tiert de bureaucratie dus welig....

Nieuwe boeken, nieuwe spulletjes voor de activiteiten, een kleine waarschuwing en een cadeautje. Nu écht wat te melden, dus lees snel verder!

Eindelijk een uitgebreid boek over elanden!

Na een aantal jaren van onderzoek en ervaring opdoen is het er eindelijk van gekomen. Het boek met alle weetjes over de in mijn ogen mooiste dieren van de bossen in Värmland is klaar!

Sommigen zullen het al wel voorbij hebben zien komen op Facebook. Ik heb een boek geschreven waarin ik al mijn kennis heb verzameld, aangevuld met mooie foto's en grappige ervaringen met elandontmoetingen. 

Omdat er nog erg weinig te vinden was op zowel internet als in boekvorm over de Scandinavische elanden, vond ik het nodig om hier wat aan te veranderen. Ik zag namelijk erg veel mensen teleurgesteld terugkomen van hun vakantie in Scandinavië, omdat ze niet het geluk hadden gehad om elanden in het wild te spotten. Dat kon natuurlijk niet alleen liggen aan de geluksfactor, daar moest ook nog iets anders spelen...

Na wat doorvragen aan de gasten die ik tijdens de elandsafari's in mijn auto had, bleek dat veel mensen erg weinig wisten over de Koning van het woud. Dat was hen vanzelfsprekend niet te verwijten; er is immers buiten wat korte en onvolledige informatie op een aantal websites ook erg weinig te vinden. Veel gasten die die benodigde informatie hadden gekregen tijdens de safari, stuurden na hun vakantie berichtjes dat zij na de safari wél zelf elanden hadden kunnen spotten dankzij de tips die ik hen had gegeven. Dus waarom niet meer mensen proberen te helpen door die info te delen? Die is namelijk ook bruikbaar voor mensen die in andere delen van Scandinavië op vakantie gaan waar elanden rondlopen. Op die manier hoop ik wat meer bewondering en respect over te dragen voor de geweldige dieren die ik hier regelmatig tegenkom, terwijl meer vakantiegangers toch een belangrijk punt van hun wensenlijstje kunnen afvinken...

Natuurlijk ben ik zelf erg trots op mijn brouwsel, en ik ben blij dat in de reacties die ik tot nu toe heb mogen ontvangen het duidelijk is dat mijn enthousiasme op een goede manier overkomt, en mensen met veel plezier mijn boek lezen! Het doet me erg goed om op deze manier iets bij te kunnen dragen aan de vakantiebeleving van anderen.

Ben je zelf nieuwsgierig naar het boek? Kijk dan zo dadelijk in de webwinkel op mijn site, maar niet eerder dan dat je de rest van de nieuwsbrief hebt gelezen! Het zou zonde zijn als je je cadeautje misloopt!

En nóg een boek!

Voor seizoen 2018 heb ik een nieuw digitaal product gemaakt: de Eigen Houtje safari. Een uitgebreide routebeschrijving om op eigen houtje op zoek te gaan naar elanden in het wild op de mooiste plekjes rondom Sysslebäck en Branäs! Dit boek is natuurlijk te vinden in de webwinkel op mijn site.

Ik moet regelmatig in het hoogseizoen mensen teleurstellen, omdat ik geen ruimte meer heb om hen mee te nemen op elandsafari. Veel gasten zijn maar enkele dagen in de regio, en in die paar dagen kan ik maar een beperkt aantal gezinnen meenemen. Vaak probeerde ik die mensen door te verwijzen naar de plaatselijke concullega, maar die insteek van safari rijden is heel anders dan de mijne. Zo rijd je achter een busje aan zonder dat je iets meer te weten komt over al het moois wat je tegenkomt. Dat was voor veel mensen niet het alternatief dat zij zochten.

Daarom heb ik een route gemaakt die voor iedereen berijdbaar en bereikbaar is. Ik heb de plekken waar ik regelmatig elanden zie proberen te combineren met wegen die ook goed te rijden zijn zonder dat je er een dikke terreinwagen voor nodig hebt. Op die manier kan je alsnog op zoek gaan met jouw eigen gezin zonder dat je van een ander afhankelijk bent. 

Vanzelfsprekend blijft het niet alleen bij een routebeschrijving, want wat heb je er aan als je nog steeds niet weet waar je op moet letten, en welke sporen je kunt ontdekken? Zo rijd je alsnog met een noodvaart langs die eland, die hoogstens staat te denken waarom je niet even stopt om gedag te zeggen... De routebeschrijving komt dan ook samen met het boek dat ik hierboven heb beschreven, zodat je toch zo veel mogelijk informatie hebt om jouw eigen safari tot een succes te maken!

Droogte!

De laatste maanden is het erg droog geweest in Zweden, en in Värmland in het bijzonder. Niet alleen zorgt dat er voor dat de dieren pas later tevoorschijn komen en overdag zich wat rustiger houden, maar ook dat al het gras en de loofbomen erg veel last hebben. Veel weides zijn dor en bruin, en veel bomen laten de blaadjes hangen of zelfs los. Ook is het een flinke klap voor de bessen- en vruchtenindustrie, want de bosbessen, bramen, frambozen en veenbessen zijn erg klein, voor zover ze überhaupt te vinden zijn. Dat wordt dus nog een probleem in de herfst.

De kans op bosbranden is nu erg groot. Daarom geldt er momenteel een rook- en vuurverbod in veel gebieden. Houd daar alsjeblieft rekening mee als je op vakantie komt! Een onschuldig kampvuurtje verandert nu al snel in een flinke vlammenzee. Daar kunnen ze in de omgeving van Ekshärad en Hagfors over meepraten, want het vermoeden is dat dat de oorzaak is geweest van de grote bosbrand een paar weekjes geleden. Een gewaarschuwd mens...

Nieuwe spulletjes

Zonder investeren geen toekomst, en dat geldt ook voor Rawhides' Guiding! Daarom hebben we onder andere een flink aantal vliegvishengels aangeschaft voor de Vliegvis-proeverij, en hebben we voor met name de Bijl- en Boogmiddag leuke spulletjes erbij. Wat te denken van een pan om zelf je popcorn in te maken, een nieuwe pan met een héle lange steel om boven het vuur pannenkoeken te bakken, gietijzeren potjes om zelf in het vuur je brood te maken en twee nieuwe bogen die perfect passen voor de jongste boogschutters onder ons.... Kom je deze zomer ook om je vis- en boogschiettalent te testen?

En dan nu een cadeautje!

Om jullie als nieuwsbrieflezers te bedanken voor alle support en moeite, wil ik jullie via kortingscode NWSBRF18 15% korting geven op alle boeken en routebeschrijvingen in de webshop

Ik hoop jullie snel te mogen begroeten in de mooiste regio van Zweden.
Tot ziens!!

Copyright © 2018 Rawhides' Guiding Company, Alle rechten voorbehouden.


Wil je veranderen hoe je onze nieuwsbrief ontvangt?
Je kan je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp