Copy
Mamanet -hankkeen uutiskirje / Kevät 2020
Mamanet players at Kisakeskus sports camp

Uutiskirjeen kuvat: Hanna Sarkeala

Ajankohtaista Mamanet - hankkeesta

FIMU ry:n johtama naisten ja tyttöjen liikunnallisen elämäntavan edistämishanke Mamanet saatiin onnistuneesti päätökseen 31.1.2020. Samaan aikaan Fimu sai myönteisen päätöksen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä (OKM) uudesta rahoituksesta vuodelle 2020. Päätöksen myötä toimintaa voitiin jatkaa keskeytyksettä -salivuoroja, koulutusta, tapahtumiin osallistumista sekä Mamanetin kehittämistyötä.

Vuoden 2019 hankkeen päätöstapahtumana oli 8.12. yhdessä TUL ry:n kanssa järjestetty ensimmäinen virallinen Mamanet Talviturnaus. Se pelattiin TUL ry:n lentopallon harrastesarjan pohjalta,  johon kaikentasoiset pelaajat voivat osallistua. Kuusi joukkuetta ja 70 naista ja nuorta tyttöä Vantaalta, Espoosta ja Helsingistä osallistuivat turnaukseen. Suunnitteilla oli suuren kiinnostuksen vuoksi järjestää seuraava turnaus keväällä, mutta korona-tilanteesta johtuen se on siirretty syksyyn. Samoin  joudutttiin siirtämään Kisakeskuksen Urheiluopiston kevätleiri, joka toivottavasti voidaan toteuttaa suunnitellusti 17.-18.10. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Vuoden lopussa avattiin Mamanetille omat nettisivut  sekä tehtiin Laajasalon Opiston kanssa yhteistyössä esittelyvideo.  Nettisivuilta löytyy mm. kaikki viikoittaiset Mamanet-vuorot, joita oli käynnissä jo 9 maaliskuun puolivälissä. Uutena tulokkaana on Fimun jäsenseura Vantaan Monikulttuuriyhdistys Portti ry, jonka Ladyt ohjaajansa Olga Travkinan johdolla kävivät Kisahallin koulutuksen 22.2. ja heti seuraavalla viikolla aloittivat seniori-ikäisille loistavasti sopivan "soft mamanetin".


Mamanet Finland verkkosivut
Mamanet Finland Facebook
Mamanet Finland Instagram
TUL ry Mamanet Lajijaosto   

Talviturnaus Laajasalon Palloiluhallilla 8.12.2019

Talviturnaus, Suomen Mamanetin historian ensimmäinen lajiaan, pelattiin kauden lopulla huikealla menestyksellä Laajasalossa. Joukkueet tulivat Vantaan Sporttia Kaikille ry:stä (3), Helsingin kaupungin alueliikunnasta (1), Sumana ry:stä (1) ja Espoon Nelumbo ry:stä (1), yhteensä naisia ja nuoria tyttöjä oli n. 70. Vaikka joukkueet olivat eritasoisia - osa oli ehtinyt harjoitella jo yli vuoden, kun taas osa vasta aloitellut Mamanetin parissa - se ei haitannut, vaan kaikilla oli hauskaa, ja liikunnan ja yhdessä pelaamisen ilo näkyi joukkueiden otteissa ja kannustuksessa.

Pelaajat osallistuivat paitsi turnaukseen, niin myös yhdessä valmisteltiin sali, nostettiin verkot ja pidettiin ottelupöytäkirjaa. Tuomareina toimivat Anu Rajajärvi ja Riku Ahola  (TUL) ja Riitta Kima Kirkkonummen Urheilijat ry:stä. Vuoden 2020 yksi tavoite on kouluttaa pelaajien joukosta uusien ohjaajien lisäksi omia tuomareita, sekä raja- että päätuomareita. 

 
Mamanet tutuksi -koulutus 22.2.2020. Töölön Kisahalli, Helsinki

Töölön Kisahallila Helsingissä pidettiin järjestyksessä jo 4. Mamanet tutuksi -koulutus la 22.2. Osallistujia oli mahtavasti 30 naista, mukana sekä uusia että vanhoja pelaajia mm. Vuosaaresta Helsingin alueliikunnan ryhmästä. Aamupäivän aikana kuultiin mamanetin taustoista, säännöistä, Fimun saamasta OKM-rahoituksesta, TUL ry:n talvisarjasta ja  tulevista koulutuksista. Kokoushuoneesta siirryttiin pelikentälle, ja Anna Kajavan (Nelumbo ry) lämmittely-Zumban jälkeen palloteltiin, harjoiteltiin pienryhmissä sekä lopuksi pelattiin suurella kentällä Annan ja Anu Rajajärven johdolla. 
Kuvia löytyy Mamanet Finlandin Facebookista
 
Mamanet mukana Stadin Osaamiskeskuksen (OSKE) aikuisopiskelijoiden liikuntatapahtumassa Myllypuron Pallomyllyssä 5.3.2020 

Fimu sai kutsun Helsingin kaupungin liikuntayksiköltä esitellä Mamanettia OSKEn liikuntatapahtumassa 5.3.
Ohjaajamme Sumana ry:n (Suomen Maahanmuuttajanaisten Liikunta) Dilek Belgenin johdolla saatiin vauhdikas peli ja harjoitukset käyntiin. Osallistujina oli runsas joukko naisia, joista toivottavasti saamme jatkossa uusia harrastajia mukaan lajin pariin. 


Vuoden 2019 aikana olimme esittelemässä lajia useassa tapahtumassa, ja tavoitimme yhteensä n. 500 henkeä, jotka kokeilivat Mamanettia mm. EU School Action Day´ssä, Liikkuva koulun opettajien work shop -päivässä sekä Monaliiku ry:n She Football -tapahtumassa. 
 
Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää Mamanetistä, tulemaan mukana pelaajaksi ja/tai ohjaajaksi, varaamaan esittelyn seurassasi, koulullasi, yhdistyksessäsi tai yhteisössäsi? Ota yhteyttä: hanna.sarkeala at fimu.fi 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto FIMU ry · Valimotie 10 · Helsinki 00380 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp